Mysig helg

Erik är här nu och vi har det hur bra som helst! Igår gick vi på en liten promenad så att han fick se stan. Löven har fallit nu, men gräset är fortfarande grönt och det är milt här. Pubbesök och cafélunch har avverkats, idag står lite shopping på agendan och en finare middag ikväll.

 


Världens största löv!


Tips på bra musik som jag har upptäckt i dagarna:


Kings of Leon - Use somebody


Chery Cole - 3 Words (hela skivan), den kostade £5 på 7digital.com (de har en svensk sida också) och jag diggar hela Englands gullegris!


Lady GaGa - Bad Romance (alla hennes låtar låter ungefär likadant, det är väl därför de är bra :)

Rihanna - Russian Roulette


Lyssna också på Leona Lewis - Happy (den börjar bli gammal, men den har fortfarande inte släppts som singel!)


Lyckans dag!

Idag har jag fått uppleva "Mattiskänslan", när han kramar om Ronja efter att hon har levt i skogen och han sagt att han inte har någon dotter. "Jag har min dotter!". För min del rörde det sig om ett kärt återseende av min dator och jag ville falla på knä, omfamna den och ropa "Jag har min dator!". Jag nöjde mig dock med att tacka så mycket och log hela vägen hem istället för att ge folk the evil eye.

Så här kommer den utlovade fotobombem (är skitsvårt att använda å,ä,ö, var bekvämt att att använda a och o som multitaskers. Jag skriver fel hela tiden och måste koncentrera mig för att använda de svenska vokalerna!).

Advokatbyrån (en hel byggnad!) jag var på förra torsdagen.


Freddie, ponnyn jag red förra veckan. Nu blir det ett litet uppehåll i
rideriet, mycket att plugga och finbesök både den här och nästa helg!

     

Freddie, Sid (inte helt olika varandra) och två söta små hästar på Wildsen Equastrian.


Snoopy, som är svårttränsad och känslig i munnen, påminner om min
Snobben, som var svårtränsad (trodde han iaf) och är den känsligaste
hästen jag har ridit! Den här valacken har dock en liten romb och är
ganska slö, men han är bra fin!


Ny trench, fick den till ett vrakpris (hurra för studentrabatt i klädaffärer!).

   
  
Några nyköp - jag vill ju vara fin när Erik är här! Var även tvungen att köpa ny plånbok, min gamla läckte mynt!

Nu ska jag städa rummet och ordna fruktsallad, baguette (brie, tomat och färsk basilika - prova, det är skitgott) och sallad till Erik när han kommer ikväll. Sen antar jag att jag måste plugga lite, min ursäkt om att jag inte har någon dator slutar ju härmed att funka. Hittills har det varit en himla bra dag. Enda negativa är att min klocka har stannat igen! Har varit hos urmakare två gånger de senaste två månaderna. Är det nästa grej som ska braka för mig?!


Dagen ar kommen!

Jag hade storslagna planer pa att glida in pa en bio och se This is it igar, men nar jag stovlade in pa bio vid tvatiden for att kopa biljett (jag kan inte kopa pa Internet eftersom jag inte har engelsk bank, an-no-ying!) var det smockat! Sa jag gick hem istallet och laste ut The Winter Ghosts - jag rekommendear den starkt! MJ far jag titta pa nasta vecka, for ikvall kommer Erik! Jag mar inte sa bra som jag hade hoppats, men tillrackligt for hitta pa roliga saker - sa lange jag inte ater kommer det ga finfint!

                           
                            Sa haftig live! Har hans Dangerous tour pa dvd, jag och Victoria 
                            tittade nastan sonder den i somras!


Night Photography

Efter feberfrossa, enorm trotthet och magont som heter duga gick jag till farbror doktorn igar. Han trodde att jag har nagon lattare form av matforgiftning alt. maginfektion. Det innebar att varje gang jag ater far jag fruktansvart ont i magen, sa for tillfallet undviker jag att ata och livnar mig pa vatten och yoghurt. Skont att det inte var svinis den har gangen heller eller vanlig influensa for den delen. Andock kanns timing sadar, med tanke pa att Erik kommer imorgon. Doktorn trodde dock att det inte skulle droja lange innan det blev battre och ingen behandling ar nodvandig. Besoket pa lakarhuset var gratis, helt fantastiskt!

Jag har fortfarande inte fatt tillbaka min dator (The Winter Ghosts ar snart utlast, bocker ar sa underskattad underhallning!), men igar lanade jag kameran jag anvande pa forra veckans Night Photography med Photo Soc och laddade upp pa en skoldator. Nedan foljer mina alster :)











Tusen tack Victoria for uppdateringen av min bloggdesign!


Lagen om allts javlighet

Nu har det snart gatt sex veckor sen jag sag Erik och nu antligen pa torsdag kommer han hit! Som jag har langtat, sarskilt nu nar vi inte har skypat pa over en vecka. Bara darfor (jo, jag ar overtygad om det) haller jag pa att bli sjuk - igen! Vaknade imorse och kande mig helt morbultad och extremt trott. Nu pa dagens forelasningar har jag hort att nagon statt och babblat, men jag har inte lyssnat. Jag sitter och hackar tanderna av kold, musklerna varker och allt jag vill ar att ga hem, hoppa in i min hemmakostym: mjukisbyxor, och badda ner mig i sangen.

Jag tranade imorse, trots att jag var helt slut och nu inser jag att jag inte kan trana resten av veckan. Varfor blir man alltid sjuk nar man kommer igang och tranar? Sen far man ju borja om fran noll nar man antligen blir frisk =/

Jag hade hogtflygande planer pa att sitta kvar och plugga, vissa saker maste man verkligen ha Internet till nar man pluggar, men nu ar det jag som packar mig hem.


Utan dator forsmaktar jag pa denna o!

Imorse nar jag vaknade blev jag milt sagt forvirrad. Mobilen visade 08:44 och armbandsuret 09:44. Naturligtvis misstankte jag att mobilen stallt om till vintertid, men jag trodde det inte var dags for vinter annu! Var tvungen att skicka sms till Erik och fraga hur det lag till. Sa nu ar det alltsa vinter. Har ar det dock varmt, men jag kunde inte vara mer missnojd med vadret! Det regnar ganska latt, men tillrackligt for att blota ner mina glasogon (linsvila idag), men sa fort man faller upp paraplyt tar vinden/stormen tag idet och vander det ut och in. Sa resultatet ar att mina klader ar harligt blota nu.

Jag har redan hunnit sitta och lasa nagon timme nu pa morgonen, men det ar storande nar jag inte forstar ord och som inte finns i min ordbok. Det ar ett valdigt tjat om hur mycket jag saknar min dator just nu, men skulle du kunna klara dig 14 dagar utan din dator?!

Efter min session har ska jag ga och kopa tva skonlitterara bocker, Her Fearful Symmetry av Audrey Niffenegger och The Winter Ghosts av Kate Mosse (inte supermodellen!). Utan tv eller annan media far jag roa mig pa det gamla hederliga sattet - boklasning!

                                   
                                 De enda bilderna jag kan erbjuda fran mitt liv just nu, 
                                 men sa snart jag far min dator tillbaka utlovas en fotobomb!


Nu vill jag inte vara med langre...

Idag har jag Deppen. Det ar dimmigt, regnar valdsamt och blaser, det gar liksom inte att varja sig ifran att bli blot nar man sticker nasan utanfor dorren. Och det har jag blivit sa illa tvungen att gora idag. Igar var jag aterigen pa PC World och den har gangen kravde jag ett arligt svar. den bittra sanningen ar att 13 datorer ar fore mig i kon och tidigast i mitten av nasta vecka kan de borja titta pa den! Det betyder att jag kommer vara utan dator minst en vecka till! Ar pa uni nu och har kollat om universitetsdatorfixarna kan gora det snabbare, men snubben som ar ansvarig for mjukvaruproblem ar pa semster. Jag har upphort att forvanas. Nar min (ackliga, efterblivna moneypit) dator krashade tva dagar innan jag akte till Leeds fixade affaren i Marsta det pa ett kick. Visst att det bor fler manniskor har, men om efterfragan ar stor far de val jobba hardare och mer. Det ar f-n inte acceptabelt att behova vanta tva veckor for att fa hjalp nar man betalar £50! Det sa jag ocksa igar, kandes skont att inte vara sa mesig och valvillig, som jag annars brukar vara.

Jag trostshoppade igar och det funkade for stunden. Nu kanner jag ett behov av att gora det idag igen... Pa dagens schema star dock storstadning av rummet, bykning och Pluggning med stort P!

Gud, vad trakiga mina inlagg blir utan bilder =/


Gott och blandat

Igar var jag och besokte en partner pa Pinsent Masons. Han var valdigt sympatisk och visade mig det enorma kontoret, som utgjorde en hel byggnad och dar 300 personer arbetar. Aven om kontoret var valdigt stort och vrakigt var det langt ifran lika lyxigt som Jobbet, som ar valdigt stadat, fritt fran papper som ligger och skrapar, ljust och med tragolv. Pa det har kontoret dominerade heltackningsmattan (inte snyggt, men det ar bra ljuddampning), papper och grejer overallt och det mest forvanande av allt - alla, aven delagarna, satt och jobbade vid sma skrivbord i kontorslandskap! Pa sa vis blir delagarna lite mer av en spindel i natet, forklarade advokaten, och det tror jag definitvit ar bra. Jag hade dock haft svart for att aldrig sitta ostort och ha sa mycket grejer omkring mig. Det var valdigt intressant att jamfora juristutbildningarna och lagsystemen har med hur det ar i Sverige. Utbildningen har ar inte lika lang och efter tva ar soker man traineetjanst pa byra. Det var en valdigt positv och intressant upplevelse, men min engelska var rutten och vid ett tillfalle forstod jag inte vad advokaten, som ar fran Skottland, sa! Han fragade (som jag uppfattade det): "Do you have a court?" jag stod som ett fragetecken, sen insag jag att han undrade om jag hade en "coat"! =S

Efter besoket hade jag mitt seminarium i Cyberlaw. Vilket skamt sager jag bara! Leeds ar ett topp 20-universitet i England (finns over 100 universitet), men det gor mig orolig! Det var meningen att vi skulle diskutera tre fragor, men nar ingen sa nagot rackte jag upp handen. Lararen ("Apu") kollade pa mig och kommenterade kort det jag sagt, sen pratade han resten av seminariet (1,5 h!) oavbrutet! Det var lika plagsamt som hans neverending forelasningar. Jag ar van och hade forvantat mig mer kravande studier an sa har!

 

Nar seminariet (antligen) var slut akte jag stallet. An en gang fick jag rida en friggin' ponny! Han hette Freddie och sag ut som ponnyn jag hade forra veckan. Varfor envisas de med att satta mig pa sa sma hastar?! Han var dock battre an Sid, men han bet tag i bettet och gick med mulen i vadret i trav och galopp. Tydligen kunde jag "inte forvanta mig" for mycket av honom, han var inte van att ga i form... Nar vi gjorde halt fick jag bannor for att jag inte lat Freddie fa langa tyglar. Instruktoren menade att han behovde "stretch out". Jag maste ha missforstatt, for sjalvklart ska man inte lata hasten ga ur form bara for att man gor halt! Gardagens lektion var anda positiv for det var just en lektion den har gangen. Vi gjorde bagar, galopperade en och en (!) och travade bommar. Marlouk, en hollandska som jag laser med, red ocksa. Hon hade Snoopy, som ar sa otroligt lik min gamla favorit Snobben (samma namn!). Jag tog nagra foton, sa nar jag far tillbaka min dator ska jag lagga upp dem!

 

Nu stundar ett seminarium i English Legal System som jag tror kommer vara mer givande an tidigare semin, eftersom lararen ar strang. Sen ska jag ga ner pa stan och se hur det gar med min dator och kanske titta lite i affarer. Har flera erbjudanden om utgang ikvall, men jag ar inte pa humor. Fast om jag inte har nagon dator finns det ingen anledning att sitta hemma.


Stressig dag

Idag har jag ett packat schema! En delagare pa Jobbet hade kontakter har i Leeds och tyckte att jag skulle fa se en engelsk byra, sa om en halvtimme ska jag till Pinsent Masons och traffa en partner! Lite nervos ar jag allt, men advokaten jag ska traffa verkar vara valdigt trevlig.

Efter det maste jag rusa till universitet, har seminarium i Cyberlaw, vilket ar ganska svart och komplicerat. Det slutar halvtre, sen ar det bara att skynda sig hem och hoppa i ridkladerna och ta taget till stallet. Far se om det blir roligare an forra gangen.

Ska bli skont att komma hem ikvall och bara slappa en stund. Ar otroligt trott i kroppen! Jag ar sa pass duktig att jag gar upp sju varje veckomorgon och tranar, men myten om man blir piggare av det ar inte sann!


Fran daligt till samre

Nu blir jag faktiskt topp tunnor rasande! Gick forbi PC World idag och fragade om min dator var klar, men jag blev informerad om att de inte ens har borjat med den! Faktum ar att det kommer ta minst fem dagar, och inte tre som de sa i mandags, att fa den fixad. Sa idag hatar jag allt och alla, vilket tar sig uttryck i att jag ger folk som gar in i mig eller roker mig rakt upp i ansiktet the stink eye.

 

Igar kvall var det Photography Society Social - Night photography. Det regnade dock, sa vi vantade ut regnet pa en pub. Jag ar sa glad att jag gick med i den societyn, alla ar trevliga och hjalpsamma. Det ar nastan 50/50 britter och internationella studenter och manga har komplementerat min engelska - kul! Jag fick nagra bra bilder (vi fotade gravstenar, blev lite smalaskiga bilder!), men jag var tvungen att lamna tillbaka kameran igar. Sa jag far vanta till nasta vecka innan jag far mina bilder, men det ar ju like skit samma nar man inte har nagon dator att ladda upp bilderna pa...

For att fortsatta pa tema: "Jag hatar min dator, som har pajat igen", min iPod kan bara laddas via min dator (nej, jag tog inte med laddaren) och batteriet haller pa att ta slut... Jag ska alltsa sitta pa mitt rum utan dator eller musik till pa lordag. Utanfor borrar de i cementen och min granne ticshostar, sa jag kommer med storsta sannolikhet drivas till vansinne innan veckan ar slut. Darfor har jag fattat det mogna beslutet att sitta och plugga lite i skolan. Jag gillar det dock inte, det ar ingen bra plats att plugga, folk kommer och gar, pratar, hostar etc, men det far duga for stunden.


Here we go again

Dagarna innan jag akte till Leeds brakade min dator ihop totalt! Extremt nervwrecking och framforallt dyrt! Min enda trost var att nu kommer minsann min 5 manader gamla/nya dator halla i flera ar. Boy, was I wrong! Igar nar jag skulle starta datorn (och bl.a. fora over sisadar 20 000 kr till mitt konto, eftersom hyran dras idag) sa startade inte fanskapet! Jag forsokte lange och val och lat den sta och "vila" i flera timmar, men icke. Sa jag lamnade in den till PC World. Tydligen ar det Windows som har gett upp den har gangen och det var varken mitt eller datorns fel... Vad hjalper det mig? Sa nu ar jag utan dator till torsdag, vilket gor mig komplett avskarmad fran omvarlden - kanner mig jattestressad over det! Det basta ar att det kostar £50 att fixa min retarddator och + £20 om de maste omformatera (igen!!!). Min varsta skrack ar att alla mina bilder forsvinner, jag skulle sorja det resten av mitt liv!

De ville att jag skulle betala £50 direkt, men givetvis fanns det intetillrackligt med pengar pa mitt konto! Ringde min bank, men givetvis hade min kod blivit inaktiverad. Sprang hem och knackade pa Paolas rum och hon var givetvis inte hemma. Ringde Jackie och spydde galla pa min dator, men hon var givetvis pa stan och kunde inte hjalpa mig att fora over pengar. Provade ringa hem och till Erik - givetvis inget svar. Tack och lov var Maria hemma och kunde hjalpa mig - tack! Jag kan lugnt konstatera att det inte var min dag igar. Och att jag ar helt beroende av datorn, hade svar abstinens igar! Ok, att det var lattare att lasa utan att frestas av att sitta vid datorn, men jag har manga Internetkallor som jag maste titta upp + att ordbockerna pa Internet ar bra manga ganger battre an min lilla i bokform.


Helg i Peak District

I fredags åkte jag till Peak District, som är består av höga toppar och djupa dalar och får i överflöd. Jag åkte med Photograghy Society och vi var totalt 38 personer som åkte. Var ett trevligt och glatt gäng och jag trivdes med människorna. Vi bodde på ett hostel, d.v.s. flera i samma rum och begränsat med toaletter... Inte riktigt det sätt jag föredrar att bo på, men det funkade för en helg.



 





Igår gick vi i princip hela dagen. Vi gick över en hög kulle/berg/jättetopp och sen ner på andra sidan där en liten by låg. Vi stannade där ett tag och hade det skönt i värmen. Det har varit otroligt kallt den här helgen, men eftersom jag har haft anpassad klädsel har jag inte lidit så mycket av vädret. Däremot var det mer eller mindre en pina att gå över kullen/berget/jättetoppen igen när vi skulle hem. Vi skulle ta "en annan väg" tillbaka, bara det att det inte var en väg! Vi gick fel och istället för att vända tillbaka och hitta vägen klättrade vi över staket (med taggtråd! Aj!), gick på privat mark, genom ett träsk (läskigt, jag sjönk ner djuuupt!) och uppför en grymt sluttande del av kullen/berget/jättetoppen. Var fruktansvärt ansträngande, men det blev en hel del bra bilder!


 

 

Så trött som jag har varit den här helgen går inte att beskriva. Somnade som en sten igår och sov nästan 10 timmar! Är ändå helt slut nu, ska bli otroligt skönt att få sova i "egen" säng inatt. Idag tog vi det mycket lugnare, en lättare promenad och sen hängde vi en bra stund på den lokala pubben. 

 


Sluttningen var inte att leka med! Bättre än trappmaskinen på gymmet alla gånger.





Fåren hade värsta långa, ulliga svansarna!


Sverigebesök, första semin och naket!

Igår kom Louise och Dave hem till mig, jättekul att få så fint besök! Dave är en baddare på svenska, så det gick utmärkt att prata svenska med honom. Vi gick på pub och hade trevligt. Ett grabbgäng där hade det onekligen också trevligt, klockan var inte ens nio och de var helt stenade. Kom fram och pratade/sluddrade och hade sig. När de gick (fortfarande innan klockan nio) stannade de till utanför vårt fönster och vände sig om och visade ogenerat upp sina rumpor. Det roliga tog inte slut där, de vände nämligen också på sig, fortfarande med byxorna nere..! Vi satt mållösa, men lite kul var det allt. Knasiga britter!

Idag hade jag mitt första seminarium och det gick bra! Vi var bara 17 i klassen och alla var tvungna att presentera sig själva. Sen delades vi in i smågrupper och skulle diskutera seminariefrågorna. I min grupp satt folk handlingslösa, så jag initierade diskussionen. En tjej satt tyst hela tiden, trots att vi var en liten grupp. När vi skulle presentera för klassen var det jag som tog till orda! Jag varken stammade eller blev röd om kinderna - med andra ord rockade jag :-) Jag upplever helt klart att standarden är betyligt lägre än vad jag är van vid, så det kanske är min tur att shine nu!

Idag kom lyxvarorna jag beställde tidigare i veckan: Kanebo (från Harrods) och Feerie från Van Cleef & Arpels (parfym). Parfymen är i en jättevacker flaska, men eftersom jag köpte en mindre variant (svindyr med en 50 ml EDP, typ 1000 spänn, så det blev en 30 ml EDT) och den flaskan var inte riktigt lika fin... Den doftar iallafall underbart ♥ - vilket är en lättnad eftersom jag inte visste hur den doftade. Ganska dumt, men jag gillade flaskan så mycket och det faktum att det är en violdoft (har varit på jakt efter en sån hur länge som helst) och det blev verkligen jackpott!


 

Flaskan jag förälskade mig i...                              ... och den jag fick + Kanebopudret ♥

Det blir ingen uppdatering här förrän på söndag tidigast, eftersom jag åker till Peak District nu ikväll!


Mera rosa!

Med anledning av helgens utflykt till Peak District (nationalpark) var jag tvungen att ta en paus från Cyberlaw och gå till Millets och köpa "vettiga" kläder. Jackan jag tittat upp innan var inte en jacka, utan mer ett överdragspalgg och det ville jag inte ha. De hade rea på jackor och den enda i min storlek var såklart - rosa! Den hade kostat £50, men jag fick den för £30 plus att jag fick 10 % studentrabatt! Personalen var väldigt trevlig och hjälpsam och tipsade om billiga ficklampor. Eftersom det stod med på packlistan till Peak District slog jag till på en rosa grisficklampa :-) Jag köpte även ullstrumpor, så nu är nog Erik stolt över mig!

 
Min smått hysteriska utflyktsoutfit.


 
Den nya diskborsten fick också vara med på bild av den enkla anledningen att den är rosa.

Ett förtydligande: När jag skrev att hästen jag red på var en blandning av Korals och Hilmers värsta egenskaper syftade jag på att han kastade mycket med huvudet (som Koral tenderar att göra) och rusade på som en tjur när vi skulle galoppera (som Hilmer har visat prov på). Koral är en underbar häst som jag gillar och rida, så inget ont om honom! Hilmer kan jag inte uttala mig om, eftersom jag aldrig har ridit honom, men han är säkert trevlig(are än Sid). :-)


Keep it short

Det här får bli ett kort inlägg. Jag inser att jag är mästare på att skriva (för) långa inlägg, men jag gillar att berätta saker utförligt! Hur som haver, idag började dagen med en tur till gymmet, sen en tur ner till tvättstugan för bykning. Just nu sitter jag och förbereder inför mitt första seminarium - Criminology. Jag ska även passa på att dammsuga och snygga till i rummet, för ikväll kommer Louise och Dave! Mycket trevligt!

 

Jag ska till Peak District i helgen och har blivit ombedd att ta med regntäta kläder. Gummistövlar har jag ju köpt, men nu måste jag alltså även införskaffa en jacka. Tror det får bli denna:

 

Kag In A Bag
Yes, den är rosa, men då matchar den ju mina stövlar! :-)


En ny... upplevelse?!

Ok, det verkar som "Dagens skämt" överskuggas av kvällens ridlektion... Jag träffade två brittiska tjejer på tågstationen, som jag skulle rida med. De var trevliga och framförallt unga (18 resp. 20 år!). Tåget var otroligt billigt, 70 p tur och retur. Med tanke på att pundet är under 11 kroner var det i princip gratis för mig. Ingen bra idé av Erik att informera mig om hur lågt pundet har sjunkit, känns som om jag kommer kunna rationalisera huvudlös shopping nu...

Taxin till stallet tog ganska lång tid och det var köer, så vi kom fram lite efter fyra. Lektionen skulle börja fyra, så jag var lite stressad, men ingen tog någon notis om oss när vi kom. Jag fick låna en hjälm/störtkruka (tänk en upp-och-ner-vänd potta) och blev tilldelad en ponny! Ja, du läste rätt! Jag skulle säga att Sid, som han hette, var i samma storlek som Felix, men smalare! Ångest! "Lektionen" var snarare fri ridnig, vilket jag inte gillar. Man rider runt planlöst och försöker väja för de andra. Det sitter i mitt blod att hålla till höger, men det funkar inte i det här landet om man säger så. Sid var "green" som "instruktören" (hon satt i ett hörn och ropade till en sig emellanåt och typ frågade vad man tyckte om hästen) sa, vilket jag tycker är att uttrycka det milt. Han var åtta år, men gått som vagnshäst. Även när jag inte höll i tyglarna kastade han med huvudet och han var svår i galoppen. Skentravade in i galoppen och mycket svårfattad. En tjej som ridit honom timmen innan hjälpte mig lite och sa att jag skulle gå på volt, men han bröt sig ut hela tiden. Jag flaxade med armar och ben och kände mig som tidernas nybörjare. Fy! Nästa vecka har jag blivit lovad en häst som jag "kommer klaffa med". Ett nederlag att inte kunna rida hästen man blir tilldelad, men de (ljög) och sa att jag gjorde bra ifrån mig, eftersom det var en svår häst.

Hästarna stod redo när vi kom och blev bortledda när vi var klara. Mycket märkligt! Stallet var en sorglig historia, otroligt smutsigt, oregelbundna, mörka boxar och bara allmänt sjaskigt. Lunda är rena rama lyxupplevelsen i jämförelse! Och nu när jag har varit där och är besviken så längtar jag om möjligt  ännu mer efter "mina" hästar i "mitt" stall! Jag ska rida nästa vecka och hoppas på en roligare häst, men jag vet ju att det inte är någon riktigt ridlektion. Jag har svårt för friridning, det blir så oseriös ridning. Taxiföraren tillbaka till tågstationen tipsade om andra stall, som jag ska titta upp.


Korsa Korals och Hilmers sämsta egenskaper och du förstår hur Sid var!

   

Det fanns riktigt fina hästar och naturen var storslagen.

Av misstag såg jag att KappAhl släpper en serie kläder under namnet Vintage. Jag vill ha hela kollektionen, men med tanke på priset och att jag ska skicka Erik (desperat? Jag?!) så har jag bestämt mig för två plagg.

 

Den grå jackan måste jag ha! Blusen är så romantisk, så den vill jag också lägga vantarna på. Den svarta jackan vill jag ha om, Gud förbjude, den grå skulle vara slut. Egentligen vill jag ha den oavsett, men eftersom plaggen går loss på 399 kr/st, så får jag begränsa mig till två plagg. Livet är hårt...


Dagens skämt!

Efter dagens föreläsning skyndade jag mig till Morrison för att köpa mjölk och yoghurt. Kan någon förklara hur det kan vara så himla mycket folk i affären klockan ett på en onsdag?! Jag anar dock att det var hemmafruar som dominerade klintelet. Framför mig i kön stod en kvinna som köpte ett storpack med chips - 26 påsar i en enorm säck! Galet!

 

I flera dagar har jag fingrat på En Vampyrs Bekännelser och nu slog jag till, den kostade inte ens £4! Del ett av dagens skämt är när jag ska betala i kassan. Kassörskan frågade hur gammal jag var! HAHA! Det är tydligen 18-årsgränsgräns, men ser jag inte äldre ut än så?! Och vad hindrar mig från att visa den för någon "under age"?!

 

Del två av skämtet kom när jag skulle gå ut ur affären. Larmet gick! Heltöntigt att larma en vara som inte ens kostar £4! Dagens skämt fullbordades därmed där och då.


                                    

                                     Mycket fuss för en liten film...


Om en dryg timme ska jag åka och rida :-S


Min önskelista

Jisses, vad galet! Det snöar alltså i Sverige idag igen! Bara för att retas lite kan jag hälsa att det kommer bli runt 15 grader och sol här idag- igen! :-)

Av någon konstig anledning har jag svårt att somna på kvällarna och på mornarna vaknar jag alltid en halvtimme innan väckarklockan. Jag är oftast jättetrött på mornarna, men ändå lyckas jag gå upp innan sju och åka upp och träna. Blir lite tjatigt att skriva det varje dag, men jag är otroligt stolt över mig själv. Svetten formligen sprutar and I like it!

 

Jag har i veka stunder (d.v.s. när jag borde plugga) sammanställt en aldrig så liten önskelista. Här är några godbitar från den:

 

          
Efter att ha fått ett underbart halsband från Jobbet har jag fallit stenhårt för Thomas Sabo. Överst på min önskelista står ett berlockarmband. Berlockerna ovan är bland annat min månadssten (april) och mitt stjärntecken (vädur). Nej, detta är inte någon "julklappspik", jag kan minsann köpa mina egna grejer (även om det skulle utgöra en trevlig julklapp...)!


Ring från talullahtu.co.uk, kostar bara £8, så den ska
jag slå till på nästa månad! De fraktar också till Sverige!

   

Kate Moss för Top Shop, £60              Top Shop, £40                               Dorothy Perkins, £35


Nu ska jag konstruera en bra spellista med ompa ompamusik till gymmet! :-)

 


Saker som jag ser fram emot

Jag har så mycket kul som stundar, så jag måste lista dem:


1) Imorgon ska jag rida för första gången här! Nervöst och pirrigt!

2) På torsdag kommer Louise och hennes pojkvän Dave - kul! Måste hitta någon trevlig pub vi kan gå till, jag har ju bara varit på studentpubben och den är inte så kul om man säger så.


3) På fredag åker jag till Peak District, en nationalpark, med fotoklubben! Jag blir borta hela helgen och befarar att alla kommer sova i en sovsal, eftersom det bara kostade £ 35. Förvänta dig det värsta, men hoppas på det bästa är mitt motto!


4) Nästa vecka blir det en ny ridlektion. Jag hoppas de har lika fina hästar som på Lunda.


5) Jag ska förmodligen träffa en advokat på en byrå här i byn nästa vecka, efter att en partner på Jobbet viftat med sitt trollspö. Ska bli häftigt att se en engelsk advokatbyrå!

6) Jag har lovat mig själv att jag ska få gå och shoppa nästa helg, åh så det kliar i fingrarna!

7) Om 2,5 veckor kommer Erik hit! Jag planerar att vi ska ha höstpicknick, sightseea lite lätt, gå ut och äta middag på restaurang, gå på pub, gå på museum, åka på dagsutflykt till York och mysa i stora lass. Can't wait!

8) Förhoppningsvis kommer Charlotte helgen efter - Charlotte, boka din flygbiljett nu!

9) Sen i november blir det en weekend i Edinburgh! Förklaring till varför jag vill åka dit är överflödig.

10) Jag hoppas kunna åka till London sista helgen i november - julskyltning, musikal och träffa Jackie tackar jag inte nej till!

11) 11 december ska jag helt plötsligt åka hem! Wow, vad fort den här hösten kommer gå!

12) Idag bokade jag en biljett till Mikas konsert 21 februari. Han har så medryckande musik (Grace Kelly - hallå!) så jag tror att den konserten kommer vara hur bra som helst!


När sist hade jag tolv roligheter att se fram emot?! Detta är och ska bli en toppenhöst! Synd bara att plugget ska störa allt det roliga...


Trivselfaktor

Även denna morgon inleddes med en tur upp till gymmet. Idag sprang jag, använde roddmaskinen, "muskelmaskiner" (jisses, vad är det korrekta ordet?!) och fria vikter, allt till min egen förvåning! Det är kul att träna och faktumet att jag är ensam på mornarna där uppe gör det också till en lyxig upplevelse.

 

Idag slog det mig att jag faktiskt trivs här! Måhända att jag är ensam emellanåt, men det gör inte något. Jag har inte något behov av att sitta fast i höften med andra människor. Dessutom måste jag plugga mycket, även om jag idag har haft ovanligt bristande karaktär. Det väger jag upp genom att hoppa över Contract Law-föreläsningen (den är helt värdelös!) för att plugga...

 

Idag har jag beställt smink från Harrods! De verkar inte ha Kanebo i Leeds (!), vars puder jag har använt i eviga tider. Därför hade jag liksom inte något annat val än att beställa från det flashigaste varuhuset i England. Det var inte alls farligt dyrt, ungefär samma pris som i Sverige. Annars är utbudet här väldigt bra och jag får verkligen lägga band på mig själv, annars skulle jag springa i affärer och nätshoppa mest hela dagarna.

Det må vara hänt att jag har klagat lite på vädret, men nu börjar det bli kallare och då trivs jag! Jag har hört att det snöar (!!!!) i Sverige, men riktigt så kallt vill jag inte ha det ännu. En annan bidragande trivselfaktor är att jag har aldrig haft så mycket kul inplanerat som jag har nu! Tänk att kunna sätta sig på en buss och åka till London för mindre än 300 spänn tur och retur! Jag måste också säga att jag börjar gilla min lugg, som jag var ytterst missnöjd med till en början. Allt artar sig verkligen och imorgon ska jag åka och rida!



                          
                           Fönstret var så tomt, men eftersom jag inte hittade någon planta köpte jag en till myslampa.


Måndag hela dagen

Så var det måndag igen, veckans tråkigaste dag. Jag är dock fast besluten att den inte ska vara alltför tråkig. Jag inledde dagen med att gå upp innan sju och åka upp och träna. Jag var extremt trött imorse och hungrig. När jag kom hem igår hade mataffärerna stängt, så det blev ingen kvällsvickning som jag kände att jag behövde efter en macka till "middag" vid halvfemtiden. Desto större bragd att jag faktiskt tränade imorse.

 

Dagens föreläsningar var Media Law och Contract Law. Förstnämnda är min favoritkurs - otroligt bra lärare och intressanta föreläsningar (och uppsats och tenta skrivs först nästa år!). Contract Law är däremot den tristaste kursen. Två entimmesföreläsningar i veckan som går ut på att föreläsaren (en Mr Bean-look-alike) står och rabblar rättsfall med entonig röst och gör långa konstpauser titt som tätt. Inte kul alls. Måste sitta och läsa in mig på rättsfallen i efterhand, eftersom jag inte hänger med alls på de föreläsningarna. Samtidigt känns det fel att inte gå på dem, så det är väl bara att härda ut.

I ett försök att skjuta upp läsningen har jag gjort tidig middag. Jag gillar att göra kycklig och wokgrönsaker i kokosmjölk, så ikväll försökte jag mig på något liknande här. Dessvärre hade de inga sådana kryddmixar, så jag köpte en fajitasmix. Det blev minst sagt en intressant smak på maten... men gott! Hade vissa problem att få upp kokosmjölkburken (det har ju trots allt skrivits en låt om ett dylikt problem "Far jag kan inte få upp min kokosnöt", vilket är en tonsättning av mina problem och därmed behöver jag inte medge att jag är inkompetent vad gäller att öppna konservburkar). Slutade med att jag öppnade med en kniv! Alla sätt är bra utom de dåliga.... Senare ikväll blir det kex och brieost för att hålla motivationen uppe. Något trist att äta det i sin ensamhet, men det får gå.



                  
                   Jag får leva på Londonupplevelsen när jag sitter med näsan i böckerna


Weekend i London

I fredags satte jag mig på bussen och fem timmar senare var jag framme i London, där Jackie kom och mötte upp. Det har verkligen varit en jättebra helg med (för) mycket att äta, sightseeing på hög nivå och bästa tänkbara sällskap.

 

Vi började lördagen med att gå högst upp i St Paul's Cathedral (600 trappsteg! Helgens träningspass) och tittade på London ur ett fågelperspektiv. Jag har lite problem med höjder och fick svindel där vi stod på ung. 100 meters höjd. Det är häftigt att människor för länge sen har kunna bygga något så stort, högt och pampigt.

Vi gick hela lördagen, vi såg givetvis Big Ben, London Eye och Westminister Abbey (tyvärr stängt när vi var där). Vi såg också Buckingham Palace och drottningen var hemma (flaggan var hissad)! Vi gick igenom några parker - häftigt med stora grönområden mitt i storstan. I parkerna kryllar det av kraftiga och närst intill tama ekorrar, fåglar av alla dess slag (vi såg pelikaner!) och naturligtvis en massa folk. I parkerna fanns det även ridvägar, det var nämligen möjligt att hyra häst! Det hade varit häftigt att göra, me jag får hålla mig till nästa vecka när jag har min första ridlektion här i Leeds.

Idag innan jag skulle hoppa på bussen "hem" tänkte vi att vi skulle gå på British Museum och se mumierna, men eftersom jag skulle åka hem hade jag med mig mitt handbagage. Tydligen var inte det tillåtet att ta med det in, så det besöket får vänta till nästa gång jag kommer. Istället gick vi på Art Gallery och tittade på målningar av Monet och Da Vinci. Det är helt fantastiskt att alla museum i London (hela England tror jag) är gratis!

Vi hade verkligen vädergudarna på vår sida den här helgen, det var sol hela lördagen (ja, jag svettades) även om det var lite molnigt. Det finns så otroligt mycket att se och jag kommer absolut åka tillbaka så fort jag får en chans. Det skulle vara kul att komma tillbaka innan jul och se juldekorationerna, gå på Harrods och se en musikal. Just nu går The Phantom Of The Opera och Lion King (jag vill se båda!). Och så vill jag såklart gå på British Museum, eftersom det tydligen inte var meningen att jag skulle få gå idag. Det enda minuset den här helgen är tuben som var otroligt varm, trång och syrefattig. I övrigt älskade jag verkligen London!



 
St Paul's Cathedral                                        Uppe i kyrkkupolen


   
Utanför St Paul's Cathedral                                        Jackie i en park (kommer inte ihåg vilken)

    
I Notting Hill var husen pastellfärgade!         Hälsning till Erik :-)

     
Big Ben                                                          Jackie och jag vid London Eye


     
Buckingham Palace                                       Utsikt över London


 
Millennium Bridge                                         Strålande väder!

 

En av otaliga orädda ekorrar                           Vacker natur!


Morgonstund har guld i mund

Idag har jag fått en riktigt bra start på dagen! Gick upp 0650, åt en banan och sen åkte jag upp till 23:e våningen och tränade. Jag hade gymmet för mig själv och utsikt över hela stan - vilken lyx! Gymmet är allt annat än stort, men vad spelar det för roll när man är ensam där? Jag ska försöka fortsätta vakna med tuppen och få välbehövd motion så gott som varje dag.

 


Jag körde 33 svettiga minuter på crosstrainern




Soluppgång och utsikt över stan!


Yr i bollen!

Vad gör jag inte för att slippa plugga? Nu har jag städat toaletten i ett försök att skjuta upp läsandet lite. Blev lite yr i bollen av Mr Muscle! Har i princip suttit och pluggat hela dagen, med några mindre avbrott. Jag tog en liten promenad vid lunchtid för att lokalisera busstationen, så att jag inte går vilse imorgon. Jag passade på att gå in på HM och köpa strumpor, eftersom jag inte kan tvätta var femte dag (så många par strumpor som jag fick med mig hit). Jag tänker inte säga vad jag köpte mer, för självklart har jag inte sådan självdisciplin att jag går in på HM och går direkt till strumplådan,  betalar och tackar för mig. Icke.

Nu på eftermiddagen var jag på Gym Induction, yes engelsmännen älskar verkligen introduktioner! Tog en halvtimme att gå till gymmer där introduktionen tog plats. Visade sig vara helt onödigt (som vanligt). Vi blev alltså visade hur man använder ett friggin' gåband! Jag kände mig lite förnärmad, jag har ju varit på gym förut. Jaja, nu är det ur världen och jag planerar att inviga gymmet imorgon bitti.

 


Mitt mål inför Beach 2010!


Middag med nya Erasmusar

Ikväll var jag och åt middag på italiensk restaurang med några som jag läser juridik med. De är från Frankrike, förutom Lina, som liksom jag är från Uppsala universitet. De är väldigt gulliga och vi har kommit överens om att planera in en helkväll med restaurang och utgång. Nästa tisdag ska vi gå på en "Erasmuspub", som tydligen ska vara bra. Känns kul att träffa lite nytt folk, även om jag just nu simmar i Erasmusträsket.

 



Skit, bilden blev suddig!


Lycka!

Lycka förknippar jag av någon anledning ofta med mat, även i detta fall. När jag och Erik var på Rånäs slott i slutet av augusti åt vi scones som inte var av denna värld! På ren svenska så var det bland det godaste jag ätit, alla kategorier. Jag trodde aldrig jag skulle få äta något så ljuvligt igen, men idag fick jag smaka på himlen igen. Morrison (typ ICA) har ett eget bageri och jag tyckte att efter ha suttit så duktigt med näsan i böckerna idag (allt är relativt, men lite duktig har jag nog allt varit) köpte jag en påse scones. De var nästan lika goda som slottssconsen och jag är L-Y-C-K-L-I-G! Tyvärr kan detta innebära att jag kommer få för mig att belöna mig ofta... För att väga upp kolhydratbombem köpte jag även hallon och bananer. Så att man kan varva lite. Var onyttig och duktig om vart annat liksom.

 


Kan det bli mer engelskt än scones?! Jag försöker bara anpassa mig...

(Bild lånad från http://matildaschon.files.wordpress.com/2009/04/bbm_bl_scones_1117061.jpg)


Motarbetad!

Här sitter jag och försöker läsa flitigt, men jag är helt klart motarbetad. För det första ligger solen på som bara den, varför jag måste dra för gardinerna = mörkt och deppigt i rummet. Alternativet är att låta solen värma upp rummet och kompensera med ett öppet fönster, men si det går inte. Ända sen jag kom till Leeds har de "arbetat" med trottaren precis nedanför mitt fönster. Gud vet vad de ska göra, just nu är det ett enormt hål i trottaren! Stör gör de också, även när fönstret är stängt. Inte optimala omständigheter med andra ord. Då kanske man kan tycka att jag borde packa mig till bibblan, men det händer bara inte! Jag hatar att sitta i obekväma kläder med andra människor och behöva släpa alla böcker jag kan tänkas behöva + dator för att slå upp alla otaliga ord jag inte kan. Nej, det kommer inte på fråga. Jag konstaterar istället att jag är motarbetad och tar det därifrån.

Ikväll ska jag äta middag på stan med ett gäng "nya" Erasmusar, d.v.s. de som läser juridik. Mestadels fransmän, men också den svenska tjejen från Uppsala universitet, Lina. Det ska bli trevligt! Jag hade tänkt titta på Desperate Housewives, men det är ju det som är så fantastiskt med play/stream, man kan titta när det passar!

 

Imorse tog jag mod till mig och ringde och bokade gyminstruktion! Hurra, för jag förstod och gjorde mig förstådd! :-) Och imorgon kan jag äntligen få börja motionera! Ska bli fantastiskt skönt, även om det är ytterligare en ångestfylld sten på min börda (i.e. läsandet som alltid ger mig ångest, eftersom man aldrig kan läsa tillräckligt).


Dränkt katt..!

Nu börjar det likna något! Våldsamt regn och mörker - det var precis så här jag trodde Leeds skulle vara! Jag kan dock inte påstå att jag gillar det. Mitt hår är ett katastrofområde nu, minsta fuktighet och det börjar våga sig på det mest fula sätt som finns. Sju resor värre när man har lugg, fy jag ser ut som en pudel! Man ska inte tro att man kan värja sig från regnet med ett simpelt paraply, icke! Om det ska vara på det här viset är det jag som tar på mig mina nya rosa gummistövlar till skolan!

Jag är precis hemkommen från "Horseback riding society social", som inte var något annat än ett tillfälle att betala ridlektionen nästa vecka. Pubben, a.k.a. mötesplatesen, ligger på andra sidan av stan, vilket känns korkat. Ta sig ända dit för att betala är galenskaper! Jag som trodde att man kunde sitta där ett tag och ha det trevligt, men tji fick jag. Lika bra det, jag svettades ursinnigt i vanlig ordning . Jag börjar nästan tro att det är fel på mig, men nöjer mig med att än en gång skylla på vädret. Man luras att tro att det är kallt p.g.a. av regnet och rusket, men jag skulle tippa på att det är cirka 16 grader och då blir man faktiskt varm när man går en längre sträcka och har på sig alldeles för varma kläder. Basta.


                                       
                                             Trottaren var helt översvämmad, även om 
                                              det kanske inte syns så tydligt på bilden.


Raining cats and dogs

Idag har jag skolkat från en föreläsning, men jag har en bra anledning! Hade tid hos frisören 11.30 och föreläsningen skulle börja 16.00 - gott om tid! Trodde jag.... Jag satt i nästan fyra (4) timmar hos frisören! Helt otroligt! När jag stapplade därifrån hade jag ett val: lunch eller tråkig föreläsning (Contract Law med en föreläsare som pratar jättekonstigt, så jag brukar inte uppfatta vad han säger). Valet var enkelt, det blev givetvis lunch. Under de fyra timmarna i frisörsstolen utvecklade jag en nasty huvudvärk, men den botades med alvedon, mat och ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar. Tilläggas skall att regnet har pissat ner och att jag ska på horseback riding society socialn ikväll, så jag har faktiskt inte dåligt samvete över att jag hoppade föreläsningen.

 


Man kan ju undra vad som tog så lång tid, med tanke på att jag ser ut som vanligt.


London!

Nu är bussbiljetten till London bokad! Jag åker nu på fredag och ska bo och umgås med Jackie hela helgen! Hurra för det, jag ser verkligen fram emot det! Jag har aldrig varit i London, så det ska bli spännande, men mest ser jag fram emot att se ett välbekant och kärt ansikte. Vi kommer ha jätteroligt! :-)

Jag kommer även kunna förena nytta med nöje. Bussturen är på nästan 5 h enkel resa, vilket betyder att jag kommer kunna läsa i nästan 10 h (om jag vill...)!

 

 
Buckingham Palace och London eye blir verklighet i helgen!


Läs till ögonen blöder!

Jag gjorde inte bort mig imorse av den enkla anledningen att föreläsaren inte hann med den interaktiva delen! Det blev uppskjutet till nästa vecka, men jag tror inte att det blir så farligt som jag hade målat upp för mitt inre. Det var en bra föreläsning och det känns bra att redan kunna det mesta som föreläsaren pratade om. Jag måste även ta tillbaka det jag sa om vädret, att det är höst - för det är det inte (på riktigt) ännu! Svetten forsade nu på dagen när jag gick hem, hujeda mig! Solen är verkligen obarmhärtig! Likaså förväntan på hur mycket man ska läsa varje vecka. Det rör sig om dryga 200 sidor. Varje vecka!!! Jag kommer aldrig kunna hålla det tempot, men ska göra en ansats att läsa nu några timmar. Jag som är less på att sitta med näsan i böcker!

 


Jag älskar verkligen att fota det här klocktornet, det är så fint! Det är samma torn
som är på bild på min header, men jag har (tyvärr) inte tagit den bilden.


Godmorgon världen!

Jag tvingade mig själv att gå upp tidigare imorse för att gå på en morgonpromenad. Blev en mycket kort sådan, eftersom det inte är så kul att traska runt i stan med rödljus och folk som är propert klädda på väg till jobb och skola. Dessutom var det kallt imorse, sådär så att det kommer moln ur munnen på en! Hurra för det, jag vill mysa omkring i tjocktröjor utan att behöva svettas som en pubertal 14-åring!

Jag vill inte gå till skolan idag. Är nervös för vi ska diskutera idag på föreläsningen disguised as a seminar. Jag känner på mig att jag kommer göra bort mig med min tvivelaktiga engelska. Var så säker på att det kommer ett till inlägg idag där jag berättar om hur jag har gjort bort mig...

 


Hurra för höst!


Tungrott

Det är så fruktansvärt trist att sitta och läsa och liksom inte riktigt förstå vad det man läser handlar om... Jag kan säga så mycket som så att det engelska lagsystemet är knepigt. Jag ska verkligen försöka sitta några timmar till, man ska ju läsa flera hundra sidor varje vecka vilket jag kommer ha svårt att matcha. Skit.

 


Jag träffade herr Ekorre imorse, som var snabb som attan!


Bio och bästis i samma land!

Idag har jag gjort halvdanna försök att plugga som slutade med att jag spelade Hjärter på datorn. Dels är det otroligt jobbigt att läsa juridisk text på engelska (och givetvis trist) och dels är det kul att spela Hjärter. Jag inser att sistnämnda böjelse placerar mig i kategorin "tönt", men det kan jag leva med!

Erasmusarna var och såg på The Invention Of Lying ikväll - väldigt rolig till en början, sen blev det en floskelfylld fula-pojken-vill-ha-snygga-tjejen-och-får-henne-tack-vare-att-han-har-ett-fint-inre-film. Lite för mycket romkom för min smak med andra ord. Icke desto mindre en trevlig kväll. Det absolut bästa med kvällen kan ha varit att jag upptäckte att de hade smågodis - Karamellkungen/Candy King (samma logga = samma märke!)- på bion!!! Ren och skär lycka. Att det dessutom var ett svenskt märke gjorde att patrioten inom mig fick fritt spelrum och jag deklarerade högt och tydligt att det minsann var svenskt godis av prima kvalitet!

Jag har suttit de senaste två timmarna på Skype med Jackie och imorgon är det jag som köper en bussbiljett till London - kul!



                            
                                                      Jag köpte de rosa gummistövlarna!! :-)


Storm!

Idag stormar det vill jag lova! 18 m/s enligt väderprognosen, det riktigt ryter ute och fönstret skakar. Vi har fortfarande inte fått fönstret lagat i köket, så det är öppet och släpper in stormen, som gör att köksdörren står och slår. Skitstressande ljud, men det finns liksom inget att göra åt saken. Paradoxalt nog skiner solen så att man får ont i ögonen. Måste ha fördragna gardiner, eftersom det blir olidligt varmt här inne annars och att ha öppet fönster är en omöjlighet. Jag blir verkligen inte klok på det här vädret!

 

Jag sitter och roar mig med Contract Law och kämpar mot viljan att spela Hjärter på datorn. Jag är dock så distraherad av Stormen så jag får ändå inte in något i huvudet. Ska försöka sitta några timmar. Belöningen blir bio ikväll, tror det blir The Invention Of Lying.

När jag åker till Peak District har jag blivit uppmanad att ta på mig kläder som jag inte är rädd för att skita ner och som tål regn, därför tänker jag slå till på ett par hederliga gummistövlar som jag kan klampa runt i gyttja och annan gegga med bäst jag vill. Funderar på de här hysteriskt rosa.

PINK QUILTED WELLIES

Från Peacocks, typ £14


Headache, bodyache, heartache

Det är fredag kväll och jag sitter bara och stirrar. Jag ska verkligen vara här ett år, jag ska plugga! Jag som är skoltrött för att uttrycka det milt. Är inte ett dugg kul att vara sjuk när det är helg, särskilt när man är i ett nytt land. Just nu känner jag mig tom. Visst, jag hade inte behövt sitta ensam ikväll, men jag har inte lust med något, så det är lika bra att hållas för sig själv. Jag önskar att förkylningen försvinner snart så att jag kan ta tag i träningen och jag vill verkligen rida, trots att det är meckigt (anmäla, betala kontant en vecka i förväg, ta tåg OCH taxi till stallet...).

Helgen kommer inte bli något annat än en transportsträcka till nästa vecka. Det är meningen att jag ska plugga för att inte komma efter, eftersom jag köpte böckerna först idag. Men just nu känns det mer lockande att ligga och stirra i taket. Jag tror att jag ska ägna mig åt sistnämnda resten av kvällen.


Suck!

Idag har jag köpt kurslitteratur. Dessvärre hade jag en föreläsning när de sålde begagnade böcker på juridiska institutionen, så det blev till att köpa ny exemplar. Riktigt surt, men bibblan känns inte som något bra alternativ, eftersom det inte är tillåtet att låna med sig böcker hem. Tre böcker för £82 med studentrabatt! Har en till bok att köpa, men den fanns inte inne i butik. Jag tror inte att jag hade orkat bära mer i vilket fall som helst, för nu pratar vi feta böcker!

                                             
                                             Tillsammans med Media Lawboken är tjockleken på 
                                             böckerna jag ska traggla mig igenom jämförbar 
                                             med höjden av en 0,5 litersflaska!!!


Föreläsningen jag var på idag, Cyber Law, var näst intill en plåga. Föreläsaren och tillika kursföreståndaren och läraren pratade som Apu i Simpsons... Otroligt jobbigt att sitta med spetsade öron för att försöka förstå vad han sa.

Jag har inga större planer på att plugga ihjäl mig under mitt år här. Naturligtvis ska jag se till att få så bra betyg jag någonsin kan, men jag tänker tillåta mig själv att ha kul också och unna mig ett och annat. Just nu står tre lyxiga händelser på min agenda: Nästa vecka ska jag till frisören, helgen 16-18 okt ska jag åka till Peak District (nationalpark) med Photography societyn och helgen 20-22 nov åker jag till Edinburgh! Imorgon åker Jackie till London, så jag ska självklart se till att boka en resa till London också under hösten! Så det är en hel del roliga saker som väntar mig, så då får jag se till att plugga duktigt i veckorna.

 

 
Edinburgh, ska bli så cool att åka dit!!! (Bild lånad från Affordablecruisestours.com)


Snart så...

Hurra! Jag mailade ansvarig för horseback riding societyn och det verkar som om jag inte var inkluderad i maillistan, men nu är det fixat. Jag har anmält mig till en lektion nästa vecka på onsdagen (jepp, det är den dagen jag brukar rida på i Sverige). Spännande!


Tema: Vad jag saknar

Vad jag först trodde var influensa (svininfluensan!) har övergått till en vanlig förkylning. Idag har jag inga föreläsningar - tack och lov - så jag sitter hemma och kämpar med första kapitlet i Media Law. Det tar verkligen hur lång tid som helst! Jag slår upp alla ord jag inte kan, vilket är en hel del. Tack och lov för Norsteds ord finns på Internet, går så mycket snabbare att slå upp ord på det viset än att sitta och bläddra i en bok.


Idag kom mina ridbyxor, shortchaps och ridvantar med posten (fick inte med dem i kappsäcken) - tack pappa! Jag har inte ridit på tre hela veckor och känner ett stort sug efter det! Jag har gått med i horseback riding societyn, men ridlektionerna har fortfarande inte börjat. Jag saknar såklart mest mina favoriter, Manilla och Fabiola, men jag tror nog att hästarna här kan vara riktigt bra också. På deras hemsida http://www.wilsdenequestrian.co.uk/ finns bilder och namn på deras hästar. En av de finare heter Snoopy, d.v.s. Snobben på svenska. Min absoluta favorithäst i många, många år hette Snobben! Ett tecken kanske?! :)

   
            Manilla                                                      Fabiola                                       Snobben

Över huvud taget längtar jag efter djur! Jag älskar verkligen djur och är van att ha tre katter springandes i mina kjolar och få en veckoenlig dos av hästar och ridning, men det närmaste jag har kommit djur här är dammråttor! Jag längtar efter min lilla fula katt Babes!


                        I en rosa polotröja, ursprungligen en benvärmare, förra vintern :-)

Djur är såklart inte det enda jag saknar; jag saknar mina kompisar som kan få mig att skratta så att jag gråter, som är prima sällskap när man vill fika och skvallra och som uppskattar mig för den jag är. Det är verkligen svårt att hita sådana kompisar och jag är så glad att jag har riktiga kompisar. Jag har inte hittat några sådana kompisar här, men det beror på att det tar tid att utveckla vänskapsband av den kalibern och språkbarriären gör att iallafall jag inte riktigt känner samhörighet med andra.

Jag saknar såklart min familj! Tuva växer så att det knakar och jag vill inte att hon ska glömma bort sin moster!

Den jag saknar mest är så uppenbart att jag knappt behöver skriva något om det. Jag saknar honom så mycket att jag ska fira jul med honom och hans familj för att vi ska vara maximalt mycket ihop när jag är i Sverige över julen. Jag saknar honom så mycket att han t.o.m. lyckats övertala mig att vandra i sommar! Det är dock inte helt villkorslöst, jag har blivit lovad att få tillgång till toa och dusch och jag behöver inte bära så mycket :-)

Oj, vad jag har suttit länge utan att göra något produktivt. Nu är det tillbaka till mediarätt!


RSS 2.0