Älgar i trädgården







   

När det går älgar i trädgården vet man att man är på landet :)

Jullov i Småland

Nu har jag varit i Småland sen i tisdags och det jag ägnat mig mest åt är att äta och sova. Idag bröt jag den trenden genom en tre timmar lång promenad på oplogade vägar med Erik. Fy Fabian vad trött jag blev! Skönt ändå att röra på fläsket.







   
Älgspår i skogen - Kyrkan i Åsenhöga 

   
Utterströms hund Manne - Utterströms gosiga katt Rut - Utterströms andra katt, Boas

Jag måste ha varit snäll i år, för jag fick misann julklappar!

     
Fin bodylotion av Eriks mamma - Sketagod parfym av storasyster - Romantisk skål av Eriks mamma - Mysiga vantar av Eriks pappa

   
Lyxigt Elizabeth Arden läppstift av Eriks pappa - Jättefin ljusstake av Eriks mormor - Datenight med fördrink, bio och lyxig middag av Erik


God Jul


Traditionell jul hos Utterströms i Småland.

                  

Vinterpromenad








Vink till Ebony!

Jag gick upp tidigt med Erik imorse, som skulle en sväng till universitet. Jag passade på att fånga dagen och tog min (ok, Eriks) kamera och stativet och gick ut för att fota och för att få lite välbehövd motion efter allt jag har smackat i mig i helgen. Skönt med frisk luft, men det var ordentligt kallt!

Idag ska jag förbereda inför färden till Småland imorgon - byka, slå in paket och lite annat julpyssel. Skönt med en ledig dag och att faktiskt vara helt ensam och hinna göra allt jag inte hunnit med ännu, det har varit så intensivt ända sen jag kom hem.


Den här killen vet inte vad stress är.


Julstämning

Helgen har gått i matens tecken. Igår var det julmiddag hos Årlings, vilket var mycket trevligt och väldigt gott. Fick dessutom briljera i mina okunskaper vad gäller allmänbildning...


Det goda julbordet! Leverpastej på vörtbröd var min favorit!


Julmys med systrarna Årling och 2* Erik.


     
Imorse såg det ut så här när jag öppnade dörren. Jag och Erik har bakat en massa lussebullar idag - smarrigt värre!


Busungen Tuva!


Maria åkte stjärtlapp efter Tiger...

På eftermiddagen åkte vi till Ekersens med en påse lussisar. Jag och Tuva busade järnet, sen gick vi på en promenad. O'boy vad kallt det är ute! Tacka vet jag min mössa!


Min vecka

Den här veckan har skiljt sig mycket från en typisk vecka i Leeds, där jag ofta satt på mitt rum och pluggade. Nu har jag istället jobbat hela veckan och det har verkligen varit mycket att göra. Dessutom har det snöat så att det räcker och blir över, men jag är väldigt glad över att det blir en vit jul.

Igår var det julfest med jobbet, fick en femrättersmiddag och det var väldigt trevligt. Begav mig dock hem tidigt och idag har jag tagit det piano. Det var ett tag sen jag jobbade, så jag är jättetrött. Men nu har jag jullov i två veckor - hurra för det!

Ikväll blir det en liten julmiddag i Casa Årling :)


Jag fick en jättelyxig julklapp av Jobbet! Det hade jag inte förväntat mig, så jag blev sketaglad!


Hej mitt vinterland!

Nu är det back to normal - den här veckan jobbar jag och imorgon ska jag äntligen få åka och rida! Tyvärr är min favorit, Manilla halt, men så länge jag slipper rida en ponny som bara har gått som körhäst tidigare så är det klart bättre än mina ridsessioner i Leeds...

Fram till idag har jag bott hos Erik och han har behandlat mig som (den) prinsessa (jag är..!)! Lagat mat, diskat, köpt en fin (och dyr!) och varm mössa, burit mina grejer - imorse bar han t.o.m. min väska klockan sju på morgonen i snöovädret till tågstationen, vilket är en halvtimmes promenad. Det var mycket uppskattat!

Nu ikväll skulle jag och Victoria kvällsfotografera, men det var alldels för mörkt och blött ute och sen finns det inte så vansinnigt mycket att fota i ett bostadsområde. Uppsala by night är ett mycket bättre motiv än Siriusgatan i Märsta...


Min nya mössa och min gamla katt :)


Han tyckte det var för kallt, trots att han fick låna pappas halsduk.

 
Kvällsfotograferingen blev väl sådär...


Living the dream

Det var en väldigt lång resa hem, men ord kan inte beskriva hur skönt det är att vara hemma! Tåget från Leeds till Manchester var överfullt och jag och Tove fick klämma oss på med vår packning och stå halva vägen. Det var nära att vi hade hamnat helt fel, vi klev nämligen på fel tåg tre minuter innan det skulle gå. Tack och lov frågade jag en resenär om tåget gick till flygplatsen.... :)

När vi kom fram till flygplatsen möttes vi av jättetjock dimma och blir informerade om att p.g.a. vädret skulle vår flight förmodligen bli lite sen. Vi checkade in (jag hade inte övervikt!!!) och när vi kom innanför säkerhetsområdet fick Tove sms från SAS - vår flight hade blivit inställd! Tack och lov fick vi åka till Köpenhamn och sen vidare till Stockholm, men förseningar var ett ledord och vi landade först 00.30. Då var det sju timmar sen vi lämnade våra rum i Leeds! Jag var lite ledsen, för jag trodde inte pappa och Victoria skulle möta upp på Arlanda, eftersom det var så sent. Men när jag kom ut i vänthallen stod Erik och min lilla familj där. Åh, vad glad jag blev! Vi kom inte i säng förrän efter två, det var ju så kul att komma hem, då har man ju inte tid att sova! Victoria fick sin födelsedagspresent, ett kamerastativ och jag har ju köpt ett till mig också, så det prövade jag dagen därpå när det var födeseldagsfika för Victoria. Kul att moster Camilla och mormor kom också!


Tanken var god, men jag hade mixtrat med vitbalansen, så resultatet blev därefter...


Mycket glad att vara med Erik igen!


Prinsessan Tuva! Hon var så god och busade järnet:
"Vad är du för busunge, Jejja?" ropade hon till mig
:)


 
Snö på min ära!


Tillbaka i Uppsala! Vi åt kebab igår kväll och tittade på Robinson - det är livet! :)

På lördag kväll var det Lucia i stallet, så det åkte vi ut och tittade på. Det bästa av allt var att det faktiskt snöade! Dessvärre är det ganska trist och grått väder idag, med snöblandat regn. Dagens plan är att gå ner en sväng på stan och uträtta lite ärenden och kanske ta en advent/Lucia-fika och sen gå och handla mat till kvällen. Sara och Martin kommer på tacokväll ikväll! Mysigt värre!


Resfeber...

Jag har känt mig yr, illamående och allmänt svag idag, men jag tror det bara är resfebersymptom. Jag är otroligt nervös över att behöva betala övervikt igen. Jag har skalat ner så mycket som möjligt och har dessutom en list - jag knökar handbabaget fullt och har en handväska jag proppar full med böcker. Förhoppningsvis väger de inte handbabaget, men det gjorde de förra gången, så något säger mig att jag än en gång måste punga ut med 300 spänn - minst! - i straffavgift. Det trista är att det som står för mest tyngd är julklapparna jag har köpt. Jag har stramat åt min egen packning, men det är trist att behöva lämna klappar här. Hoppas, hoppas, hoppas de är snälla på flygplatsen. Ska öva på min mest sorgsna min och min replik: "But it is Christmas... Please?!" :) 

                             
                             


Dagen D

Idag bär det av hem till Sverige igen - som jag har längtat! Nu är det lite sista minuten-grejer som ska ordnas. Det har gått mig helt förbi att man måste få underskrifter härifrån, som ska skickas till Uppsala universitet, så det måste verkligen fixas idag. Lite jobbigt bara att inte veta vilka som ska skriva under och sen väl hitta dem... Sen ska jag hämta min första betygsatta uppsats. Livrädd, men inställd på ett uselt betyg. Nu är det bara att kicka igång den här dagen!


Packning och uppsatsskrivande

Jag lever drömmen! Jag har städat och fejat idag och även börjat packa! Jag är dock livrädd att jag har övervikt. Min strategi är att proppa handbagaget fullt och hoppas att de inte får för sig att väga det... Personligen har jag inte så många pinaler som ska med hem över lovet, utan det är klapparna som är ganska tunga. Och så min feta English Legal System-bok som jag måste studera över lovet. Ångest.

Jag är faktiskt ganska nöjd med min uppsats. Bara ett problem - jag har ett överskott på 300 ord, vilket betyder att en hel sida måste raderas... Vad ska man ta bort, liksom?!


Så här såg det ut när jag packade för att åka hit, men en katt som alltid ska lägga sin nos i blöt!
(Och nej, jag tog inte med mig vare sig katt eller paraply!)

Hårinspiration

Jag är en mästare på att köpa för många skvallerblaskor, så även här (utbudet är större och priserna lägre!). Så förra veckan rensade jag undan och slängde en hel del (fanken, vad fort det går att samla på sig mycket onödigheter), men jag rev ut sidor som jag tyckte var bra. Några publicerar jag här, så att fler kan fröjdas åt dessa braiga tips (samtliga är från tidningen Look)!



Såhär vill jag se ut i håret! Scarlett är en av mina stilförebilder.




En 'likadan', men med en annan approach.


I en av tidningarna var det ett stort resereportage med städer som New York, London, Edinburgh - och Leeds! Nu vet ni vad ni ska göra när ni kommer och hälsar på :)


Julstädning

Jag har drabbats av någon oförklarilig trötthet/svaghet. Håller på att kämpa med städningen, men vill bara lägga mig ner och läsa min bok. Her Fearful Symmetry.

Jag har julhandlat lite idag, bl.a. choklad som Erik vill ge sina bröder (jag betvivlar starkt att de kommer läsa det här, så därför kan jag tryggt skriva om det). Jag tycker att det är märkligt att de får sälja något så uppenbart diskriminerande.


Dan före dopparedan

Idag står städning, bykning, lite lätt shopping (inte till mig och då är det ok) och färdigställande av uppsats på schemat. En hel del med andra ord. Har varit på gymmet nu på morgonkvisten och är helt slut i kroppen och just nu känner jag mig helt tankad på energi och inte alls lika förväntasfull att åka hem, som jag gjorde i början av veckan och hade svårt att hålla mig från att packa. Nu känns dagen som ett jätteberg som jag måste bestiga. Jaja, det är väl lika bra att börja.

   
    I'm getting there!


Too good to be true!

Stötte på den här sidan via Facebook: Candy From Sweden!!!! Helt fantastisk affärsidé:

"Candyfromsweden is a website dedicated to selling Swedish candy abroad. Our clients are mainly Swedes living in other countries than their native Sweden. Genuine Swedish candy is one of the things Swedes are said to miss the most when outside of their own country."

 
Jag önskar nästan att jag inte hittat den här sidan, jag kommer alltså sitta och beställa godis
från Sverige nästa termin lika säkert som amen i kyrkan!

Höstterminen is no more

Nu har jag haft min sista föreläsning för i år! Föreläsaren och tillika kursföreståndaren i English Legal System kan vara den bästa föreläsaren - någonsin! Han vet verkligen vad han pratar om, gör det intressant genom skämt och exempel, öser inte på med för mycket information, har ett föreläsningshäfte man kan följa med istället för att man ska sitta och skriva allt vad man orkar och därmed missa vad som sägs - han har helt enkelt alla rätt! Han avslutade föreläsningen med orden "English legal system is no more", tillsammans med en bild på en pingvin i tomteluva, ackompanjerat av Have Yourself A Merry Little Christmas! :)

Idag fick jag veta att den svenska tjej, Tove, som kom samtidigt som jag till Leeds (samma plan, samma tåg - vi pratade när vi stod och väntade på att bli upphämtade och upptäckte att vi hade rest "tillsammans") ska ta samma flyg (igen) hem! Vad kul att få ressällskap! :)

Idag tog vi alla farväl av varandra efter föreläsningen, förutom personen som muckade gräl igår. Hon bara gick utan att säga någonting. Jag hade gärna pratat med henne, men no way att jag springer efter henne. Jag vill inte vara kompis med någon som är så obehaglig, men det hade varit bra om vi bara hade kunnat agera vuxet och strukit ett streck över det hela, men icke! Suck!

    
     Fly on the wings of love hem säger jag bara!! :)


Svensktoppen

Idag fyller världens bästa lillasyster år! Hela 17 år är hon nu! Stort grattis! :)

Perez Hilton gillar Agnes! Vad kul att hon håller på att lyckas "over there" och som stolt svensk ville jag bara sprida det vidare :)

Ikväll kommer världens mysigaste progem - Bonde Söker Fru. Jag är verkligen förtjust i det programmet, även om jag kan bli en aning obekväm när Roger är i rutan. Maken till fumlighet säger jag bara! På TV4 går det kl 20.00 till 21.00. Det är så fiffigt med TV4 Play och att jag bor i en -1 h-tidszon - jag kan nämligen också titta på programmet kl 20.00 om jag vill :)

Nu är det hög tid att sätta igång den här dagen, jag har verkligen stora förhoppningar om att bli klar med min uppsats idag!


The one and only - Roger Karlsson. (Bild från Expressen.se)


Skrattar bäst som skrattar sist

Häromdan pratade jag och Erik om Rednex (jag hörde Cotton Eye Joe spelas i Edinburgh!!!) och vi kanske hånade dem en aning, men sen slog det mig! De har en låt som jag älskade när jag var yngre och den håller faktiskt än idag, Wish You Were Here (jag önskar dock att jag 'där') :)


Drama...

Ikväll skulle ha blivit en trevlig kväll med tapas, efterföljt av Erasmus-pub. Dessvärre blev det inte alls som någon tänkt sig, p.g.a. oförmåga hos vissa att diskutera som vuxna människor och komma fram till en kompromiss. Jag tar väldigt illa vid mig när någon behandlar mig som skit och det hela urartar till total osämja. Väldigt onödigt, denna sista kväll alla kunde träffas innan alla åker hem... Mer än någonsin vill jag bara ta mitt pick och pack och åka hem och umgås med rejält folk, som inte är grälsjuka, envisa eller inte kan erkänna när de har gått för långt!

Idag fick jag en hel drös bilder skickade tagna av Morgane och Sarah, därav fotobomben :)


Julmarknad med Paulinne från Frankrike.


Sarah, jag, Marlouk och Tessa.


På den här bilden är söta Morgane med.


Tidigare i höst var jag och Lina och åt middag med en drös
fransmän (men främst tjejer, 'fransmän' är lite missvisande!)



I Edinburgh, med slottet som kuliss.


Fotoduktiga Christian försöker lära mig ett och annat.



Klockan är ett här, vilket är alldeles för sent för min smak så här på en tisdag! Nu är det bums i säng och imorgon hoppas jag kunna finalisera min uppsats!


Förberedelser

Jag ska bara sova tre nätter till här, sen åker jag heeeeem!! Förberedelserna har börjat: idag köpte jag tågbiljett till Manchester Airport och var hos frisören - jag vill ju vara fräsch i håret till alla festligheter i jul/nyår!! Plånboken är visserligen lite ansträngd för tillfället, men jag fick hela 20 % studentrabatt hos frisören!


En något överexponerad bild. Och ja, det är pretty much samma
som förra gången, men jag är nöjd och mitt hår doftar divine!



Det är fortfarande långt (med mina mått mätt), men såååå mkt fräschare!

Ikväll är det sista gången för i år Erasmus/law-tjejerna (a.k.a. mina kompisar) träffas, så ikväll blir det tapas (yummie!) och fullpackad Erasmus-pub efter det.


Observationer so far

Nu när jag är inne på min sista vecka för i år i det här landet ska jag försöka sammanfatta mina intryck hittills:

  1. Oavsett väderlek så är folk i flip-flops ingen ovanlig syn. Eller halvnakna tjejer utan ytterkläder på kvällarna för den delen heller. Engelsmännen vill nog desperat gärna tro att de bor i ett Medelhavsland, ’om jag inte har några kläder på mig är det ju nästan som att vara i Grekland’…
  2. Folk med småbarn tvekar inte att röka när de går och drar sina barnvagnar på stan. Och nej, barnen är inte ordentligt klädda de heller.
  3. Hela terminen igenom har folk stört föreläsningarna med sina hostningar och nysningar i kör. Se punkt 1 för en förklaring till den allmänna ohälsan.
  4. Ingen dag är opassande att gå ut och supa sig råfull innan klockan är nio. Inte heller finns det några spärrar när det gäller att kasta vatten på trottoaren eller att näcka.
  5. Seminarierna, med ett medeltal på tio deltagare, är en tävling vem som kan vara tystast och minst delaktig. Den tävlingen brukar jag förlora.
  6. Heltäckningsmatta och UGG/UGG-kopior är högst modernt här.
  7. Kassabanden är inte större än en Pressbyrådisk. Köerna upptar följaktligen en väsentlig del av affären.
  8. Det är sant. Det regnar mycket här. Och blåser. Överlag är vädret dock bättre än i Sverige, vilket säger en hel del om Sverige.
  9. Priserna på det mesta är mycket bättre än i Sverige. Bio, t.ex., betalar jag £5.20 för.
  10. Shoppingen är att to die for :)
  11. Kassörer kallar en för ”dear” och ”love” lika självklart som att jorden är rund.


Trots och tack vare ovanstående trivs jag ganska bra här. Det enda knepiga är att jag saknar allt och alla hemma...


Filmtips

            

Igår såg jag The Boy In The Striped Pyjamas och det är som man säger en stark film. Jag är väldigt intresserad av Förintelsen och läser alla böcker jag kan komma över (Molnfri bombnatt, Skärvor av ett liv och Flykten är otroligt bra böcker!) och ser filmer som behandlar ämnet (Valkyria och Pianot rekommenderas). Den här filmen är inte krigsbetonad, utan snarare fin, men slutet ger en magont!


Julpyssel

Igår sen kväll började jag julpyssla, jag liksom råkade bara slinka in på den banan så att säga. Även om hela den här sista söndagen för i år i Leeds helt och hållet borde vikas åt uppsatsskrivande kunde jag inte låta bli att pyssla aldrig så lite idag också. Vi pratar inte gammal hederligt pyssel, utan modernt, digitaliserat pyssel! Jag kan tyvärr inte visa mina alster ännu, det förstör det roliga :)

Mitt väggfasta, blaffiga skrivbord är placerat vid fönstret. En trevlig idé, MEN fönstret är inte helt tätat (engelsmän = klåpare när det gäller husbygge) och mina fingrar är så kalla att de knappt är funktionella. Man vill ju bara bädda ner sig och titta på film... Jag ska kasta mig över min julstämning-komprimerad-till-en-DVD, a.k.a. Nissene på låven (Tomtar på loftet är den svenska titeln) när jag kommer hem! Roligare program finns inte (extra kul att det är på norska) och jag tittar på det varje jul! Hett tips!

                           
                            
                                                      Åh, fader!



Musiktips

Bara för att det är andra advent och juletider kan man inte enbart lyssna på julmusik! Den här Franz Ferdinand-låten är skiiiitbra (och ja, jag vet - gammal), men inte så bra att lyssna på när man försöker plugga... Därför ska jag gå till bibblan idag :)


Koncentrationssvårigheter

Lika skönt som det var att bli 'klar' med criminology-uppsatsen, lika jobbigt är det att börja med uppsatsen i cyberlaw. Jag har bara Internetkällor att utgå ifrån och det är svårt att få en helhetsbild utifrån artiklar, enstaka rättsfall och debattkrönikor. Jag inser att det enda raka är att gå till bibblan imorgon, om det nu finns något skrivit om det här i bokform. Det käns lite som om mina händer är bakbundna för tillfället, så om min ångest/mitt samvete tilåter tror jag att jag ska slappa fram till jag ska gå på international dinner. Nu är det dock inte lång tid innan jag åker hem (sex dagar!) så jag borde verkligen försöka sitta en stund till... Suck!

                   
                        Mariahs nya parfym Forever går att köpa i UK nu - hög 'jag-vill'ha'-faktor!



Yes!

Nu har jag lyckats skrapa ihop 2041 ord till min uppsats som ska vara 2000 ord! Så skönt! Naturligtvis måste jag revidera den 100 gånger innan jag är helt klar, men mitt mål var att få ihop orden innan jag åker hem och det har jag lyckats med. Eller rättare sagt, mitt mål är att få ihop orden till båda mina uppsatser, så jag är väl egentligen bara halvvägs till målet. Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag sätter tänderna i cyber-piracy!


Hela nio sidor blev det med framsida, källförteckning och 1,5 radavstånd.


14 år igen

Idag vaknade jag vid nio, men hade verkligen ingen lust att gå upp och sätta mig med uppsatsen. Så jag låg kvar till 10.15! Nytt rekord sen jag kom hit. Nu finns det inga ursäkter, idag är det jag som blir klar med min criminology-uppsats!

Jag blev verkligen 'biten' igår av New Moon! Jag tror jag är ett Twilight-fan nu! Jag vill se uppföljaren, Eclipse, nu!

               

                      


Photoshop

Idag har jag effektivt undvikit skolarbete. Jag hade storslagna pluggplaner för kvällen, men jag lyckades visst slarva bort en hel kväll! Jag tror ändå att jag kommer kunna hålla mitt löfte till mig själv och ha skrivit mina två uppsatser innan jag lämnar landet om mindre än en vecka!

Förutom bio, skype och allmänt surfande har lagt min precious tid på att leka i Photoshop. Jag kommer aldrig bli lika duktig som Victoria, men skam den som ger sig! 

          
        Det inte överdrivet proffsiga resultatet...


Biokväll

Nu har jag sett New Moon och jag säger bara o'boy! Jag förstår verkligen hysterin kring Robert Pattison och Taylor Lautner... Tycker synd om alla killar, de kommer aldrig kunna jämföras med Edward eller Jacob! Och nu pratar jag inte bara om deras utseenden, ingen ung kille är lika hängiven, passionerad eller kärleksfull som grabbarna i den här filmen vill jag lova. Kände mig nästan lite knäsvag när jag lämnade bion ;)

På tal om film, jag vill verkligen se Shutter Island. Jag har läst boken som filmen bygger på (Patient 167) och den kan vara en av de bästa böckerna jag har läst. Jag hoppade dock till nu när jag tittade på trailern, så jag tar gärna med Erik och håller hans hand...


Upprörd

I dagens upplaga av Aftonbladet kan man läsa en artikel om djur som dog dränkta i lera och i sin egen avföring. Usch, jag blir så arg, ledsen, upprörd och äcklad av människor som gör så mot djur. Jag har sett några bilder, men jag klarar inte att se mer. Djur är oskyldiga, snälla, underbara varelser. Måtte fan ta dem som plågar djur!

                         
                                                            Djur = kärlek ♥


Dålig start på dagen...

Jag tog den av mig själv utlovade sovmorgonen idag. Jag tycker det är viktigt att sova ordentligt, annars är man hängig hela dagen. Tyvärr fick det bli på bekostnad av träning, men jag går så pass många gånger i veckan så om jag missar en gång once in a blue moon kan jag leva med det. En morgon utan träning är dock inte en bra start på dagen.

När jag ordnade frukost i köket lyckades jag tappa yoghurtburken när jag skulle stoppa in den i kylen. Allt hamnade på den blåa, smutsiga heltäckningsmattan... Satt och skrubbade med disktrasa hur länge som helst (dagens träningspass!), men eftersom det är en snuskig heltäckningsmatta så 1) försvinner inte fläckarna 2) är jag äcklad till max, ingen bryr sig om köket (jag gav upp när den tredje tjejen aldrig städade efter sig, jag vägrar vara hennes städtant som städar efter henne - och ja jag har sagt till henne utan resultat) så golvet var smutsigt. En massa hår m.m. Uäck! --> Fortsatt dålig start på dagen. Jag är dock på ganska bra humör - det är fredag och om en vecka åker jag hem :)

                                       
                                        Ikväll ska jag nog se New Moon!


Jag och mina örhängen...

Ikväll var jag på julmarknad med Tessa, Marlouk, Morgane, Pauline och Sarah - snorkallt! Inte ok att ha på sig vår/höstskor och enbart strumpbyxor! Var verkligen hur kallt som helst, så det var verkligen skönt att gå och sätta sig på pubben efter det. Det blev en lugn kväll, några började känna sig sjuka och avvek tidigt. Jag var väl egentligen inte så pigg på att behöva lämna mitt varma rum tidigare ikväll, men det var väldigt trevligt och jag hade kunnat stanna ute längre :) Tror att jag ska vara snäll mot mig själv imorgon och ta lite sovmorgon och därmed hoppa över träningen. Det får jag ta igen i helgen istället.

                   
      Egentligen har jag köpstopp, men när jag såg de här på julmarkanden var jag tvungen att köpa dem...


Saknad

Igår kväll ringde pappa och jag pratade med honom och Victoria ett bra tag, vilket ökade min hemlängtan. Jag blir såååå glad när Victoria säger att hon längtar efter att jag ska komma hem :) Åh, vad jag längtar hem! En som jag verkligen ser fram emot att se (förutom Erik, förstås) är Tuva! Hon är bara så söt och hon har säkert vuxit en hel del sen jag åkte. Pappa berättade att han ringde till Maria häromdagen och då svarade Tuvis!  Hon hade varit väldigt beskedlig och sagt att Maria var ute med Tiger när pappa ringde, men hon skulle hälsa att han ringt. Vad duktig hon är, mitt hjärta smälter!Hon har inte ens fyllt tre år! Hon är så cool!!! :)

   
Jag är så stolt över min fina systerdotter!


Mys med "Bibs". Tuva skyfflar bara upp honom och bär runt på honom och även om han
ser ganska sur ut finner han sig i situationen. De är så gulliga ihop!



Jag och Victoria var barnvakt två gånger i somras med övernattning - då blev det mycket bus! :)

                                         
                                        "Tuva skratta" och detta är resultatet :)

Jag är på filmhumör...

På juldagen har Sherlock Holmes premiär i England. När jag kommer tillbaka i januari ska jag gå och se den, även om den verkar lite humoristisk à la Disney-blockbuster-aktig. Ibland är det dock kul med svulstiga filmer! :)


Heja Sverige

I helgen ska jag på en "international dinner", d.v.s. en middag med internationella studenter där alla tar med sig något från sitt land. Jag tyckter att det verkar meckigt att ta med köttbullar eller pannkakor, så därför köpte jag det här:

                       

Jag hittade också svenska fullkornsskorpor. Det är inte knäckebröd, men det är helt klart bättre än det ljusa toastbrödet som dominerar brödhyllorna här.

 

Folkilsk

Jag har varit så bortskämd med att ha gymmet för mig själv på mornarna, men imorse var det TRE andra där! Eftersom det är så litet, så var det i princip fullt och då vill jag bara där ifrån. Det är distraherande med andra människor, särskilt när de pratar. Det finns inget skönare än att vara där ensam, då har man tid att tänka (övriga tider på dygnet förväntas jag ju plugga, d.v.s. tänka på det som står i böckerna...), men när andra är där blir jag stressad. Därför blev det bara crosstrainer. Skit.

                                        
                                         Det här är var jag imorse!
                                         (Bild från http://blogg.aftonbladet.se/1287?kid=39415)


Den här vill jag se!

Jag har kämpat med boken The Time Traveler's Wife av Audrey Niffenegger sen jag kom hit i september! Jag tycker att den är ganska seg att läsa, men jag vill ändå veta vad som ska hända. Den perfekta lösningen är att se filmen med samma namn! Den går dock inte på bio här längre och släpps på DVD först i februari. Får se om jag har hunnit läsa ut boken vid det laget...



I helgen tänker jag försöka komma iväg och se New Moon. Jag tänker bojkotta bio i jul (i Sverige), bio är såååå mycket bättre här. Fri placering, gott om benutrymme, extremt sköna soffliknande sittplatser, enorm bioduk och allt till hälften av priset i Sverige! Dessutom ligger bion väldigt nära min bostad, så jag ska nog kunna komma iväg!

Uppsala universitetrepresentanter i Leeds

En snubbe från Uppsala universitet, som var här och pluggade förra läsåret, är tillbaka i Leeds några veckor och jag och Lina, den andra tjejen från Uppsala, åt lunch med honom idag. Vi är alla rörande överens om att nivån på seminarierna här är under all kritik. Han upplyste också om att 60 % på uppsatser och tentor motsvarar AB! Tyvärr får universiteten inte "översätta" betyg längre, men det hade varit fräckt att få AB på alla kurser här...

Han frågade också om jag och Lina vill hänga med på fotbollsmatch på tisdag. Det skulle vara cool att se en match här i England, jag tror det är Leeds United som spelar mot ett mycket sämre lag = garanterad vinst = valuta för pengarna. Det kostar dock £22 (och jag har köpstopp!) och det är utomhus. Brr säger jag bara!

                 Bilder på Elland Road Stadium här i Leeds:
                 File:Elland Road, Leeds.JPG
                 Bild från http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Elland_Road,_Leeds.JPG

                      
                       Bild från http://www.leedsunited.com


Väderleksrapport

Idag körde jag ett extra långt träningspass. Jag åker ju hem nästa vecka, så det gäller att passa på att träna nu när man har tillgång till gym. Det är verkligen den bästa starten på dagen enligt mig.

Det verkar som om det är askallt i Sverige idag! Tyvärr verkar det inte hålla i sig. Jag vill desperat gärna ha en vit jul, eller åtminstone en frostig sådan. Jag är trött på regn!

                            


Idag är det ju två år sedan jag och Erik träffades och eftersom vi inte ses förrän nästa vecka så måste jag göra något så cheesy som att dedikera en låt till honom. Here goes :)


Flitig elev

Idag har jag varit flitig! Jag hade en föreläsning imorse, sen kom jag hem en sväng och åt lunch innan jag hade årets sista contract law-semi. Efter det gick jag till juridiska biblioteket för första gången (!) och satt och läste på till min criminology-uppsats.

Bibblan är skitläcker. Ville inte framstå som en mupp och fota, så jag lånar de här bilderna från Internet istället:


(Bild från goerasmus.eu)


(Bild från http://farm4.static.flickr.com/3100/3088077184_fd236fb298.jpg)

Skoldagen avslutades med att jag fick tillbaka min "träningsuppsats" i criminology. Det kan vara bland det sämsta jag har lämnat in de senaste åren, fy vilken skam att få feedback face to face! Jag fattar inte att jag var så slapphänt när jag skrev den - inledningen är två meningar lång, jag använde mig bara av en källa och jag lyckades inte svara på frågan! Mitt försvar är att jag skrev två andra uppsatser samtidigt och den här är inte betygsgrundande, så jag brydde mig väl inte så mycket. Nu bryr jag mig! Det är en svart fläck i min uppsatshistoria! Det mest chockande var att läraren, som är väldigt sympatisk, sa att mitt resultat var över medel! Damn, hur dåliga är folk egentligen?! Det här sporrar mig som bara den att se till att uppsatsen i criminology som ska lämnas in efter jul genererar högsta betyg!

En observation: det otroligt kalla vädret till trots har jag sett folk utan jacka, i kortbyxor och även några med friggin' flip flops! Folk är galna.


1 december - nu är det vinter!

Idag är det så kallt så att det räcker och blir över. -1 grad imorse enligt Google, men det känns som -3. Minst.
 
                             
                              Jag hoppas på en vit jul! Hurra för snöänglar och snöbollskrig :)

RSS 2.0