Tröttsmurfen

Åh, vad trött jag är hela tiden trots att jag sover åtta timmar/natt! Jag tror det är någon form av lågtryck, det är molnigt, kvavt och jag känner mig hängig och har lite halvont i huvudet mest hela tiden. Inte blir det bättre av att sängen enbart har en hård madrass (den varianten med fjädrar som vanligtvis ligger under en mjuk madrass) och inte har någon bäddmadrass! Det är som att ligga på golvet. Typ.

Nu är det bara 11 dagar innan Erik kommer och en vecka sen vi sist sågs lite kort på Livgardet. För oss är det att träffas ofta :)

Nördvarning

Jag är ett stort fan av Beverly Hills 90210. Always have, always will. Så det är ju inte mer än rätt att jag har några säsonger på DVD. Det är så jomlans dyrt i Sverige, men av en händelse (nej, jag surfar ingenting när jag pluggar...) hittade jag dem till pangpris på Amazon och slog till på säsong 2-4 (mina favoriter, rekommenderas!). Hela kalaset gick på 389 kr inklusive frakt. I la Suède hade det gått loss på typ 800 spänn så jag är nöjd och ser fram emot 90210-kvällar!

Svettig som en hora i biktbåset

Jag har lyckats med det som jag hade planerat idag! Trist värre att jag hade glömt att planera in ett rättsområde som måste gås igenom, så det ska jag köra nu ikväll. Jag kände mig ändå så nöjd med mig själv (slarvplugget till trots ligger jag ju ändå i fas med schemat..!) så jag gick ut på en liten promenad. Shit galore vad mycket jag svettades! Benen var riktigt slöa också efter morgonens träningspass, men det var verkligen skönt med frisk, om än kvav, luft! Verkligen empowering!

Resten av kvällen viks åt fortsatt studerande av contract law, mumsig middag och avslutningsvis Desperate Housewives.

Svårt uttråkad



Parmaskinka, chorizo, salami med pastapesto med riven italiensk ost. Mumsfilibabba!

På något vänster verkar jag ha fått lite gjort idag. Förhoppningen är att lyckas knappa igen på pluggschemat- hamnade ju på efterkälken redan dag ett... Det är dock extremt och alldeles overkligt tråkigt att sitta rakt upp och ner och lära sig saker! Just nu är det tydligen (I wouldn't know) 16 grader ute och här sitter jag med gamnacke och försöker pränta in contract laws alla regler och rättsfall!

Det absolut enda jag tänker på är mat och onyttigheter. Med tanke på att jag moffade kakor igår så blir det inget idag. Istället tjänstgör lunch och middag som dagens höjdounkter. Det enda jag äter sen jag kom hit och som jag omöjligen kan tröttna på är ovan.

Ivrig

 

Idag har jag beställt ovan från Jotex! Visst är det i tidigaste laget - jag har ingen lägenhet ännu! Det skulle dock levereras i juli först och vid det laget ska jag ha en lägenhet! Dessutom hade jag ett erbjudande jag nyttjade, så det blev en bra affär. Hoppas bara Erik inte har allt för mycket emot den romantiska stilen...


Planering


No words needed for this one, except beautiful!

Ännu en dag kommer jag hem, så att säga, varm efter att ha traskat i värmen i jacka. Jag känner mig dock inte mogen för att gå rocklös. Det blev inte så mycket vår för min del. Från vinter till sommar på bara några veckor!

Idag har jag gjort ett pluggschema, som jag alltid gör för att dels lugna mig själv och dels strukturera upp plugget. Känner dock att jag redan från dag ett har hamnat lite på efterkälken, så det blir nog till att sitta tills jag går och lägger mig. Just nu njuter jag av chocolate chip cookies (helt fel på en tisdag, men det kanske är just därför de är så goda?!) och ska glo en liten stund i min favvotidning Look (som vanligtvis får mig på shoppinghumör...). Man måste få vara lite odisciplinerad ett tag så att man orkar sitta sen är min filosofi.

I feel good!

Blommor i full blom på campus. Det doftar sommar!

Just idag är det verkligen gött att leva av följande anledningar:

  • Dagen började på bästa möjliga sätt - på gymmet,
  • Vädret här i Leeds motsvarar svensk försommar; tänk ljumma brisar, uppknäppt tunn jacka och doft av utslagna blommor,
  • Efter att ha lämnat in mina uppsatser belönade jag mig med lite lätt shopping på River Island, Miss Selfridge och Topshop,
  • Jag fick tillbaka min medialaw essay – jag fick en FIRST! 2.1 motsvarar AB i Sverige (högsta betyg på juristutbildningen), så då måste 1 innebära AB+! Första dagen på universitet förklarade de att 1 är väldigt ovanligt att få, så gissa om jag är glad över mitt betyg?! Detta kan nog räknas som skryt, men det kan inte hjälpas. Läraren skrev: This is an extremely well written and sophisticated analysis of the problem. Well done. Det var precis den sporren jag behövde för att orka börja tentaplugga,
  • Dessutom är det bara två fjuttiga veckor tills Erik kommer! Ytterligare en anledning att plugga intesivt nu så att jag kan vara lite halvledig när han är här.

Jackpot!



I eftermiddag åker jag till England. Även om det är fint väder här så känns det som om det nästan är sommar i Leeds- 19 grader på onsdag!

Babes ballar ur


Det var roligare att lägga upp filmklipp än att plugga, ok?! Nu ska jag göra en seriös satsning på hatämne nr 1: contract law, i några timmar.



Galopp på Hessan



Jag har listat ut hur man redigerar videoklipp - hurra! Det här klippet är när jag red Hessan andra gången för några veckor sedan. Min sits är för all del under all kritik, men det ser ändå hyfsat ok ut.

Stallmorgon

Med världens finaste Tuvis och "Lejonell".

 

Idag kom jag äntligen ut till stallet! Jag hade med mig morötter till Manilla och Fabiola, lekte med Tuvis och så skrev jag upp mig på sommarkurs! Det ser jag verkligen fram emot, jag har ju ridit så lite det här året.

 

Nu är det plugg som gäller resten av dagen med en liten promenadpaus lite senare. Imorgon bär det av till England. Jag är inte jättetaggad, det innebär mycket och intensivt plugg tills 26 maj när jag haft sista tentan. Det kommer nog bli en del "motivationsshopping" fram tills dess...


Seriöst ha-begär!

Underbara Miss Selfridge.


Behöver jag ens försöka förklara hur trist det är att plugga?! Dagdrömmarna avlöser varandra. Nu är det shopping i England som upptar mina tankar. Det blir nog bra att åka över en gång till när jag tänker efter (och efter att ha spanat på Miss Selfridge!). Dessutom dröjer det bara drygt två veckor innan Erik kommer till Leeds och hälsar på i hela tio dagar! Mindre kul att tentor och annat trist ska förstöra de sista veckorna i England bara.


Dagdrömmar




Mina lägenhetsdrömmar har börjat intensifierats. Nu är det bara några veckor kvar till jag kan börja anmäla intresse så att jag kan flytta in 1 juli! Jag borde naturligtvis plugga och det gör jag, men emellanåt kan jag inte låta bli att förlora mig i mina dagdrömmar och kolla EM.com, IKEA.se osv...

Och nix, jag har fortfarande inte åkt till England. Den enda biljett jag fick tag på var till en flight som går på söndag eftermiddag. Till en början blev jag stressad, men nu känner jag inte för att åka alls! Jag har det faktiskt riktigt bra här där jag är; igår hälsade jag på Erik på Livgardet (jej! Jag hittade helt själv med bil!), imorgon ska jag åka till stallet med Maria och Tuvis och däremellan leker jag med katterna och lillasyster. Och pluggar. Förstås.

Är det dags nu?

Får jag återse Leeds redan ikväll?

Jag ringde SAS idag igen. Efter ca 10 försök blev jag äntligen ställd i telefonkö - nr 106. Jag lät luren ligga och kollade med jämna mellanrum vilken plats jag hade. Sista gången jag tittade var jag nr 66 och nästa gång jag kollade var det någon som ropade 'hallå'. Tack gode gud att hon inte hann lägga på! Alla flighter de närmaste dagarna var fullbokade, så nu är jag bokad på planet som går 16.30 på söndag. Telefonisten tyckte dock att det kunde vara en bra idé att åka upp till Arlanda i eftermiddag och se om jag kommer med planet som avgår kl sex. Så nu är jag packad och klar. Hoppas jag kommer iväg nu!

Vårkatt

Min finaste bland blommor - då är det vår!

 

Ikväll blir det afternoon tea party för att fira att jag lyckats hålla mig vid liv ytterligare ett år. Resten av dagen ska ägnas åt sconesbakning och lite annat pyssel.


Why God, why?!


Dramatiska bilder från Island.

Jaha, då kommer man kanske inte iväg på måndag till England då. S-t-r-e-s-s-a-n-d-e! Jag har två uppstaser som ska in nästa vecka och så fort jag skulle ha kommit tillbaka hade jag behövt plugga intensivt, dels skriva uppsats och dels plugga inför tre tentor. Allt material är såklart i Leeds så om jag sitter fast här kan jag inte plugga. Så även om detta är forca majeure så kommer det i slutändan gå ut över mina stackars betyg. Skit.


Ridning i vårsolen


Drömmen är inom räckhåll

Nästa månad ska jag börja söka lägenheter! Tänk vad tiden har gått fort, jag som har längtat efter en egen lägenhet under mina snart tre (!) år i korridorsrum och nu är snart tiden inne! Även om det blir en skamfilad studentlägenhet med troligtvis trista plastgolv och halvskabbiga tapeter är jag så förväntasfull och tittar på inredning för glatta livet!

Ett inbjudande, vackert, stilrent och klassiskt vardagsrum.
Drömvardagsrum!


Underbara Indiska. Koppen i nedre högra hörnet inhandlade jag förra veckan - lovely!


De tre översta bilderna är från American Classiscs och allt annat från Ellos.


Egentid



Sugababes nya skiva (yes! säger jag bara), varvat med Olas Unstoppable (makalöst bra!) spelas på högsta volym - så otroligt skönt att vara ensam hemma och kunna yla med utan att störa någon (förutom grannarna kanske...)!

Unnade mig inte mindre än två tidningar; Toppform och Femina. Sistnämnda har jag alltid betraktat som en tanttidning, men den är asbra! Recept som jag i sann mormorsanda kommer ta mig an, bra reportage och högklassiga skönhets- och modeartiklar. Topphälsa köpte jag för att motivera mig till att röra på mig mer + att en DVD med Paolo Roberto medföljde. Även till Femina följde det med en DVD: Maria Larssons eviga ögonblick som jag har hört ska vara bra.

Idag fick jag hem armbanden jag beställde från underbara Carolines Smyckeskrin. Prisvärt och snygga produkter, jag är supernöjd!


Ett steg framåt och två steg bakåt

Igår: cykeltur i vårsolen. Idag: snö. Man slits verkligen mellan hopp och förtvivlan! Kan det inte bara sluta vara vinter?! Det här börjar ju bli löjligt!



Nothing much

Dålig uppdatering... Jag orkar helt enkelt inte sitta vid datorn, särskilt som det är det enda jag gör när jag jobbar. Nu ska jag dock bryta trenden lite.

Igår var det middag hos pappa och Rosen och det var verkligen hur gott som helst. Bäst av allt var ändå att få leka med Tuvis. Det låter töntigt, men jag känner mig så harmonisk när jag får umgås med henne ♥


Busunge!


RSS 2.0