Girigbukar!

Gick in och kollade priserna på sas.se - de har blivit fullkomligt galna! De har höjt priserna i februari mycket i jämförelse med när jag var inne och tittade för bara någon vecka sedan. Så i rädsla av att även priserna i mars ska trissas har jag nu bokat min biljett hem och även en biljett tillbaka i april. Terminen slutar 19 mars, men den helgen är priserna jättehöga, så jag åker hem onsdagen 17 mars och skippar därmed två föreläsningar och ett seminarium. Seminariet är nog ingen fara, jag kan gå på ett annat innan jag åker och föreläsningarna klarar jag mig garanterat utan. Ett lågt pris att betala för att komma hem tidigare med en billigare biljett!

Måndag 19 april åker jag tillbaka och kommer förhoppningsvis orka gå på eftermiddagsföreläsningen. Nu när jag kom för någon vecka sen var jag helt död, det är trots allt en ganska lång/tidskrävande resa med plan och tåg. Biljett fram och tillbaka kostade totalt 1 644 kr och då åker jag ändå på vardagar. Man kan ju tycka att SAS borde försöka locka resenärer med schyssta priser, istället gör de tvärtom och tar oskäliga priser! Skräckexemplet är enkel resa till Manchester en fredag för 4 100 spänn! I rest my case.

Om någon timme ska jag gå och se Precious!


Ångest!

Holy macarony! Jag vaknade kl 11.11! Inte okej! Jag brukar definitivt inte sova så länge, även om jag i det här fallet hade svårt att somna igår p.g.a. min eftermiddagstupplur. Jag känner mig helt förkylningstung i huvudet så jag inbillar mig att det ändå var bra att jag sov länge. Det är dock extremt ångestframkallande att vakna så sent och upptäcka att solen skiner vansinnigt idag. Jag tänker definitivt gå ut en sväng och hamstra lite D-vitamin!


En aldrig så fin låt

Snubblade av en händelse av den här låten. Måste lyssnas på!


Stillsamma önskningar

Ikväll har jag tittat på The Rock, typ världens bästa actionfilm. Min vana trogen pausade jag mitt i filmen och sov en timme. Jag kan inte förstå att jag är så trött jämt, men jag skyller på sjukdomen som är på G.

Nu sitter jag och kollar på Internet randomly och åh, vad gärna jag vill ha det här halsbandet!

image1
Efva Attling, 1 700 kr! Jag tycker det är sååå snyggt med ringarna, men kedjan hade gärna fått vara slät.

Jag har lite pippi på ängelmotiv och skulle älska att ha det här motivet på väggen:

The First Kiss, c.1873 (detail) Art Print
£3.99, "The First Kiss"


Bra dag!

Idag skiner solen! Jättehäftigt, med tanke på att den har lyst med sin frånvaro s.a.s. sen jag kom hit. Min hittills jättebraiga dag har sett ut som följande:

- En (för) lång föreläsning i Cybercrime;
- Lunch med Paola;
- Inköp av biljett till dagstur nästa lördag till Stratford Upon Avon, Shakespears födelsestad, med museum 
  och teater till hans ära;
- Inköp av biljett till opera, Figaro, nästa vecka;
- Besök på Primark med Paola (jag hittade en pyjamas, perfekt till mitt kalla rum!).

På väg hem gick vi förbi en butikslokal med skyltar i fönstrena där det stod något i stil med "The Swedes are coming, opening an usefulhöpp" (glömde mobilen idag, annars hade jag fotat!). Ingen aning om vad sista ordet skulle betyda. Vad är det för affär då? Clas Ohlson!!! Världens bästa affär!

Det enda trista är att jag känner mig sjuk. Inte brakförkyld, bara "känningar" i hals och komplett trötthet och allmän muskelvärk. Så nu har jag hoppat in i min nya pyjamas och planen för kvällen är att titta på The Rock typ. Inte så kul fredag kanske, men jag vill inte att det här ska utveckla sig till en fullfjädrad förkylning. Nu har jag äntligen kommit igång ordentligt med träningen, så det vill jag inte tappa!


Photoshopproffs!

 

Skolan har fortfarande inte kommit igång på riktigt, så jag har det riktigt bra för tillfället. På mornarna går jag upp och tränar, sen sitter jag och degar en stund framför datorn innan jag duschar och gör mig iordning. Sen brukar jag ha någon föreläsning och som det har varit de senaste två veckorna har jag tagit en eftermiddagslur som en riktig barnunge! Det är bara så himla skönt! Oftast sätter jag på en film och då dröjer det inte länge förrän jag ligger och snarkar.

Igår kväll (efter en lite för lång tupplur - två timmar!) roade jag mig med Photoshop. Jag och Erik var i Marocko förra året i mars och då hoppade en liten gubbe med på vår bild, men med mina tämligen nyförvärvade Photoshopkunskaper (Victoria är min lärare) lyckades jag trolla bort honom!


Inte så energisk längre...

 
Chokladpulver med kanelsmak (!) och dagens lunch från underbara Pret A Manger.

Efter morgonpasset i gymmet bykade jag i princip alla textilier jag har. Det var visst för mycket för torktumlaren, för inget blev helt torrt. Jag lade ut all tvätt i rummet på torkning och gick på stan under tiden. Det var mycket och bra rea fortfarande, men jag lyckades stå emot freselserna (okej då, inget var särskilt snyggt på). Jag impulsköpte dock chokladpulver med kanelsmak. Har just druckit en kopp och kan konstatera att den var helt okej, men vanlig varm choklad är godare. Nu är det dags att ta reda på min rena byk!


Energisk

Igår (sen) kväll åt jag middag i grannkorridoren, lagat av en av de italienska tjejerna. Självklart blev det pasta och till efterrätt en italiensk chokladkaka och även crêpes! Jag brukar aldrig äta efter klockan nio på kvällen och inte så mycket, så imorse kände jag mig pigg, trots att jag somnade efter midnatt. Körde en timme på crosstrainern med ökat tempo den sista kvarten och sen några hantelövningar, ändå känner jag att jag skulle kunna ha gjort av med mer energi! Känns riktigt bra, men jag tror nog inte att jag ska fortsätta äta så sent. Det tog lång tid att somna igår med så mycket i energi i kroppen!

Av någon anledning är jag inne på John Mayer. Förutom Your Body Is A Wonderland (såklart) är dessa mina favoriter just nu:


Slow Dancing In A Burning Room


I'm Gonna Find Another You

Vad som helst, förutom plugga!

Idag började den nya terminen och jag såg igår att jag visst har ett seminarium imorgon. Skit. Borde ha pluggat i förmiddags, likväl som jag borde sitta nu. Istället gör jag anything but pluggar. T.ex. fick jag mina älskade ankelboots omklackade, vilket inte var en dag för tidigt. Skomakaren såg lite lätt förvånad ut när han såg hur pass nerslitna sulorna var, men han lyckades rädda dem! Riktigt snyggt blev det och det kostade fjuttiga £4.80!

Jag lämnade även in min klocka igen! Tyvärr verkar det vara något fel på urverket, som skulle kosta whopping £40! Jag fick klockan när jag tog studenten för nästan sex år sedan (!!) och den är fin, men jag har ingen lust att slänga ut så mycket pengar på att laga den just nu. Istället har jag tänkt att jag kanske kan önska mig en ny när jag uppnår den digra åldern av 25 år om några månader. Nedan följer exempel på fina klockmodeller, som samtliga råkar vara från DKNY. Hyfsade priser och klockor som ser ut som smycken, I like!


1 480 kr Jag älskar armbandet, men uret känns svårtytt.


1 280 kr Enkel modell, kanske lite för plain?


1 280 kr Min favorit! Man ser vad klockan är och armbandet är snyggt!

Jag fick fleecetröjan jag beställde förra veckan. En liten besvikelse dock.

Women's Ailsa Half Zip Fleece 
Utlovad färg och verklighet. Vilseledande marknadsföring!

Inga mer ursäkter, nu är det jag som doppar näsan i böckerna!


Långweekend

I torsdags tog jag bussen till London, där jag blev uppmött av Jackie. Kvällen tillbringade vi på Café Rouge, en fransk restaurang nära Tower Bridge.


Suddig mobilbild på Tower Bridge at night.

På fredagen var det dags för det jag hade väntat på: British Museum! Stället är vansinnigt stort (som Jackie sa; "Varför måste de samla på precis allt?!), så vi betade bara av det som var av störst intresse, i.e. Egyptenutställningen med mumierna!

   
Posering med egyptiska statyer.



På kvällen ville vi hemskt gärna se musikalen Lion King, men det var vansinnigt dyrt (typ £58!), så efter många om och men gick vi på Stomp. Det var ashäftigt; ensemblen på åtta personer var både begåvade och roliga.



På lördagen åkte vi till Notting Hill för att lite kravlöst titta på marknaden på Portobello Road. Det fanns mycket krafs, men också en del fina grejer. Jag köpte dock bara denna:


En burk med tusen möjligheter - den kan fyllas med godis, kakor, sminkpryttlar, you name it! Ett bra köp :)

Vi hann även med en sväng till Harrods, som fortfarande hade realisation. Vi lyckades låta bli att köpa allt som vi frestades av och fascinerades istället av hur mycket som är nästan perverst dyrt där!



Igår kväll firade vi Jackie som har fyllt år. Hennes Erasmuskamrater kom över för att äta prinsesstårtan Jackie hade gjort, innan vi gick ut på en klubb. En mycket lyckad kväll, men idag är jag trött. Att sitta på en buss i fyra timmar kändes som lagom sysselsättning. Jag avslutar helgen med att lyssna på Disneylåtar och Elton John på Spotify, som jag har fått tillgång till nu tack vare att Jackie bjöd in mig. Tack för det! Allt som allt har jag haft det jättebra, men nu är det slut på det roliga - imorgon börjar en ny termin.

Londonweekend

Nu ska jag strax gå till bussen som ska ta mig till London! Ikväll blir det middag ute, imorgon eller på lördag British Museum, imorgon förhoppningsvis musikal/teater och på lördag är det födelsedagsfest för Jackie! Tråkigare kan man ju ha :)


Det kom ett brev...



Idag kom äntligen mitt ICA-bankkort, som inte tar någon utgift vid användande utomlands. Skönt! Dessvärre är det oanvändbart fram tills koden kommer, vilken min pappa måste vidarebefordra till mig. Det var inte helt lätt för honom att lyckas eftersända det här, eftersom det är ett rekommenderat brev, så nu håller vi tummarna!

Jag har varit nere lite på byn och kollat om Millets hade någon rea. Erik har börjat beveka mig vad gäller träskmobil och jag kände mig sugen på en fleecetröja att mysa runt i. Butiken hade ingen rea, men på deras hemsida var det ordentligt reducerade priser, så jag köpte denna för £10:
Women's Ailsa Half Zip Fleece
Ja, jag undrar själv varför jag har börjat gilla rosa så vansinnigt mycket.


Sluskdag

Igår träffade jag Ersmustjejerna och det var trevligt (minus att en spillde vin på mig, min väska och min vita kappa.... Tack och lov var det vitt vin, så nu hoppas jag bara att det inte ska lukta). Jag hade uttryckt en önskan om att träffas redan vid åtta, så att vi skulle hinna catch up ordentligt. Tyvärr blev jag nedröstad, så vi möttes upp först vid 21.30 och gick till den mest besökta pubben på tisdagar = mycket folk, varmt, trångt och svårt att prata...

Jag kom hem vid tolv och tänkte generöst ge mig sovmorgon till åtta idag och sen gå och träna. Verkligheten är att jag gick upp kvart i tio! Usch, vad dålig karaktär jag har! Jag var dock extremt trött och eftersom jag är ledig kan jag tycka att någon gång emellanåt förtjänar man att ha en sluskdag!

Drömmen om ett eget hem är fortfarande stark. Följande vill jag fylla ett sådant med någon gång:


I framtiden vill jag ha ett ordentlig matbord, men till att börja med
tänkte jag köpa bordet Melltorp för fyra personer från IKEA för 449 kr!

 
Jag tänker ha ett litet "gym" som ska få plats i garderoben, utöver Wii som jag också önskar mig. Det här hantelsettet är från Sporttema och kostar 499 kr. Jag är lite nyfiken på om spikmatta är något att ha. De här är från natur-produkter.se till nedsatt pris, 179 kr.


Vad roligt det skulle vara med en liten Devon Rex-kompis till Babes! Den här bilden är från uppfödaren Talamascas i Uppsala, som Babes också kommer ifrån. En kattunge kostar dock 4 500 kr (eller var det 5 500 kr?!), så det är inte aktuellt än på ett tag.


En fri människas dag

Efter att ha blivit av med oket som stavas t-e-n-t-a är jag nu en fri människa. Dagen började med ett träningspass följt av en alldeles för lång session framför datorn, innan jag äntligen läste igenom min uppsats i Criminology. Jag bedömde att den var mer än klar, så den har jag lämnat in idag.

Jag hade en trevlig långlunch med Lina - väldigt skönt att ha en annan från Uppsala juridiska fakulteten här! Efter det ville jag sniffa på Mariahs nya parfym "Forever" (inte alls lika god som hennes tidigare, den här doftade för mycket melon för min smak, men flaskan är to die for) och sen råkade jag gå förbi Monsoon, som har asafina kläder. Det var 70 % rabatt och jag tyckte att det hade varit dumt att inte investera i lite fina, exklusiva grejer när priset var så makalöst reducerat.


Varje provrum har sitt eget tema, t.ex. Boudoir, Vintage och Rose, med inredning därefter. Tapeten i mitt provrum var vansinnigt fin och jag skulle gärna vilja ha något liknande i min framtida walk in closet...


Det sista jag behöver är underkläder, men jag ser det här som en investering, inte som underkläder :) Tillsammans har de kostat £105, men jag fick dem för £30!! Hur dum är man inte om man inte slår till?!


Korsetten, som faktiskt är bekväm, fungerar
utmärkt tillsammans med kjol och cadigan.

Dagen kommer avslutas med träff med Erasmus-tjejerna på någon pub. Då ska jag inviga min korsett/topp!


Over and out

Nu är det gjort! Jag har skrivit min första tenta i England som jag tror är bättre än ok! Jag hann dock göra bort mig några gånger: Jag traskade rakt in i tentasalen en halvtimme för tidigt och blev ombedd att gå ut och ställa mig i kö som alla andra, vilket helt hade gått mig förbi. När man var klar med tentan skulle man - tydligen - räcka upp handen och sen låta tentan ligga kvar på bordet upp och ner. Det missade jag också och tog sonikt min tenta till hörnet där tentavakterna satt. De tittade förvånat på mig innan de fattade att jag var Erasmusstudent/efterbliven.

Området jag kände att jag kunde bäst var den frågan som var svårast. Jag hade missat/skitit i att läsa på om exakt alla undantag från en regel, eftersom vi inte hade behandlat dem på varken föreläsning eller seminarie och därför bedömde jag de vara onödigt vetande. Trots det gick den frågan nog ändå bra. Den andra frågan, vilken jag hade fasat, gick bra men jag kanske skrev för lite... Nej, nu ska jag lämna det här bakom mig, tills resultaten kommer that is.

Tönt som jag är publicerar jag frågorna jag svarade på så att jag kan se tillbaka på det här om några månader när jag glömt allt och kan känna mig extremt duktig som lyckades svara på dem :)

"The truth is that the list of exceptions from Young v Bristol Aeroplane Co Ltd is now getting so large that they are in the process of eating up the rule itself"
(Davies v Johnson (1978) 1 All ER 841, per Lord Denning)

Discuss.


"The objective of a small claims hearing is to provide a forum in which everyday disputes can be dealt with conveniently, inexpensively and without inordinate delay"

Analyse how and to what extent this objective is satisfied.

Jag känner mig nästan snurrig, tack och lov att jag hade en Coka på kylning i kylen. Nu ska jag äta tidig middag (apahungrig) och kaka/-or och läsa tidning - oh, sweet, sweet freedom!


Friheten är nära nu

Idag kl två till fyra (dygnets bästa timmar... NOT!) är det jag som skriver tenta i English Legal System. Jag känner mig märkligt nog ganska lugn, jag tycker att jag har ganska bra koll på detta. Nu på morgonen har jag tränat och innan jag går ska jag läsa igenom mina anteckningar ett par varv, sen är det över!


Snart, snart slipper jag tentapluggets bojor!


London, baby!

På torsdag åker jag till London för kvalitetstid med Jackie - hurra! Jag ska vara där ända till på söndag, så vi kommer hinna göra en massa roligt. Förra gången jag var där nekades jag inträde till British Museum p.g.a. min rullväska, men den här gången ska jag banne mig komma in! 

Jag kommer och sitta och skumpa nio timmar totalt på en buss nästa vecka, men vad gör väl det när det kostar under 300 spänn att åka till London?! Fabulous!


Snoffsiga British Museum med gratis inträde! (Bild från radisson.com)


Jag ser mest fram emot att se utställningen om gamla Egypten (Rosettastenen och mumier, bl.a. Kleopatra!).
(Bild från http://carpelondinium.files.wordpress.com/2008/07/775561.jpg)


Livet går sin gilla gång

Jag är världens sämsta på att tentaplugga, men ändå känns det som om det börjar sätta sig nu. Jag har kört med taktiken "vila sig i form" och det har inte varit en sån dum idé som det låter :)

Ikväll blir det bio - Sherlock Holmes - med Erasmusgänget!

          

Regning lördag

Idag var planen att gå upp 7.30 och gå på en morgonpromenad. Jag kunde dock inte förmå mig att gå upp när klockan ringde, dels var jag trött och dels spöregnade det och det gör det fortfarande. Så dagens motion får bli att gå till bibblan. Jag måste sitta där idag så att jag får något gjort. Det kan vara ganska mysigt att sitta på ett bibliotek när regnet står som spön i backen.

Jag har funderat på hur jag bäst ska hålla mig i form när jag kommer tillbaka till Sverige (ja, det är 100 år kvar, men ändå!). Jag har kommit fram till att gym kan bli ganska dyrt och det är psykist jobbigt att gå dit, särskilt på kvällar när man är trött. Om jag dessutom får jobb som kräver pendling kommer det definitivt inte bli något gym. Promenader och sånt funkar bäst på det ljusa halvåret, men på vintern vill man inte gärna sticka ut näsan utanför dörren mer än nödvändigt. Därför tycker jag den perfekta lösningen är Wii Sports! Det är lättillgängligt och verkar faktiskt roligt.

        
    
Konsol + spelet Sports kostar 1990 kr på ONOFF, men jag är mest intresserad av spelet ”Cardio Workout” eller "My Fitness: Cardio Workout", som bara kostar 199 spänn på cdon.se.


God mat = sann glädje

Det är så förbankat trist att sitta och tentaplugga/memorera ordagrant vad jag har antecknat (för att få bra betyg ska statistik, rättsfall och citat droppas), så jag njuter såklart som en dåre av att ta pauser. Jag får lite dåligt samvete när jag tar pauser när jag känne för det, därför är måltidsavbrott de bästa, de är s.a.s. legitima. Av den enkla anledningen äter jag ibland fastän jag inte direkt är hungrig. Som idag. Jag åt lunch 11.30, vilket är tidigt när man äter frukost 8.00. Nåväl, jag känner mig inspirerad vad gäller mat nu och lagar mat varje dag så en applåd till mig.



Gårdagens middag: pestopasta, vitlöks- och örtstekt kyckling,
stekt sparris och fetaostsallad, allt toppat med riven hårdost.


Dagens lunch: baguette med parmaskinka, pesto, sallad och riven
hårdost. Jag drack te med smaken "Winter", men det var sådär.


Idolporträtt

I brist av TV så är det play som gäller för hela slanten. Tyvärr funkar inte SVTs tjänst utomlands, så det blir inget Mästarnas mästare för mig. Istället tittar jag på Superstars som gick på trean i höstas och jag har blivit hopplöst besatt av det!

Magnus Samuelsson - min idol sen hans glansdagar på 90-talet - är roligast med kommentarer som: "Jag tänkte anmäla mig frivilligt [till nästa gren] för att bjuda på ett komiskt inslag." Eller när han hoppade längd och ville ha poäng för "djupaste krater" när han landade :) Det intensiva tittandet av programmet och vördnaden för Mange ledde till att jag drömde om honom inatt!

I övrigt är det inspirerande att se så vältränade människor, det försöker jag fokusera på när jag står på crosstrainern eller löpbandet.


Spola till 6:30 för att se Mange hoppa!


Hittade det här klippet också - underbart!


Han vann Let's Dance förra året. Spola till 1:30 för att se det bästa!

Inredningsdrömmar

Drömmen om ett hem börjar ta verklig form och därför är det i sin ordning att jag dagdrömmer om hur jag ska ha det. Än så länge finns följande på min önske-/köplista:


Bild av SAMSUNG MW82Y-S
SAMSUNG MW82Y-S, 967:- på ONOFF.  En enkel variant, men jag
gillar designen och den duger nog utmärkt till att värma matlådor
:)

Bild av Panasonic TX-P37X10Y

En stor platt-TV vill jag ha också, helst Panasonic .
Priserna ligger på 7 000 - 8 000, överkomligt!



Den här TV-bänken gillar jag,
men smakar det så kostar
det. 3 900 kr kostar den på Möbelhuset i Uppsala.


I köket ska man ha radio när man lagar mat. Den här är från Clas Ohlsson och kostar 179 kr.

 

 
Jag kan tänka mig ett badrum som går i grått och vitt. Dessa grejer kommer från Hemtex, butiken med ständig rea!

Peacock Lisa Bengtsson
Nu när jag börjat dricka te kan jag tänka mig att dricka
det ur den här tjusiga koppen från Indiska, 99 kr.

Nu får jag sluta drömma och återgå till trist tentaplugg.


The Lovely Bones

Svenska titeln är Flickan från ovan och är bok turned movie. Jag har hört att boken ska vara bra, men aldrig tagit mig för att läsa den. Filmen verkar kalasbra och en aning läskig, så den kommer jag alldeles säkert gå och se.


Kvällens middag: Slasksoppa

Åh, vilket nederlag! De två senaste timmarna har jag gett mig hän till soppkokning och resultatet blev bara sådär. Det är lök- och potatissoppan som Erik gjorde i julas som var så himlans god som jag försökte mig på. Allt gick finfint fram till slutet, då jag blev otålig (ett Asénskt drag) och drog på lite mer värme och gick förnöjsamt in på rummet igen. 10 min senare gick jag ut och upptäckte att det hade bränts i botten..! Skit. Då kändes allt raserat så jag lät den inte koka helt klart. Så nu sitter jag med en simmig, lätt bränd soppa.


Man kan väl lugnt säga att Erik är den större begåvningen i köket, men jag är envis och tänker försöka mig på den här soppan snart igen. Dels är den gudomligt god och dels är den billig!

Jag har upptäckt till mitt förtret att Photoshop inte riktigt funkar som det ska. Vad 17 ska det betyda?! Att jag ska strunta i det och bara plugga kanske? Jag har varit extremt ofokuserad idag och på eftermiddagen blev jag så nedrans trött (vilket jag blev samma tid som igår), - trots att jag tappert druckit te och äter c-vitaminrika clementiner - att jag var tvungen att bädda ner mig och titta på Anna Anka på TV3 Play. Efter det blev jag piggare och nu kan jag sitta hur länge som helst känns det som! Eller nej, det kan jag inte. Nu känner jag att jag blev trött av maten... Jag är fullkomligt övertygad om att min trötthet beror på avsaknaden av solljus.


Bambi på hal is

Jag känner att jag håller på att tappa humöret en smula. Jag har nu fått uppleva två saker som engelsmän är ökända för, men som jag förskonades ifrån förra året: deras klåparaktigt byggda hus och deras handfallenhet vad gäller vinterväglag.

Inatt sov jag med ullstrumpor, mjukisbyxor och långtröja men jag var ändå mer kall än varm! Vet de inte vad isolering är?! Inte heller finns det något normalt element, bara ett som kan vara på i max en timme innan det stängs av automatiskt. Det vägrar jag dock använda, för när jag prövade det började det lukta bränt och det var varmt som en öppen eld. Varför kan de bara inte ha element som är lagom varma dygnet runt?!

Nästa grej är vädret. Det regnar konstant och p.g.a. att temperaturen ligger runt nollan kyls regnet ner när det hamnar på marken, vilket gör trottoarerna svinigt hala. Jag halkade tre gånger när jag var på väg till universitet innan jag gjorde som de flesta och gick på bilvägen (!) istället. Först nu när jag kom hem stod en snubbe och strösslade ut sand med en spade (ineffektivt!) utanför min bostad.

Jag märkte ju igår att mitt duschmunstycke har blivit utbytt, så jag frågade om det idag. Det högst allvarliga svaret var att de byts ut var tredje månad (!!!!) för rengöring för att undvika bakterier, typ. Ehhh...

Jag hade fått brev idag från TV-licensmyndigheten som uppmanade mig att ringa och meddela att jag inte har TV, annars skulle de komma och inspektera mitt rum (vad är det med alla dessa ruminspektioner?! Låt mig vara ifred!). Jag gjorde såklart bort mig när jag ringde. Hörde knappt vad telefonisten sa och jag uttryckte mig lika nyanserat som en tvål. Jag uppfattade det som om hon skulle skicka någon att inspektera mitt rum ändå, fastän jag sa att jag inte tittar på TV. Skit.


Tentapaus

Jag sitter faktiskt och tentapluggar, men det går trögt för det är så himlans tråååååååkigt! Så nu har jag en liten paus och tittar på roliga klipp, varav det här är det bästa:



Jag upptäckte en konstig sak när jag duschade - duschmunstycket har blivit utbytt! Nu har jag ett stort helvete som kräver ett tvåhandsgrepp för att man ska orka hålla det över huvudet. Det känns lite obehagligt att de kommit in i mitt rum när jag inte varit här och bytt det utan någon anledning. Eller är det jag som har blivit knäpp? Jag kan verkligen inte minnas att det var så stort och otympligt. Får ta mig ett snack med min landlord.


Rundsmörjning

Årets första träningspass är avklarat! Crosstrainer, rodd och hantlar gav kroppen en välbehövlig rundsmörjning. Det är ett utnött slagord, men icke desto mindre sant att träna är skönt. Det var dock otroligt jobbigt att gå upp imorse, min fyra timmar eftermiddagslus igår till trots. Och mitt rum är k a l l t! Jag kurade ihop mig till en boll igår när jag skulle somna i ett försök att generera värme. Det funkade sådär, så inatt kommer jag sova med kläderna på.


Igår grejade jag lite med medhavda foton för hemtrevnads skull.


Den underbara bilden på Tuva har min begåvade lillasyster tagit.



Fotoväggen har uppdaterats, med bl.a. en bild på Charlotte i sin björnpäls
:)


Keep Holding On

Det var alldeles för länge sen jag hade "Dagens låt" (men inte särskilt länge sen senaste blogginlägget...). Min absoluta favorilåt just nu är Avril Lavigne med den för mig passande låten Keep Holding On.


[**]

Nu vet man att man är tillbaka på plats i Rummet i Leeds - många uppdateringar på bloggen. Under jullovet hittade jag på så mycket kul och satt faktiskt väldigt lite vid datorn, men nu är det andra bullar! Har just inmundigat (Eriks favoritord) knäckebröd och - hör och häpna - druckit te! Nu har jag äntligen lärt mig att dricka det, det är helt ok med mjölk i och det finns ju så många goda tesorter. Jag köpte ett tepaket med flera olika smaker och smakade svarta vinbär, ginseng (uppiggande!) och vanilj.

Jag har pratat med Paola nu, min goa flatmate. Jättekul att träffa henne igen, jag hade verkligen tur som hamnade i samma korridor som hon. Även om det var jobbigt att skiljas från Erik känner jag mig positivt inställd nu ändå av följande skäl:

- Denna gång är jag "bara" borta två månader, istället för tre månader som i höstas. Sen kommer jag hem en hel månad!

- Jag har två roliga saker att se fram emot i sommar; Victoria får hem sin häst, Hessan, nu i helgen och på mitt påsklov och i sommar tänker jag rida henne så mycket som jag bara kan :) Det andra roliga är att jag ska se till att få en liten lägenhet i Uppsala. Min snälla pappa ska förse mig med möbler, så min magra plånbok kommer inte behöva lida mer än nödvändigt (läs inredningsprylar som ramar, kuddar, plädar och annat kuligt).

- Erik, Victoria och Selmina kommer hälsa på mig och jag ska även en sväng till London. Redan nu känner jag hur veckorna kommer flyga iväg. Däremellan kommer jag försöka hitta på roliga saker med Law-tjejerna och Paola o c:o. Och jag ska se överdrivet mycket på bio har jag tänkt :)

Först ska jag bara se till att ro iland tenta och uppsatser. Mindre kul, men det får bli morgondagens huvudvärk. Nu ska jag efter många om och men städa undan min packning.


Zzzz...

Nog var jag trött allt! Vaknade nu och insåg att jag sovit fyra timmar! Otroligt skönt, men nu kan det bli knivigare att lyckas somna för natten sen. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag, orkade inte "sätta var sak på sin plats" när jag packade upp. Det borde jag försöka ta ett ryck med, men jag är fortfarande sömndrucken och det är verkligen kallt på mitt rum! Handlat mat har jag iallafall gjort och som vanligt var det totalt galet på Morrissons - folk överallt, trångt och allmänt påfrestande. Jag köpte så mycket armarna höll för, men det blir till att gå dit igen imorgon.


Ingen skräpmat fastän jag var hungrig när jag kom fram - istället blev det grillad kyckling, riven hårdost och sallad. Imorgon ska jag försöka mig på den gudomliga soppa Erik gjorde under julen. Måste bara köpa en gryta först :) 


Leeds v 2.0

Nu sitter jag på mitt rum i Leeds igen. Svetten lackar och jag är sååå trött! Gick upp 5.30 imorse och först nu är resan slut. Allt har dock rullat på hyfsat bra, planet var t.o.m. före tidsschemat! Det vägdes upp av att tåget till Leeds var lite försenat. Mitt enda missöde var att jag lyckades tappa (!) mitt boardingkort! Svetten lackade och jag blev minst sagt stressad. Problemet gick tack och lov att lösa på ett smidigt och snabbt sätt. Snacka om att jag har huvudet under armen ibland.

Just nu sitter jag och äter godis för att få upp sockernivåerna, var helt snurrig när jag kom fram. Släpade tre väskor i uppförsbacke hela vägen - dagens träningspass, så det enda jag vill nu är att äta och sen ta igen mig i sängen lite. Det betyder att jag måste gå och handla mat nu. Trist.


Så var det snart dags igen


Jag passade Tuvis en liten stund idag. Världens mysigaste busunge!



Nu börjar det dra ihop sig för att åka till Leeds igen med allt vad det innebär; tenta, inlämning av uppsatser och att vara ifrån de som betyder mest. Det är dock "bara" två månader kvar innan jag kommer hem en månad igen. Engelsmännen har visserligen tre terminer på ett läsår, men de är korta - det tackar jag för.

En plan har börjat ta form vad jag ska göra när jag kommer hem i höst. Jobba större delen av sommaren, sen fytta till en tvåa i Uppsala och skriva uppsats och sen förhoppningsvis få jobb i Uppsala. Det kommer krävas en hel del flyt att få en lägenhet i Uppsala och jag vill helst bo på Rackarberget, som är mest eftertraktat. Det hindrar inte mig ifrån att drömma om ett eget hem, istället för att bo i studentrum som jag har gjort alldeles för länge nu. Pappa har lovat mig sin soffa (som är snygg och knappt använd), fyra köksstolar och mammas gamla "brudkista", som kommer fungera utmärkt som soffbord alternativt TV-bord. Till min 25-årsdag (hjääääälp vad gammal jag börjar bli!!!!!!!) önskar jag mig en micro och sen kan jag tänka mig att bekosta mig en fräsig platt-TV. Babes ska bo med mig,  så allt kommer bli tipp topp bortsett från den lilla detaljen att Erik inte är med mig då.  


Uppsala by night



¨



Ikväll var jag tapper och tog med mig kamera och stativ i den bitande kylan. Dessvärre blev fotona inte så bra, men det var kul att använda stativet! Jag tycker att det kan sluta vara så kallt nu, men samtidigt spelar det inte så stor roll. På måndag styr jag min kosa tillbaka till England, där det är runt nollan. Jag har dock hört att många flyg har blivit inställda, men det har jag verkligen inte tid med! Måste verkligen åka på måndag så att jag hinner plugga inför min tenta!


Bitter vinterkyla

                                  
                                   Utsikt från min arbetsplats - Kungsträdgården!

Jag jobbar den här veckan och pendlar från Erik i Uppsala till Stockholm. Har klivit upp fem nu två dagar i rad och promenerat i kylan (-19 imorse!!!) från Erik till tågstationen = 25 min av total smärta! Och det är lika smärtsamt att knata hem på kvällen. Att komma tillbaka till Leeds (1 grad "varmt") kommer bli som att åka på solsemester! I övrigt ser jag inte fram att åka tillbaka... Jag har det alldeles för bra hemma; god mat, bra sällskap av Erik, familj och kompsar, inget plugg eller annat trist.

Jag tycker dock att det ska bli skönt att sätta igång och träna igen nästa vecka! Har hämtat lite inspiration från http://iform.se/ och köpte t.o.m. magasinet idag. Jag överväger att prenumera, för då får man tre nummer och en spikmatta för 99 spänn! Mindre kul att jag inte kommer kunna läsa dem förrän jag kommer hem igen i mars...


Studenterbjudande - ibland är det fint att vara student!



Datenight

Igår fick jag min julklapp av Erik, vilket bestod av följande:



Taxi ner till stan, där vi blev avsläppta vid...

 
...O'Connors. En väldigt mysig pub där vi drack varsin drink/öl. Sen traskade vi cirka 10 meter till...


...Uppsalas bästa godisaffär, vars namn jag inte minns. Glada i hågen begav vi oss till...


...Filmstaden där vi såg Avatar i 3D! Jag var väldigt skeptisk, men den var bra! En mysig film att se på bio.


Slutligen hamnade vi på Restaurang Domtrappkällaren där vi åt en underbart god trerätters middag! Vi åt följande:

Förrätt: Amaronegravad oxfilécarpaccio med parmesanost, marinerade tomater, rostade pinjenötter och tryffelvinaigrette

Huvudrätt: Grillad lammytterfilé med gratäng på svartrot och potatis smaksatt med chevreost serverad med smörfrästa kantareller, rosmarinsky samt amaronesirap (<--- Potatisgratängen var bland det godaste jag någonsin ätit, D-I-V-I-N-E!)

Efterrätt: Vit chokladmousse med passionfruktsgelé och citrussallad smaksatt med mynta serveras med nötflarn


Sen åkte vi mätta och belåtna hem igen.


Allt som allt var det en underbar kväll och jag blev ordentligt bortskämd! En riktigt bra julklapp med andra ord!




Nytt år, men gott..?



Nyårsafton var riktigt mysigt! Tack Elin och John! :) Jag kan dock inte påstå att jag ser fram emot det här året. Verklig anledning att fira nyår dröjer till nästa årsskifte, då jag förhoppninsvis har ett jobb som jurist och Erik och jag är hemma i Sverige tillsammans igen.


RSS 2.0