Sorgligt

Jag fick just veta att Shadow, en väldigt fin häst i stallet, avlivades imorse p.g.a. sjukdom :'( Jag känner mig verkligen illa berörd, hon var en extremt fin, snäll, ung häst som fick föl i somras.

                            

                 
              Extremt sällskapssjuk när jag och Erik var och hälsade på i hagen, sommaren 2008.


LOVE

Jag tillämpar regeln "en till dig, en till mig" - idag köpte jag pappas klapp och det här till mig:

           
            Jag har begränsat med kort här, men resultatet är godkänt.

Det slog mig idag att nästa vecka åker jag hem på jullov! Helt galet! Jag kan inte ens förstå att det är december imorgon. Eller att det är två år sedan jag och Erik träffades ♥


Botemedel

Vad gör jag när jag känner mig nere? Pluggar om jag vill göra det värre, men shoppar om jag vill bota Deppen :) Så idag begav jag mig ut med förevändningen att jag skulle handla julklappar. Jag hittade faktiskt exakt det jag jag ville ge Tuvis, så hennes klapp är jag nöjd med. Jag hittade något till mig också på Topshop, som gör mig på bra humör. Inte illa att man alltid får studentrabatt där!

 
Jag äslkar spets!                                   Aj aj, mitt student-ID har spruckit!!


Jag sprutade på mig lite av den här godingen idag - högsta betyg!


Lördagsdepp

Jag känner helt klart av Deppen. Det är lördag kväll och jag sitter i total ensamhet, inte ens någon att prata med. Jag kunde ha följt med Sarah ut på pub, men när jag tackade nej tyckte jag att det skulle vara förståndigt att vika hela helgen åt plugg för att få undan så mycket som möjligt och sedan med gott samvete gå ut och ha kul nästa helg. Nu ångrar jag mig bittert. Har inte fått överdrivet mycket gjort, Contract Law-seminariet är apasvårt och jag har ingen lust att börja med uppsatsen i Cyberlaw. Suck!

Det får bli "nya, friska tag" imorgon... Första advent, ensam med böcker och regnigt, trist väder. Det är så att man bara vill dra något gammalt över sig och inte komma fram förren lagom till jul. Jag önskar att jag åtminstone hade min lilla fula katt här, han är bra att prata och gosa med :) Nu roar jag mig istället med att titta på bilder när han var kattunge. Kärleken till djur är verkligen sann kärlek!

                
           Babes gillar att sova som en död, sitta i min tröja, zappa och ha på sig sin rosa polotröja :)

                      
                   I början ville jag inte släppa Babes helt fri ute, så då fick vi låna Victorias kaninbrynja!

           
            Liten bebis - jag åkte till uppfödaren några gånger och hälsade på
            innan jag äntligen fick ta med honom hem i november 2006!


Nu är det ok att lyssna på julmusik

Jag har i och för sig lyssnat i över en vecka nu, men det är först nu det är legitimt :)
En av mina favoritjullåtar sjungen av en väldigt ung Jessica Simpson 2000. När jag hör den så infinner sig julstämningen. Tänk att det är första advent imorgon!


Ordning och reda

Nästa vecka har jag mina sista seminarier för terminen! Härligt! Jag ska ju dock vara kvar två veckor till, vilket innebär att sista veckan kan jag skriva uppsats för hela slanten så att jag slipper det under julen. I vanlig ordning har jag upprättat ett pluggschema:

   
                  
Jag har fortfarande inte duschat, sitter (uppenbarligen) på Internet och lyssnar på julmusik (Carolas julsånger är mest stämningsfulla tycker jag, särskilt I Denna Natt Blir Världen Ny, Vid Betlehem En Vinternatt, Himlen I Min Famn och även The Little Drummer Boy som jag och Maria alltid skrattade åt när vi var yngre eftersom Ken eller Blues eller vem det nu än är som rappar kändes så malplacerad, men nu diggar jag den stenhårt), men jag har förtröstan att jag kommer lyckas följa mitt eminenta pluggschema :)


Fredagstrött

Jisses, vad trött jag är! Sitter och kämpar med att hålla ögonen öppna och kroppen skriker efter sängen. Jag hade planer på att plugga, men d e t  g å r  i n t e!!! Istället tänker jag ploppa ur linserna och lägga mig och titta på Shrek 3. Jag får skylla tröttheten på att jag var och julhandlade idag. Jag fick ett våldsamt blodsockerfall och även om jag har ätit mat, mango och lite tryffel har jag inte riktigt återhämtat mig. Jag är i alla fall väldigt nöjd med mina inköp :)

           
            I jul är mitt mål att jag ska jag lära mig de manuella inställningarna på kameran!


Skam

Jag missade mitt seminarium i English Legal System förra veckan för att jag var i Edinburgh, så idag gick jag på ett annat seminarium. För första gången sen jag kom hit hade jag en olustig känsla, kanske var det rummet som var komplett syrefattigt, kanske var det att det var nya människor, vad vet jag. Min engelska var under all kritik. Att mitt engelska ordförråd motsvarar en engelsk tolvårings är en sak, men när man inte kan uttala ord och börjar vimsa, då kan man inte annat än skämmas. Jag var väl medveten om mina tillkortakommande och rodnade t.o.m. vid ett tillfälle. Nu måste jag morska upp mig och hela vägen hem funderade jag varför jag var så värdelös idag. Slutsatsen är att idag har jag en dålig "engelskdag", men jag tänker ge mig själv credd för att jag faktiskt pratade och ganska mycket ändå. Jag har läst på och är förberedd, mitt problem är att jag bara använder enklare fraser och ord, vilket gör mig frustrerad vilket i sin tur får mitt självförtroende att dyka. Jag vidhåller dock att det är mer pinsamt att sitta tyst i 1,5 h än att bräka på dålig engelska. Nu skakar jag av mig det här!

När jag kom låg det här fina vykortet från min kamrat Charlotte i mitt postfack och då kan man ju inte bli annat än varm om hjärtat!


Jag ser mållinjen

Cyberlawuppsatsen är inlämnad - nu ska jag sätta tänderna i en ny cyberlawuppsats ("cyberpiracy") och skriva en uppsats i criminology ("labelling theory"). Det ska bli otroligt skönt att få dem ur världen, för sen är det jullov! Nu är det 15 dagar kvar till jag åker hem, vilket förhållandevis inte är så lång tid.


Holyroodhouse - drottningens palats i Edinburgh. Jag ska läsa på mer om Mary Queen of Scots, som bodde här. Engelsk kungahistoria är jätteintressant!


Vackra ting

Jag har aldrig varit så mycket för accessoarer, men idag gjorde jag ett fatalt misstag när jag gick in på http://www.monsoon.co.uk/ och avdelningen "Accessorize"... Oj oj, vad mycket fint! "Home"-avdelningen har också grymt mycket fina grejer, men det är för tunga grejer (läs för dyra) för att jag ska kunna släpa hem dem till Sverige sen. Kläderna är underbara också, men så otroligt dyra att jag inte kan utveckla något ordentligt ha-begär på den fronten. Annat är det med accessoarer, jag formligen sprang till affären efter att ha sett vad de hade. Jag ville köpa hur mycket som helst, men till slut nöjde jag mig med följande:

 
Ett billigt, men ack så ljuvlgt halsband!        De här örhängena kunde jag inte heller motstå.

Den här ringen var en stor anledning till att jag skyndade mig till affären!


Min samling av "gammeldags" smycken so far! Sann glädje! :)


Jag skulle inte tacka nej till följande:

Flower Pink Glass Perfume Bottle
Skitläcker parfymflaska! Användbar? Nej, men det är inte poängen - stand still look pretty!

Wood & Metal Dressing Table Mirror
Något liknande vill jag äga någon gång i tiden om jag inte kan lyckas lägga vantarna på den som Victoria har...


Enamel Butterfly Frame  Round Flower Photoframe  Red Gem Frame
Jag är en sucker för fotoramar av det här slaget.



  
Såhär vill jag att mitt framtida hem ska se ut...


Walking the mile

Usch, för att skriva uppsats och samtidigt jonglera fyra andra kurser. Jag känner mig kanske inte utbränd, men definitivt less på det här. Min målsättning är att bli klar idag för att kunna plugga annat imorgon och börja med två nya uppsatser till helgen... Men nu är det bara 17 dagar till jag åker hem! Då vill jag helst vara helt ledig från pluggbojorna, så det blir till att köra hårt fram till dess.

         
          Det ska bli obeskrivligt skönt med jullov i Sverige!
          En bild från en svunnen jul (2001 i Finland) med systrarna -
          kan det bli mer juligt eller vintrigt än så här? Haha, vad
          härligt muppiga vi ser ut! V och M, please don't slam me for this!


Nytt från Lady Gaga ♥





Edinburgh

Ord kan inte beskriva hur bra jag har sovit inatt. Det var riktigt skönt att åka upp till gymmet och röra på fläsket också efter en högst onyttig helg, maken till fiberlös diet säger jag bara! Det skulle inte vara helt fel att krypa ner under täcket igen, känner mig nästan illamående av kroppsarbetet, men jag har en uppsats som ska lämnas in på torsdag. Trist.


Edinburgh by night med slottet uppe till höger.

     
Skottska pengar och Dolly the sheep.


Utsikt över Edinburgh.


Jag umgicks mycket med Sarah från Tyskland och Tessa från Slovenien, jättegulliga tjejer!

    
Kallt värre! Jag och Marlouk. På vägen dig stannade vi vid en vägkrog och kiosken hade Karamellkungen!


Hem ljuva hem

Det är så obeskrivligt skönt att vara "hemma"! Har delat sovsal (!) med nio pers och sovit lite och dåligt. Helgen har varit intensiv med noll privacy och hemskt väder. Det var värt det, men det här var sista gången jag åker på gruppresa med boende på hostel..! Det är roligare och inte lika energikrävande att åka med en riktigt bra kompis eller med Erik, så att man kan planera vad man vill se, var och när man ska äta etc. Nu var det ett evigt "Vad vill du göra?" och "Var vill du äta" med svar som "Bestäm du" eller "Jag vill inte gå dit, men jag gör som ni gör"... Till slut drivs man till vansinne! Åka tillbaka till Edinburgh vill jag dock hemskt gärna göra med Erik i början av nästa sommar!


Edinburgh Castle. Det regnade i princip hela tiden, blåste och var svinigt kallt, vilket förtar nöjet att vara där lite. Jag är dock övertygad om att det kommer vara bättra på alla sätt och vis i juni nästa år :)

         
          Edinburgh Eye - en copycat av London Eye.

         
          Den enda fördelen med allt regn? Regnbågar är verkligen häftiga!

Jag är så vansinnigt trött så nu är det jag som går och knyter mig! Imorgon ska jag berätta mer utförligt om Edinburgh och visa fler bilder.


Lycka!

Åh, vad löjligt glad jag är! Fick nyss helt bekräftat att jag ska få komma in och jobba lite i jul på Jobbet! Jag ska få leva mitt gamla vanliga liv några veckor över jul med jobb, familj, vänner, katter och ridning! Jag blir alldeles uppspelt av tanken. Det är inte det att jag inte trivs här, för det gör jag, men det ska bli häftigt att uppleva allt som saknas här. Och slippa blåsten. Idag blåser det 11 m/s, men jag tror det är värre än så. Det visslar och tjuter i huset och fönstret står knappt pall. Ser inte fram emot att behöva gå ut (och få frisyren pajad).

En annan mycket god nyhet är att nästa år börjar i och för sig med en tenta, men efter det åker jag till Jackie i London på långweekend. Bra start på året!


                         
                                   Det här är jag idag!


Min onsdag

Idag hade jag tänkt lämna in min uppsats i Criminology, jag tänker ändå inte lägga någon mer tid på den. När jag skulle skriva ut i skolan kajkade datorn ihop, så det var bara att se sig om efter en annan dator, men alla var upptagna. Jag stod och väntade ett tag, men sen blev jag officiellt irriterad när jag såg att folk satt på Facebook, pratade i telefon etc. Jag behövde ju bara en dator i fem minuter för att skriva ut min uppsats! Ju längre jag stod där, desto argare blev jag. Efter ett tag fick jag nog och vände på klacken. Så nu får jag göra ett nytt försök imorgon.

Det blev dessvärre shopping idag... Jag behövde verkligen köpa torrshampo - ska ju till Edinburgh i helgen och bo på hostel och vill tvätta håret så lite som möjligt för att minmera tiden i duschen (duschen på hostlet i Peak District ger mig fortfarande mardrömmar). Naturligtvis hade Boots en drive "Köp 3 betala för 2", så det gjorde jag.

Jag älskar Mark Hill och tror verkligen att mitt hår kommer bli,
glansigare, starkare och tjockare av de här produkterna....


Jag glömde ju tvätta mina mjukisbyxor igår och eftersom jag fick de gratis när jag beställde från H&M sent 90-tal (!) kändes det som att det var på tiden att investera i ett par nya. Sagt och gjort, jag styrde kosan till H&M och resten kan ni räkna ut själva.


Älskar dragkedjan, korsettkänslan och färgen - den här var given!


Den här kanske kan klassas som konstig, men jag älskar svarta långklänningar
och spetsen gjorde att den här fick följa med mig hem.


Det fanns en tid när jag skrattade åt människor som köpte baskläder i alla dess färger,
men de tiderna är förbi! Baskläder är inte att spotta på, särskilt inte om de är lila!


Appropå shopping, fick nyhetsmail från eleven.se och känner shoppinginstinkten ta tag i mig.

              
Hur läcker är inte flaskan? Det som tilltalar mig mest är dock att det är en violdoft, som råkar vara min favoritblomdoft! Den beskrivs så här: "Efter en blommig öppning med syren och viol, som alltid förknippas med delikat, mjuk honung, kombinerar doften fräscha och söta inslag av mimosa och neroli. Basnoten sammanfattas med liljekonvalj och mysk." Den kostar 435 kr för 50 ml.


Jag kom hem först nu, så det blir en seeeeeeen lunch. Köpte med mig en riktigt god lunchlåda från Pret A Manger, så nu är jag på bra humör :-)


Dagens låt

Ja, det är för tidigt med julmusik, men märk väl att nästa helg är det första advent!! Det ursäktar dock inte det här tilltaget, men jag bortförklarar det med att det här är mer en vinterlåt än jullåt...


Dedikerad till Ebony

Hemma hos-reportage :)

Åh, vad skönt det med är nystädat rum, fräscha sängkläder och nytvättade kläder i garderoben. Nu kan jag dock inte längre skjuta upp pluggandet (eller jo, genom att blogga!), men det känns så mycket lättare att sätta sig ner när det inte finns något i rummet som retar mig (typ som disken som stod på mitt rum alltför länge innan jag tog itu med det idag).


Välkommen hem till mig - min långa, smala korridor till hall som leder fram till...


..."finrummet" där jag gör mig fin :)


Jepp, jag viker och färgsorterar mina underkläder!


Mitt master bathroom.


Till vänste vardagsrummet, komplett med soffa och bord, rakt fram arbetsrummet
och till höger ligger sovrummet. Jag bor i en väldigt kompakt tvåa..! :)


En idogt studernde juriststudent.. (I wish!)


Ingen rast eller ro

Inatt sov jag dåligt, mardrömmar igen om hästarna och jag vaknade säkert fem gånger och var säker på att jag hade försovit mig. Har haft en morgonföreläsning och nu stundar seminarium i mitt hatämne, Contract Law.

Jag har hela tiden tänkt att när nästa vecka är slut kan jag andas ut lite, men tji fick jag. Två nya uppsatser ska skrivas och tentaplugget måste dras igång! Mitt mål är att skriva uppsatserna innan jag åker hem, så att jag kan få vara lite ledig och "bara" behöver koncentrera mig på tentan. Det är tröttsamt att hela tiden ha något som hänger över en och att aldrig till fullo kunna koncentrera sig på ett ämne, eftersom det alltid finns fyra andra kurser att ta itu med. 

På min trista att-göra-lista idag står det BYKA med stora bokstäver. Jag har inga rena strumpor (strumpbyxor idag) och handdukar och sängkläderna måste verkligen tvättas. Städning och disk kan jag inte heller ducka för längre, så eftermiddagen kommer gå i tråkhetens tecken.

         
          Tidig morgonpromenad i Uppsala förra vintern. Hoppas det blir en vit jul i år!

         
          Här i Leeds kommer det regna vintern igenom har jag fått höra
:(


Nu har jag gjort bort mig...

Uppsatsen jag lämnade in förra veckan i Media Law och som jag trodde, nej, var helt övertygad om att det var en övningsuppsats som inte skulle betygsättas är betygsgrundande!!! =S Jag skulle aldrig lämna in något halvdant, men jag var komplett avslappnad när jag skrev den och gick inte den där extra milen som man annars gör när man har kniven mot strupen (läs när man vet att man ska få betyg för spektaklet). Skit.


Tröttheten har mig i sitt grepp

Oh boy, vad trött jag är! Satt och tittade på youtube alldels för länge igår och imorse när klockan ringde var det inte roligt. Det finns inget bättre sätt att vakna till liv än att träna, men jag var seg i benen idag och nu sitter jag här och gäspar framför min uppsats. Jag kan inte uppbringa mig till att sitta superkoncentrerat och vara effektiv. Istället skriver jag uppenbarligen ett blogginlägg, lyssnar på musik och längtar till ikväll när jag kan få gå och lägga mig...
  
Efter att ha sett Victorias klipp igår på min fuling längtar jag om möjligt ännu mer efter honom!


Dagens flin

Ni måste titta på detta: http://victoriaasen.blogg.se/2009/november/i-found-the-ugly-sisters-in-my-bed.html?_tmp=37469de69b6286f6fe5bce4230cd26e3ceb06070

Jag saknar min lilla fula katt så mycket, så det här var mycket uppskattat!


Girls' night out

Igår var det bestämt att Erasmus/lawstudenterna skulle gå ut och äta middag och ta några drinkar. Hälften kunde dock inte komma, så det var bara Marlouk (från Holland), Morgane (från Frankrike) och jag. Vi hade dock en supertrevlig kväll och det blev mycket tjejsnack, vilket jag kände att jag behövde. Vi åt en jättegod middag med efterrätt (lördagar får man vara lite onyttig...) på en italiensk restaurang. Halvelva var vi de enda kvar, jättemärkligt! Så då gick vi till en pub istället och drack drinkar till midnatt, sen blev vi utkastade för att de skulle stänga! Varför stänga klockan 0.00 på en lördag?! Nåväl, vid det laget var jag så trött så det var ganska skönt att packa sig hem.

Vi upptäckte att de har julmarknad nu på stora torget! Jättemysigt när det doftar brända mandlar och hela staden är upplyst med (tacky) julornament (bl.a. blinkande champagneglas...). Efter nästa helg, som jag ska tillbringa i Edinburgh, är det bara två helger kvar här innan jag åker hem. Jag ska definitivt traska runt lite på marknaden innan och insupa julstämningen.

Idag har jag försökt styra mitt liv tillbaka på den smala vägen och varit på morgonpromenad och nu stundar plugg hela dagen. Jippi! =/

      
De hade t.o.m. byggt upp en stor loge! Marknaden är tydligen tysk och det finns karuseller, fastän det är så kallt här! (Bilder från http://www.christmasmarkets.com/photos/1315.jpg och http://iknowwhereitsat.com/wp-content/uploads/5479/german-christmas-market-leeds-250x250.jpg)


Filmtips

Idag hade jag lovat mig själv en gedigen sovmorgon, men jag vaknade åtta och kunde inte somna om. Jag hade hemska mardrömmar om att hälften av hästarna i stalllet dog och att det gjordes om på jobbet och jag fick sitta ensam i ett hörn. Med andra ord var det bara gå upp och gå på morgonpromenad. Resten av dagen ska tillägnas plugg och kvällen ska tillbringas med Erasmus/lawtjejer - middag och utgång.

Jag gillar inte romantiska komedier, s.k. romcoms, de är så förutsägbara, puttinuttiga, overkliga och osmarta. Säg dock den regel som inte har ett undantag! Mitt undantag är helt klart He's Just Not That Into You (och för alltid Pretty Woman)! Såg den igår och älskade den, men sen är den också smart, rolig, inte så förutsebar, har bra skådisar och är alldeles underbar.

Jag ligger efter i mitt pluggschema. Jag kände mig så less igår så jag satt inte alls länge innan jag kastade in handduken. Så det är bara att hoppa in i duschen nu och försöka komma ikapp!

    
     Underbara och perfekta skådisar för den här filmen, min favorit är hands down Scarlett Johansson.


Dagens låt


Black Eyed Peas "Rock That Body" med sample av "It Takes Two".

Dagens låt


Meaghan Smiths cover på Pixies låt. Bra bakgrundsmusik när man läser!

Ännu en skolvecka avklarad

Veckan är slut! Härligt! Nu börjar dock helgen som i princip enbart består av plugg. Ska bli så skönt när alla uppsatser har lämnats in och då är det faktiskt också nästan dags att bege sig hem. Idag kan jag iallafall få bocka av criminologyredovisningen. Där jag kommer ifrån kallas det vi gjorde idag inte för redovisning - alla läste innantill och vi satt kvar på våra platser! Det gick med andra ord bra, herregud vad de förväntar sig lite från oss! Varje seminarium i Uppsala är mer redovisning än det här vi hade idag! Jaja, det är som det är och jag är mest tacksam för att det inte var någon stor grej.


               
                Jag har inga nya bilder - jag tror bestämt att jag ska bege mig ut med kameran imorgon!


Självdisciplin

Igår kväll kände jag mig lite nere; så otroligt mycket att göra i skolan, inga större resultat av min idoga träning och lite hemlängtan (ok, kanske inte så lite). Jag gnällde lite över det för Erik, men sen tog jag mig i kragen. Nu har jag gjort ett pluggschema för att bestämma vad jag ska koncentrera mig på varje dag, men ändå hinna med allt i god tid. Så nu har jag suttit på förmiddagen utan musik och dator och fått en hel del gjort! Klapp på axeln till mig. Nu är det dessutom slutfuskat med mat! Jag ska bokföra vad jag äter i en vecka (en veckas gratis demoversion) på Hälsovakten - att behöva skriva ner vad jag äter är det enda sättet för mig att sluta fuskäta. Och vad gäller träningen tycker jag nog allt att mina armmuskler allt är ganska hårda! :)







           
            Jag skulle inte tacka nej till sommar på Tokö nu, förutom de uppenbara
            fördelarna så är det inget plugg på sommaren!


Dagens låt


Varför är alla så kritiska mot Rihannas låt?! Jag tycker den är skitbra, men hennes "kläder" är under all kritik...

Jullov nu, tack!

Jag vet att det är fel, men jag kan inte låta bli att längta till jul! Det finns ingen mysigare högtid; jag älskar tända ljus när det är mörkt och kallt ut, lyssna på s.k. stämningsfull musik och slippa plugga några dagar.

Just nu har jag löjligt mycket i skolan de närmsta två veckorna: två uppsatser, en muntlig redovisning (hjälp!) och tre seminarier att förbereda... Jag har dock en morot att jobba mot - nästa helg åker jag till Edinburgh! Jag har alltid velat se Skottland och nu händer det :)

  

  


Dagens låt


Sugababes må byta ut medlemmar oftare än vad jag bykar, men musiken funkar fortfarande.

Dagens skämt

Hjälp! Jag trodde bara att det var ett rykte, men det var sant alltså! En av tjejerna jag delar korridor med är en riktigt gris som aldrig städar, tar undan efter sig eller går ut med soporna. Igår gick hon bananas, storstädade (nu kan man se färgen på spisen igen!), dammsög och diskade t.o.m. min kastrull! 
  
Paola hade hört talas om att våra rum och korridoren skulle inspekteras, fastän vi inte fått någon info om det. Jag lugnade henne med att enligt artikel 8 i EKMR (!) har man rätt till sitt privatliv och därför behöver man inte släppa in någon. 
  
Jag hade bara varit hemma en liten stund, höll på att prova en klänning, lyssnade på musik och hade grejer överallt, när det knackade på dörren. Jag trodde att det var Paola, även när hon kom in i rummet (jag har dålig syn, ja). Det var dock tjejen från receptionen. Pinsamt att stå i klänning o ch strumpor kan jag låta hälsa! Hon tittade bara om brandalarmet funkade, men hon sa att vi måste städa ugnen!!! Jag vägrar, jag har använt den en gång - det är den tredje tjejen som får göra det! Helt sjukt att de går och inspekterar! Jag betalar extremt mycket för det här rummet, om jag inte störs av en skitig ugn är det väl upp till mig? Kom tillbaka och inspektera när jag flyttar säger jag bara!
  
Det här var lätt dagens skämt!
   

           
                  Det är kallt och rått här nu - man vill inget hellre än att hålla sig inne och kolla på film!


Dagens låt




I sann mormorsanda...

...publicerar jag ett recept som jag nyss prövade - Philadelphia smoked salmon tagliatelle.

400 g tagliatelle
120 g Philadelphia Gräslök
125 g rökt lax ("smoked salmon", men jag trodde det hette gravad lax, den "slibbiga", tunna varianten?)

¼ citronjuice
100 ml mjölk
salt och peppar


                                                        _____________________________

Koka pastan, skär laxen i små bitar.
Låt pastan svalna. Koka mjölk, philadelphia och citronjuicen i den fortfarnade varma pannan, rör om så att det smälter.
Häll i pastan och blanda.
Blanda slutligen ner laxen och salta och peppra efter tycke.


                           Fanken, det här ser inte så apptitretande ut, men det var gott!


Synden straffar sig själv

När Erik var här förra veckan skolkade jag från föreläsningen i Media Law och givetvis kommer det tillbaka och biter mig i baken. Idag traskade jag till föreläsningen och blev efter en viss väntan informerad om att föreläsningen var inställd... Det stod inget om det på vår blackboard, så givetvis blev klassen informerad om det förra gången. Nåväl, jag fick en liten promenad, solljus och en anledning till att klä på mig idag (annars hade jag glidit runt i min hemmauniform: mjukisar). Mindre kul att jag tvångsåt lunch klockan elva, eftersom föreläsningen är mellan 12.00 och 13.30.

Nu måste jag börja förbereda för redovisningen (=S) på fredag i Criminology och så uppsatserna i Criminology och Cyberlaw, utöver förberedelserna av tre seminarier... Tung pluggperiod nu, men nu har jag inte ens fem veckor kvar i det här landet innan jag åker hem och har jullov.



Jag tänker inte plugga dag och natt i veckan, jag ska se till ha lite filmfrossa också!


Dagens låt

Den här låten må vara hyfsat gammal nu, men jag älskar den! Videon är underbart melankolisk och likså texten och det är ju inte fel när det är kallt och ruskigt ute och allt känns ganska trist och hopplöst.


Nördvarning

Jag såg att Victoria nominerat Mimmi till att bli kalenderkatt - skandal! Om någon av de Asénska katterna ska nomineras så är det ju Babes, så därför har jag anmält honom :)



Nu måste ni givetvis rösta på honom, hans heder står på spel! Rösta här: http://kattensdag.se/2009/question-of-time/ Karma till er som röstar på honom :)


Dagens låt


Jag älskar verkligen Cheryl Coles skiva "3 Words". Den här låten får bli dagens låt tack vare texten,
som jag tycker är skitbra!


Wall of fame



Nu var det roliga slut för den här gången, Charlotte är på väg hem till Sverige igen. Det har varit en toppenhelg på alla sätt och vis, men nu är det åter till uppsatsskrivande =/ Godispåsen är dock långt från slut! :)


Ännu en helg snart till ända

Ni som inte har sett This is it, gör det! Jag kom på mig med att sitta och småle för mig själv, det var härligt att se Michael göra det han var bäst på - uppträda. Han log mycket och verkade ha kul, bakgrundsdansarna, scenen, danserna, rubbet var verkligen häftigt. Vilket antiklimax att det aldrig blev några konserter.



Idag har vi varit ute på morgonpromenad igen. Det är hur kallt som helst här nu (fast nog inte lika kallt som Sverige), jag var tvungen att ta en lång, varm dusch, men jag är fortfarande frusen. På dagens schema står lunch på Pret A Manger, följt av tramp på Primark och New Look och avslutningsvis fika på Starbucks. Varför måste helgen gå så fort? Jag vill inte att Charlotte åker hem!

                        
                         Vi sitter alltså med ett rivjärn när vi ska "hyvla" ost!!!

    
     Idag ska nytt smink invigas, kostade bara £5 så jag var tvungen att köpa det...


Lördagen so far

Dagen har varit aslappnad, men ändå har var vi gjort en hel del! Vi promenerade bort till Headingley och gick och tittade i vykortaffärer, second hand och allt vi kom över som inte krävde att vi prövade det :) Till slut bänkade vi oss på en pub. Vi var "duktiga" och åt sallad - så duktiga att vi beställde in toffee pudding och en gigantisk choclate cake (jag är arg på mig själv för att jag glömde att fota - de var verkligen pieces of art!) till efterrätt! Himmelskt gott!

Vi hann ner på byn innan affärerna stängde, vi gick och trampade på TK Maxx hur länge som helst. Allt som allt har vi haft en fantastisk dag och den är inte slut ännu! Nu laddar vi batterierna en stund och äter lite godis, sen ska vi gå och se Michael Jackson: This is it, sen får vi se om det blir pub igen. Jag kan inte nog understryka hur kul det är att ha en riktigt bra kompis här!

    

    

    
     Charlotte ville helt seriöst köpa den här björnrocken... =/

    
     Jag slog till på två lovely pinupbilder!

    
     Shit! Nu ser jag att vad det står, jag läste det som: It's great to find a
     person who won't annoy you for the rest of your life...

    
     Jag är löjligt förtjust i sånna här motiv.

    
     Den här hade jag velat ha...


Underbart sällskap

Åh, vad härligt det är att ha Charlotte här! Vi började dagen med en rask promenad, knäckebrödsfrukost och nu ska vi inom kort bege oss till Headingly. Jag vill desperat tillbaka till den gulliga affären jag och Erik upptäckte förra helgen. Vi har inga planer hugget i sten, så vi ska ta det som det kommer - skönt! Jag kan mycket väl tänka mig att strosa i affärer och ha det gott på caféer.

    
     Lycka i en påse - gottapåsen är till breddeb full!

    
     Jätteskön start på dagen, men det var kyligt!

    

    


Ultimate Friday night...

Åh, vad tungt det går att skriva! Jag är trött och det känns inte ett dugg kul att sitta och tvångsskriva en fredagkväll! Belöningen är att Charlotte kommer senare ikväll och att jag är fri från skolans bojor resten av helgen! Jag sitter och drömmer om att hänga på pub och smutta lite vin med Charlotte och sitta och mysa på café hela helgen lång. Det är verkligen kallt här nu! Förmodligen inte lika kallt som i Sverige, men det är rått och otroligt blåsigt här, så det känns som om det går rakt igenom kroppen. Bad hairdays varje dag med andra ord =/


                            
                            Media Law är mitt favoritämne, men det är svårt! Särskilt när man vet hur
                            det funkar i Sverige, men inte kan ett jota om de engelska regleringarna.


Ode till osthyveln

Ikväll kommer Charlotte och då tänkte jag se till att ha påläg hemma, så att frukosten inte blir så torftig. Sagt och gjort, igår köpte jag ost men glömde att köpa osthyvel. Idag lyckades jag komma ihåg att jag skulle köpa osthyvel, men jag kan inte hitta en någonstans! Frågade i en "hemmabutik" och det enda han hade var ett rivjärn och han försökte demonstrera hur bra det var... Ett friggin' rivjärn för att hyvla ost! Så nu vill det sig inte bättre än att vi får stå och karva med kniv imorgon =/

                                                    
                                                       De här örhängena kom i posten idag!


Ska jag eller inte...

Jag kan tycka att det är lite sent att sätta sig ner med uppsatsen nu. Faktum är dock att jag bara har imorgon, söndag kväll och måndag eftermiddag på mig, sen måste den in! Har aldrig skrivit en uppsats på så kort tid. Det är meningen att den ska skrivas på en timme (!), en s.k. timed essay, men snälla! Vem skriver en uppsats på en timme?! Det är tre ganska stora frågor som ska besvaras, jag har redan suttit åtminstone en timme och har inte ens svarat på en fråga!


En ny, mer noggrann version av vad jag kallar "Jättelövet".

    
     Det är inte för intet som han kallas Nos!


Bonfire Night

Idag är vad jag tycker någon form av motsvarighet till valborg här i England, men här kallas det Bonfire Night. I princip är det en brasa (en riktig bad ass-brasa! Jag stinker rök nu, illamåendeframkallande) och fyrverkeri, dock ingen fylla så vitt jag kunde se, till minne av The Gunpowder Plot, 5 november 1605. Mer än så vet jag egentligen inte, den som är nyfiken uppmanas läsa på Wikipedia :)

Jag var där med Photo Soc och fotade lite. Blev inte världens bästa bilder, men det är kul att testa olika inställningar på kameran. Ett är säkert - jag behöver ett stativ! 

                  

     

    

    

    

    

Superduperkallt nu ikväll! Brrr! Jag känner mig frusen och lite trött, vilket är bra! Har alltid otroligt svårt att somna på kvällarna, kan en kvällspromenad vara svaret?


Drömmen om ett hem

Usch, vad dålig jag är på att koncentrera mig på plugg. Just nu sitter jag och dagdrömmer om ett eget hem. Jag har bott i studentrum i flera års tid och är sååå less på det! Tänk att faktiskt ha fler än ett rum! Ett kök, ett tv-rum, ett sovrum och kanske rent av ett arbetsrum! Tänk också att ha ett aldrig sinande konto och kunna inreda utan att beöva köpa allt från Clas Ohlson och IKEA... Ekersens lägenhet inspirerar verkligen mig, jag älskar gammeldags detaljer tillsammans med fina och bekväma möbler (hatar "finsoffor" som inte går att sitta i).








Samtliga bilder från slottstallet.se - jag vill ha allt!


Kuligt :)

Eftersom det är så fruktansvärt trist att plugga och så roligt att sitta och pyssla med bilder har jag bett min duktiga lillasyster visa hur man trixar lite i Photoshop och voila! Om du också är intresserad av Photoshop, kolla in Victorias blogg victoriaasen.blogg.se där hon har fotoskola!

          
           Oskarp bild, men jag tycker den är ganska fin ändå!

Just nu...

...vill jag gosa med min fula, lilla katt Babes. Hittade de här bilderna på datorn och han är så söt så att det förslår, min lilla strumpa!




Mys i fåtöljen med Tett.



Åh, vad jag längtar till sommaren när jag ser den här bilden!


Drömma kan man ju

Jag älskar verkligen fina klänningar, oavsett om de faller i kategorin "användbar" eller inte. Den här drömklänningen ser jag ingen större användning för, långklänningar ska man ha på glamorösa tillställningar och det är lite bristvara på det nu. Drömma kan man ju iallafall!

                                   
                                    £80 (nedsatt med £35) från www.very.co.uk


Tillbaka från semestern

När Erik var här hade jag semesterkänslor - inget plugg, sovmorgon och bara äta ute. Nu när han har åkt hem försöker jag återgå till gamla vanor. Jag gick upp och tränade imorse, men sen tog det stopp. Klockan börjar närma sig fem och jag har fortfarande inte rört böckerna. Inte hade jag någon lust att göra mat heller, så jag gick köpte lunch (jättegod lax- och äggmacka) och middag (världens bästa sallad) på Pret A Manger! Jag och Erik var där några gånger och om han inte kan vara här kan jag iallafall äta mat därifrån... Bara idag, jag måste få bli varm i skolkläderna, jag har ju trots allt varit på semester...


               
               Tänk om den här kedjan kunde öppna butiker i Sverige också!


Jag ska definitvit sätta igång och plugga nu. Har två seminarier kvar den här veckan att förbereda för och jag har inte mindre än tre (3) uppsatser att skriva. Visserligen är två övningsuppsatser, men jag behöver all övning jag kan få att skriva engelska uppsatser. Uppsatsämnet i Media Law delades ut igår och den ska lämnas in på måndag =S Det är bara att kavla upp ärmarna!


Tillbaka till grå vardag

Nu har Erik styrt kosan hemåt igen. Varför har tiden gått så fort och varför är det så förbaskat svårt att säga hejdå? Nu ses vi inte förrän sex veckor igen, lagom till jul. Listig som jag är tänker jag att om jag börjar köpa julklappar nu så blir det jul snabbare... Därför har jag köpt en klapp idag till Victoria :) Det finns så mycket fint här så att man blir helt snurrig! Jag har undvikit TK Maxx sen jag var där sist (har bara varit en gång, men jag insåg potentialen att spendera stora pengar där). Vi var inne där en sväng idag, Erik köpte skärp och plånbok i skinn (jag hade storslagna planer på att köpa en plånbok i julklapp till honom - skit!), termos och en kamelvattenflaska (med största sannolikehet inte den korrekta termen, men det är iaf vad jag kallar det!), allt för cirka 400 kr och allt var fina märkesvaror! Jag kommer definitivt gå dit och julhandla (kanske till mig själv också...). 


Erik och jag har fikat på Starbucks varje dag!

Erik förstår sig på byteshandel (jag älskar att citera Astrid Lindgren, i det här fallet Ronja: "Byteshandel förstår du dig på", när rövarna byter tillbaka sina barn efter hoppen över helvetetsskapet (bra namn!)) - jag får låna hans systemkamera i utbyte av min lilla kompaktkamera! Så nu ska jag hänge mig åt fotografering :)


Jag köpte ett armband till mig själv från Marks & Spencer i helgen...

De sensate 1,5 h har jag suttit och skypat med Jackie - hon vet hur jobbigt det är att vinka av sin pojkvän och det var verkligen uppfriskande att prata med henne - tack! Jag måste fixa ICA-banken, eftersom de lägger på valutpålägg när jag använder mitt kort, vilket jag har misstänkt och som Jackie bekräftade. Det får jag ta itu med i jul när jag är hemma, fram tills dess ska jag använda kontanter.


   
Jag drömmer om att ha ett hem med gammeldags touch, därför kunde jag inte motstå dessa vackra och prisvärda fynd! Maria, du skulle älska affären jag köpte guldramarna från... :)

Imorgon kommer allt vara lika trist och tråkigt som vanligt, men ikväll ska jag leva på semesterkänslan som infann sig när Erik kom genom att titta på Desperate Housewives istället för att plugga!


All good things come to an end


Erik gick äntligen med på att jag lägger upp en bild på honom här!

 

Nu är det bara några få timmar innan Erik ska åka hemn :( Innan dess ska vi gå ner på stan och äta lunch OCH fika! Helgen har gått i matens tecken, jag som knappt åt något förra veckan p.g.a. maginfektionen har ätit som en medelstor ponny! Mat smakar ju så mycket bättre när man har sällskap.

Planen på att åka till York igår gick i stöpet. Det regnade och blåste vanisinnigt mycket, så istället blev det fika på Starbucks och så strosade vi runt på Debenhams - så sjukt fina kläder (var tvungen att köpa en tröja), inredning och allt där emellan! Jag vill ha allt! Jättefina glas, weekendbags, klänningar, kastruller (!), rubbet!

 

Erik hade med sig smågodis i torsdags och det var slut redan på lördagen =/ Fanken, vad gott det är med saltlakrits, peacemärken och allt sånt som inte finns här! Till helgen kommer Charlotte, får se till att hon tar med sig en gottapåse till mig :)


RSS 2.0