En kall dag i York


Random ruin.


Älskar den perfekt rosa ytterdörren! Vill ha!

Idag har jag varit i grannstaden York med Victoria. Oh boy vilken mysig stad! Vackra byggnader och galet bra shopping!!!

Från Republic fick jag med denna:

Miso Und Lace Bandeau

På underbara L'Occitane sniffade vi på en gudomligt god parfym (som jag lyckades avstå ifrån att köpa).



Wild Cherry Eau de Toilette 
Wild Cherry Eau de Toilette, £27.                      Lovely jeansjacka från HM.


Expediten trodde vi var tvillingar! Det tackar jag för - sju år äldre och säkert 20 kg tyngre!


Vi har verkligen varit i fiiiiiiiiiiina affärer idag.

 
Sötaste klockan och en riktig Harry Potter-affär!

   
Vi gick på muren runt staden.

Efter vi kom hem var jag ordentligt frusen och trött och har legat nedbäddad. Efter det här lilla (?) blogginlägget blir det till att hoppa i säng igen och titta på film.


The day so far

Idag har vi varit nere på byn igen och yikes vad mycket folk det är ute! När man måste köa för att titta på ett plagg så vet man att det är tjockt i affärerna...


Jag köpte en jättehink (500 ml) hårinpackning till mitt stackars trötta hår från det här proffsiga märket för motsvarande 30 kr. Undrar vad det kan kosta i Sverige?

Igår såg vi Wolfman och den var BRA! Inte så läskig, annat än att man hoppade till av plötsliga grejer (typ fåglar som flaxar) och såklart lite småtöntig (hallå, det handlar om varulvar!) men både jag och Victoria hade en mycket trevlig bioupplevelse!


Varulvarna såg ut som Chewbacca - inte så skrämmande med andra ord.

Nu ska jag färga Victorias hår och sen ska vi gå på museum och äta pubmiddag :)


Man skulle kunna säga att det regnar idag...


Lunch på Pret A Manger med "regnhår", i.e. icke rakt hår.

     
Dagens inköp; två billiga bling-ringar, Carmex (love it!) och en kjol jag trånat länge efter från Topshop.

Victoria fick/tvingades följa med på min morgonföreläsningen - den som håller på i två timmar utan avbrott :) Hon gillade det inte! Sen begav vi oss i spöregnet ner på byn. Vi har sprungit i affärer hela eftermiddagen, vilket var påfrestande när kläderna är genomsura av regn. Någon annan var visst också lite sur, men det gick över i takt med att pengarna brändes som häxor på bål.

Senare ikväll blir det horror movie: Wolfman. Jag är superdupertrött just nu och frusen, men nu ska jag strax göra middag så förhoppningsvis blir jag både piggare och varmare av det.


Oh My God Shawn!

ÄNTLIGEN! Den här videon har jag haft som stående skämt i flera, flera, flera år och nu äntligen hittade jag den på YouTube (eller Victoria hittade den om jag ska vara helt frank).



Victoria är här nu och imorgon väntar en dag med serious shopping! Först blir det dock en föreläsning. Förhoppningsvis avskräcker det inte henne från en akademisk framtid :)

Snart så!

 
Liten har blivit stor (eller vuxen snarare, människan är ju nästintill mager)!

Victoria har landat i Manchester nu och jag har ringt och guidat henne till tågstationen. Hon är en aning uppstressad och fick nästan panik när hon åkte hiss, haha. Hon är rolig, men jag förstår henne. Jag var ju asnervös första gången jag åkte hit. Åh, vad kul att ha en person med samma (kassa?) humor som jag här!


Kattnörden i mig jublar

Haha, de som inte har vett att gilla katter MÅSTE se det här och sen kommer ni också älska det fräckaste djuret av alla - katten!




Genomkörare

Med anledning av att Victoria kommer ikväll blir det ingen träning förrän på tisdag igen, så idag blev det en riktig genomkörare! Det blev rodd och sen styrkeövningar; bröst, ben, mage och armar. Jag testade bl.a. några övningar som Sofies Modes Bootcamp har tipsat om. Nu är jag alldeles loj och smådarrig i kroppen - love it.


Ett till mellistips!

Jag åt en fattig sallad till middag, så jag kompletterade med ett liten efterrätt/sen mellis. Det är en variant av det jag åt tidigare idag, men istället för keso och grädde använde jag turkisk yoghurt + att jag hackade i en banan - superdupergott! Blir nog vad jag äter till frukost imorgon :)

Resetips: Stockholm

Min favorittidning här i England är Look. I senaste numret har de tipsat om Stockholm! :)


Observera att de skriver att Stockholm är dyrt, vilket är väldigt sant!

Nytt mellanmål testat



Nu har jag testat "fejkad ris à la malta"! Jag hittade inte vaniljpulver i affären, så jag körde med kokosflingor istället. De första tuggorna var det gott, men efter ett tag blev det för mycket och nu känner jag mig riktigt mätt . Nästa gång blir det en mindre portion.


Självdisciplin

För någon vecka sen tänkte jag att nu banne mig får det vara slut på småätande, onyttigheter på vardagar och inte ha någon självdisciplin. Så där och då slutade jag äta choklad, kakor etc på veckodagar. Helgen samma vecka åt jag lite onyttigheter och kände att om jag äter lite vill jag bara ha mer. När jag inte äter under veckan är begäret inte lika stort som när man äter lite av det onyttiga, därför är det smartaste att försöka låta bli det helt och hållet.

Det kändes dock inte tillräckligt, med tanke på att (förutom mina morgonpass på gymmet) så sitter jag framför datorn i princip hela dagen och således gör jag av med typ 0 energi. Därför skar jag ner på kolhydratintaget också och vips så går jag mer eller mindre på LCHF-dieten! Jag tycker inte om att slaviskt följa dieter, men jag prövar gärna recept från den här guldgruvan till receptsida! Följande recept får det att vattnas i min mun:
Fejkad ris à la malta
Tacogratäng
Chokladkaka
Mjukt bröd
Fiskgryta
Lax med smak av Grekland


Städdag

Idag har jag en ledig dag, så nu ska jag passa på att städa och byka så att det är rent och fräscht till imorgon då lillasyster kommer! Jag ser verkligen fram emot det! :)

I övrigt ska jag sitta med min media law essay. Så spännande är mitt liv, vilket förklarar varför jag sitter och surfar runt och hittar skitsnygga kläder...


Priserna ligger på från £7.99 till £39.99 - prisvärda, snygga grejer med andra ord!


Blandat dravel

           
Snygga, coola Cheryl och hennes ocoola soon-to-be-ex.

Jag tycker det är så sorgligt när folk skiljer sig, men jag blev nästan glad när jag hörde att Cheryl Cole har dumpat sin otrogna, äckliga man Ashley! Jag älskar Cheryl och hennes musik och det värsta som finns är killar som inte kan hålla sig till en kvinna utan ska hålla på och äckla sig.

Mitt 1,5 h långa torsdagsseminarium i cyberlaw har flyttats till fredag, förmodligen för att det är STREJK på torsdag på universitetet. Det retar mig som f-n! Victoria kommer ju på torsdag kväll och jag hade planer för oss på fredag, men nu har jag alltså ett trist seminarium att genomlida :(

Gårdagens tacorester blev en tacoomelett nu. Gott men jag blev mätt som en korv!

Jag måste bara uttrycka min lycka över att ha hittat Dior-pudret - det håller t.o.m. mitt ansikte matt i flera, flera timmar! Ibland är det bra när man "tvingas" prova något nytt!


Resultat!



Idag fick jag resultaten på mina uppsatser i cyberlaw och criminology och tentan i English legal system. På uppsatserna fick jag motsvarande AB så det är jag nöjd med, även om jag hade velat ha lite högre poäng (men det hade inte gjort någon skillnad för betyget, en principsak bara...). Tentan däremot inte alls så bra som jag trodde. Jag gjorde bort mig på första frågan, men lyckades bra på andra vilket fick slutresultatet att bli tre snörpliga poäng (ok, det är ju som sagt snälla gränser så jag förtjänade inte ett högre betyg) från motsvarande AB! Skönt att veta nu i alla fall så att jag kan gå vidare med mitt liv.

Queen rockar!


Kvällens middag



Jag försöker dra ner på kolhydratsintaget, eftersom jag sitter ner större delen av dagen och således inte behöver så mycket energi för att överleva. Det är dock lite knepigt att få till något smarrigt utan pasta eller bulgur, men ikväll lyckades jag! Fylld tacopaprika! Yummie! Nu är jag riktigt mätt, men ska avsluta måltiden med en yoghurt :) 


Dumma flicka...

                            

Mitt köpstopp höll inte hela månaden ut... Hittade den här darlingen på Miss Selfridge och det var kärlek vid första ögonkastet! Den är stor och rymlig, så den kommer tjäna bra som skolväska - p r a k t i s k t! :)


Gåshud

Mina favoritlåtar just nu. Både ger gåshud! Det är sånna låtar som man bara vill sitta och blunda och lyssna på utan att göra något annat (i mitt fall plugga).




Pucko!

Dagens stillsamma undran är varför någon, låt oss kalla denna person Puckot, får för sig att ta 2 kg-vikterna i gymmet och ta med sig dem därifrån? Vad Puckot inte verkar ha tänkt på är att det finns andra som skulle vilja använda dem. Jag till exempel. Jag var tvungen att hoppa över flera övningar imorse och det retar mig otroligt mycket! Jag HATAR när en person (Puckot) sabbar för flera andra!


My boys Erik Hassle and Mika


Mobilkamera på långt håll i mörker = dassigt resultat. Erik in action! Paola och Christina diggade honom!

WOW säger jag bara, vilken kväll! Mika spelade i Leeds ikväll och ingen mindre än begåvade, SVENSKA Erik Hassle var förband! Jag var verkligen superstolt svensk och skrek t.o.m. "Erik, du är bäst!", men han verkade inte höra det... Ska definitivt lägga till hans musik på min spellista. "Obvious" var hans bästa låt ikväll!

Kvällens stjärna, Mika, var helt outstanding! Var den magra snubben får sin energi ifrån är ett mysterium, men det smittade av sig. Jag blev riktigt glad av hans musik och hans röst var nästan ännu bättre än när han sjunger i studio!


Mitt anthem: Big Girl (You Are Beautiful), komplett med en stor fot :)




Under finalen med bästa låten "We Are Golden" regnade det guld!


Encoren bestod av en okänd låt, "Grace Kelly" och ett Stomp-inspirerat nummer av "Lollipop".


Mera guldregn och stora ballonger avslutade en perfekt konsertupplevelse.

Jag har flera musiksnuttar som jag spelade in under kvällen, men jag vet inte hur man lägger upp dem... Antingen får det vara eller så får jag återkomma när jag vet hur man gör. Nu är det jag som rasar i säng, om mindre sju timmar är det gymmet som gäller!


♥ Topshop ♥





Topshop säljer verkligen makalöst fina grejer! Jag börjar nästan gilla Topshop mer än H&M, men bara nästan! Även med studentrabatt tycker jag att det är lite för dyra priser...


Jag vill åka till USA!

Även om jag är utomlands just nu och kommer vara det fram till sommaren, så längtar jag ändå bort! Tänk att få åka till USA som alltid varit mitt drömresemål. Jag har haft lyckan att få åka dit två gånger redan, men jag skulle desperat vilja åka igen!


I januari 2005 var jag i Santa Barbara en månad. Jag läste några engelskakurser, eftersom det var billigare att vara där då en lite längre stund. Det var efter studenten och jag ville mer än något annat åka till Kalifornien. Jag är så glad att jag vågade åka dit ensam! Nästa gång tar jag dock gärna med mig Erik, eftersom det är roligare att åka med någon och ha det underbart tillsammans i ett underbart land!


Det är knappast så här det ser ut i Leeds...


Weekend i San Francisco. Väldigt blåsigt, men en stad jag gärna åker till igen.


Alcatraz! Var dock aldrig på ön, det får bli nästa gång :)


Universal Studios var skithäftigt, men det var trist väder den dagen: regn!


Wisteria Lane! Just den dagen var de tvungna att avbryta inspelningen av Desperate Housewives p.g.a. regnet, så då kunde touren (vi satt i ett litet tåg) åka förbi där.


Hollywood!


Ännu en regning dag (åk inte till Kalifornien i januari, garanterat regn!) tillbringades på Disneyland.


Maj 2008 åkte jag med Jackie och hennes pappa till Chicago. Häftigt med en storstad med värsta shorelinen, de hade t.o.m. finkornig sandstrand med  livvaktstorn!


Parfymtips


Estée Lauder - Sensuous, Van Cleef & Arpels - Féerie, Jessica Simpson - Fancy.

Jag är galen i parfymer och samlar väl eller mindre på det. Just nu är ovan mina favoriter. Sensuous är min "vuxna" doft, medan de andra två är ganska söta och mer ungdomliga.

Mitt problem är att jag tröttnar ganska fort, så därför varvar jag mellan flera och parfymer som har fallit i glömska brukar återupptäckas efter någon månad. Jag vågar nog inte ens gissa hur många parfymer jag har, men det är nog en och annan. Nästan alla är i Sverige, så på mitt vårlov blir det många återupptäckningar :)

I julas fick jag Victoria Beckham - Intimately av min syster och det är en jättebra doft att ha på jobbet eller i skolan, eftersom den är lagom diskret och har en fräsch doft. En annan kändisdoft som är fantastisk är Mariah Carey - M! Den var min favorit i säkert ett helt år, vilket är något av ett rekord. Dessa två kommer jag nog använda under lovet och så får de andra "vila" :)

Så fort plånboken tillåter kommer jag nog köpa dessa:

30 mlFancy Love by Jessica Simpson
Jessica Simpson - Fancy Love: Den ska tydligen vara ännu godare än Fancy! 295 kr från Eleven.

Berdoues Violette Chérie EdP
Jag är också nyfiken på den här violdoften; Berdoues Violette Chérie. Bara flaskan får ju en att vilja fälla glädjetårar! 435 kr för 50 ml eller 499 kr för 80 ml på Eleven.


Ingen vår så långt ögat når...

Jag vaknade av ett skrapande ljud. Kliver ur sängen och tittar ut och ser det här:



Eländes elände! Snön VRÄKER ner och det är så pass kallt att den ligger kvar! Det är första gången jag ser detta i England och jag gillar det inte! Jag trodde i min enfald att våren kom hit mycket tidigare än i Sverige och att jag inte skulle behöva se snö förrän nästa vinter...

Jag som skulle ta en morgonpromenad, men det får vara nu eftersom jag inte har några bra skor. Det är med livet som insats som man går ut här när det är sånt här väder - de sandar inte eftersom de inte är vana vid sånt här väder.


Stundande frisörbesök

Nu har jag äntligen fått en frisörtid. Det blir först 8 mars, om en evighet ungefär =/ Det ger lite tid att fundera ut hur jag vill ha det, om man ska se det från den ljusa sidan.

Jag är nog inte den enda som drömmer om glamourhår; långt, tjockt och lite lagom lockigt, men eftersom min utgångspunkt är halvlångt (I'm getting there!), stripigt och varken lockigt eller rakt så antar jag att det inte är en realistisk dröm.

Den här gången känner jag för en riktig förändring, men eftersom man varken kan klippa håret längre, tjockare eller lockigare så tänkte jag att det skulle vara kul att bli någon nyans ljusare! Jag har testat nästan alla mörkbruna nyanser som finns när jag var yngre, men jag trivdes aldrig i det och såg om möjligt ännu blekare  ut. Ljusa slingor däremot stormtrivs jag i!


Snygga nyanser. Nicole Richie är alltid snygg i håret! Hon är min "realistiska" hårförebild (och Jessica Simpson är min orealistiska...)


Olsensystrarna, luggen till vänster vill jag ha!


Äntligen!!!

Internet har legat nere HELA DAGEN! Internetberoend som jag är har jag klättrat på väggarna och däremellan försökt plugga. Det var dock inte helt enkelt, eftersom jag behöver Internet till min uppsats... Inte har jag kunna Skypa med Erik heller. Så förargligt när Internet ligger nere, man tappar ju helt kontakten med omvärlden!


Solen sken på min morgonpromenad!


Men det var en frostnatt inatt igen - kallt!

Idag har jag provat mitt nya Dior-puder och det får högsta betyg! Täcker och reglerar glansighet! Wow säger jag bara!!


Jag försvarade inte de svenska färgerna...

Föreläsaren drog en anekdot idag och bl.a. sa han att i Sverige så använder man inte kod och chip till kreditkort! Hade god lust att räcka upp handen och förklara att så inte var läget, men att rätta föreläsaren inför en full föreläsningssal kändes inte som något en übersvensk som jag skulle göra, d.v.s. säga ifrån...


Semesterlust!

  
Kreta 2004 och Zakynthos 2005 - ser ju för 17 gubbar brun ut (och har också ordentligt saltvattenshår)! Minns att jag använde mycket bronzer... Jag har ett fult märke vid nyckelbenet efter att ha tappat locktången. Det var kvar i flera månader!

Just i detta nu sitter jag och drömmer om att åka på solsemester, mycket för att jag varit inne och läst Sandras värld. Visserligen är jag hyperkänslig när det gäller sol, det är inte för intet jag alltid måste köpa puder i färgen (eller icke-färgen snarare) ivory... Icke desto mindre skulle det vara så skönt med runt 25 grader och få använda alla mina klänningar som jag har samlat på mig de senaste åren.


Fredagkväll

Jag blev så vansinnigt sugen på något gott och fräscht, så jag pep iväg till Morrisons. Plockade på mig kiwi, yoghurt, vitlöksbröd, parmaskinka och mörk choklad. Även om det är meningen (observera ordvalet, här nämligen inte riktigt kommit igång ännu) att jag ska plugga hela helgen kan man ju i alla fall ha lite fredagsmys mol allena framför datorn. Jag kanske rent av får för mig att titta på film ikväll!






Nya skönhetsprodukter

Nu har jag köpt nytt krämpuder! Det blev Dior av den enkla anledningen att det inte fanns någon vid Chanel-disken och säljaren vid Dior lyckades övertyga mig, så jag sket i Estée Lauder.

  

Försäljaren var väldigt snäll och skickade med mig ett prov på en hudkräm. En glad överraskning är att dosa och svamp medföljde. När man köper Kanebo måste man betala lika mycket för dosan som för pudret vid första gången, så nu känner jag att jag kom billigt undan. Förhoppningsvis är produkten bra också!

        

Tydligen finns det ingen ledig frisörtid förrän i mars! Jag som ville gå på måndag, jag är såååå less på mitt hår! Så idag har jag invisterat i ett shampo och balsam som lovar att fräscha upp blont hår. Mitt tappar alltid färg och lyster mellan frisörbesöken, så nu håller jag tummarna för att det här kan få ordning på mina hårtestar. Jag köpte även svinhårsborste (heter det så? Låter ju som om jag syftar på mitt egen svinhår...) som inte sliter lika mycket som en vanlig borste. Sen några dagar tillbaka har jag slutat med att borsta håret när det är blött för att minimera slitaget på mitt redan illa medfarna hår.


Härligt med fredag!

Imorse körde jag styrkepass med de nya övningarna som jag hittade på Internet. Det blir ju så mycket roligare när man varierar sig. Jobbigare också för den delen, jag har värsta (tränings)värken i armarna! Gymmet ligger ju nästan högst upp i byggnaden och på balkongen utanför låg det frost imorse! Det fick mig att börja överväga att ta på mig mina pälsboots, men tack och lov lät jag bli - det är strålande sol nu och här vid fönstret på mitt rum är det varmt! :)

Dagen har bestått av en cyberlawföreläsning och ett seminarium i criminology. Föreläsningen var två timmar (!) utan avbrott (!!) och drog t.o.m. över lite på tiden (!!!). Det resulterade i att jag fick småspringa för att hinna till mitt seminarium som ligger på andra sidan campus. Här har de inte akademisk kvart, utan man ska hinna ta sig från A till B på 5 min... Hann precis i tid, tack och lov! Jag hatar att vara sen! Seminariet var det bästa hittills! Dels för att ämnet var feminism (jätteintressant! faktiskt!) och dels för att jag blev ihopparad med en tjej som var förberedd och smart! Dessutom hade jag en bra engelskdag, behövde liksom tänka så mycket, orden bara rann ur munnen på mig :)

Nu blir det (sen) lunch och sen ska jag nog bege mig ner på byn och kolla in lite foundations/krämpuder.


En god affär

När jag åkte hem över jullovet betalade jag £21 för enkel resa till Manchester Airport och lika mycket när jag kom tillbaka - galet dyrt! Så nu satt jag och kollade lite på Internet inför att lillasyster kommer nästa torsdag (om en vecka bara!) och såg att man kan köpa biljetterna mycket billigare om man köper biljett för en viss avgång. Tur och retur kostade bara £14 istället för £42, så nu är jag glad! Enda problemet är att man vet ju aldrig om planet kommer vara försenat när jag kommer tillbaka i april. Så därför bokade jag ett tåg som går över en timme efter att jag har landat. Better safe than sorry.


Love isn't love until you give it away

Så sjunger Julie Andrews i "Sixteen Going On Seventeen" - bästa låten i Sound of Music som jag spelar på min Spotify! :)

Tänk att det redan är torsdag! Nu är det bara tre veckor och sex dagar kvar till jag åker hem! Missförstå mig inte, jag trivs här, men jag saknar nära och kära och särskilt Erik! Jag ser fram emot att komma hem vansinnigt mycket. Ska bli mysigt att gosa med min katt också, nördig som jag är.


Fulbabes


Roliga böcker

För några dagar sen damp den här ner i mitt postfack:

  

            

För de som inte redan förstått det så älskar jag Jessica Simpson! Hennes musik, hennes stil, hennes personlighet, hennes parfym Fancy (en av mina all time favorites!) och framför allt Newlyweds - jag sörjer fortfarande att hon och Nick skiljde sig. Jag har alltid velat ha den här boken, men den är svår att få tag på i Sverige. Så när jag hittade den här för några veckor sen till ett toppenpris så slog jag äntligen till! Den handlar om hennes och Nicks bröllop med tips om hur man planerar sitt bröllop. Förhoppningsvis kommer jag behöva de tipsen om något år :)

En annan bok som passar min kändisfixering är Desperate Hosewives kokbok.


172:- på Bokus.

Det blir dock inga "tunga köp" mer, allt ska ju hem till Sverige sen! När jag flyttar till en egen lägenhet vill jag gärna ha kokböcker, kommer vara så skönt att ha ett eget kök att laga mat i! Den här kommer jag nog köpa då:


192:- på Bokus.


Vill ha vår nu!

Nu har jag varit och sett Valentine's Day och den var... lång! Såklart cheesy så att det förslog, men ändå värd att se. När vi kom ut från bion snöade det! När ska det bli vår?! Jag är trött på att ha mina vinterskor och är istället dösugen på de här godingarna:


 

399:- från Din Sko. Så läckert med dragkedja på framsidan!

Nu ska jag köra lite kvällsgympa/stretcha för att inte vakna upp som ett stelt härke imorgon och sedan hoppa bums i säng!


Beslutsångest

Jag ligger i fas med mitt pluggschema! Hurra för det! Mindre hurra för att mitt Kanebo-puder börjar ta slut och att det inte säljs i det här landet, förutom på Harrods (och av någon anledning kan jag inte köpa det online med mitt VISA-kort...). Antar att det är ett gyllene tillfälle att pröva något nytt - jag har använt Kanebo i säkert 8-9 år! Jag har tre alternativ jag velar mellan:

Estée Lauder Doublewear Stay-in-place Powder, £28.50



Chanel Double Perfection Creme Powder, £28.60



Diorskin Forever Compact - Flawless Extreme Wear Makeup, £28.50




Har läst alla recensioner som jag har kunnat hitta och alla tre verkar lika bra, kanske att Chanel är stråt vassast. Jag föredrar dock kompaktpuder, vilket talar emot Chanel...

Usch, beslutsångest på hög nivå! I helgen går jag till Boots och låter någon översminkad, överparfymerad butiksexpedit hjälpa mig. Problemet är att alla jobbar i egna märkesstånd, så om jag går till Chanel kommer personen där övertyga mig om att detär bäst... Det bästa vore ju att få prover på allt, men hur ofta får man det?!


Mycket kan sägas om engelsmän...

...till exempel att de totalt avsaknar känsla för estetik och arkitektur. Maken till fulare och deppigare hus har mitt norra öga aldrig skådat förr!

       
Det finns så många makalöst fula hus i Englad! Vem 17 vill bo i mitten av huset till vänster?! Finns ännu värre exempel, men det kändes lite ohyfsat att stå och fota hus på för nära håll... Lite vett verkar de ändå ha. Till höger en bild på ett (fult) hus som håller på att rivas. Observera det gröna gräset!


Tror inte att det syns jättetydligt på bilden, men det här är alltså en kyrkogård med en massa bråte, som ölburkar, plastpåsar och annat skräp, liggandes mellan gravarna. Chockerande! Jag kan inte fatta att de inte har sinnesnärvaro nog att hålla efter det, det är trots allt begravda människors sista viloplats!

Nu är jag hemkommen från en promenad! Runt nollan ute, men jag lyckades ändå jobba upp lite svett. Lagom kul när promenaden avslutar på ett shopping mall för att utföra några ärenden... Jag var tvungen att "toppa upp", d.v.s. fylla på mobilen med lite slantar. Om jag gör det innan den 18:e varje månad får jag fria minuter att ringa till Sverige för - hurra! Så imorgon kan jag slå Erik en signal!

Det jobbiga med att toppa upp är att de som jobbar i den affären alltid småpratar. Trevligt kan tyckas, men jag blir bara stressad. Jag missuppfattar alltid vad som sägs. Lite kul i alla fall att snubben som stod för kallpratet idag frågade var jag är ifrån och kopplade direkt Sverige med OS-framgångarna! Jag har ju noll koll på hur det går för England, men tydligen så går det inte alls :) Heja Sverige!

Jag köpte huvudvärkstabletter och två glödlampor när jag ändå var i farten. Det kostade 74p. Totalt! Tummen upp för det!


Blogghyllning och hårdrömmar

Jag älskar att läsa bloggar! Det är roligt och ofta inspirerande att läsa en välskriven blogg med flera uppdateringar per dag. Igår hittade jag två nya att följa; Ericas familjeliv och Kakhusets. Att läsa om personer man inte känner är väl kanske lite udda, men jag gillar verkligen att läsa tips om allt möjligt, se hur andra inreder och klär sig etc.

Bloggar är också ett utmärkt sätt att följa med i personers vardag, vilket särskilt gäller personer man känner och nu när jag befinner mig i ett annat land.

Victoria har nyligen klippt sig och det blev asfint! Jag blir faktiskt sugen på att kapa en decimeter eller två, men samtidigt vill jag spara ut det så att det blir jättelångt!

         
Kort hår 2007 och Jessica Simpsons drömhår (såklart jag vet att det är löshår, men icke desto mindre drömhår).

Nu ska jag tillaga lite lunch - kycklingsallad - och sen blir det nog en liten promenix och uträttande av ärenden innan jag åter bänkar mig med contract law.


T-A-G-G-A-D!

 
De snyggaste tjejerna jag vet och tillika mina kroppsförebilder;
Scarlett Johansson och Jessica Simpson.


Imorse blev det ett tufft träningspass - känner mig så duktig och härligt trött i kroppen. Fria vikter, stående och liggande (kände mig som värsta muskelknutten!), rodd och jogging! Sistnämnda är det absolut jobbigaste jag vet, inget gör mig mer knallröd av ansträngning och jag svettas lika intesivt som en vattenkran sprutar vatten! Jag körde några joggingpass förra terminen, men då fick jag ont i knäna. Lösningen på problemet är en lång uppvärmning. Ska verkligen lägga i en högre växel vad gäller träningen så att jag någon gång i livet kan få vara nöjd med min kropp.

I vanlig ordning står plugg på schemat, men också bio! Ska se Valentine's Day som säkert kommer vara cheesy, men jag älskar stjärnfyllda filmer med olika små berättelser, à la Love Actually och He's Just Not That Into You.


Groupie moment

Nej, han har inte världens charmigaste personligehet, men hans musik är verkligen sjuuukt bra! Min absoluta favorit för stunden (det ändras hela tiden vart eftersom jag har lyssnat sönder en låt...) är "Belief (Acoustic version)".



Jag har även börjat lyssna på Michael Jackson igen. Jag var helt besatt av honom i somras (guess why) och lyssnade sönder allt. Efter att ha sett nedan igen av en slump är jag åter fast!


Inspiration

Jag har hittat en bra sida med förslag på övningar med hantlar. Klickar man på de olika övningarna kommer man till en ny sida där en rörlig bild förevisar hur man ska göra. Imorgon ska jag pröva flyers!

Jag skulle verkligen vilja och behöva gå till frisören! Jag har pannlugg som en ardenner och en utväxt som nästan slår Cameron Diaz dito på fingrarna! Månadens budget tillåter dock inga sådana utsvävningar, så det får bli nästa månad. Tur för mig att det är ny månad om bara 12 dagar (fatta att det sedan redan är mars, tiden flyger verkligen)!

 
Jag kan utmana henne att bli utväxtens okrönta drottning... Det positiva är att
det här måste betyda att mitt hår ändå växer, vilket jag har ifrågasatt tidigare!


Hög jag-vill-ha-faktor!




Jag som var så taggad igår att plugga som en häst! Idag känner jag mig lite mer avslagen om man säger så. Istället sitter jag - som vanligt - och dagdrömmer om min framtida lägenhet. Jag gillar verkligen Hemnesserien från IKEA och skulle gärna vilja ha någon av spegelkombinationerna... Och nattduksbordet är ju hur sött som helst. Ja tack! TV-bänken har jag redan visat upp i ett tidigare inlägg, men jag är småförälskad i den. Jag SKA ha den den! :)

Nu får det vara slut med dagdrömmeri, i alla fall för stunden, till förmån för roligare grejer... Plugg!


Fokus: plugg

Nu är det dags att lägga i en högre växel! Två uppsatser ska skrivas innan jag åker hem 17 mars, uppsatsfrågorna släpps i veckan.   När man skriver uppsats ser man ett resultat av tiden man lägger ner jämfört med att bara sitta och läsa planlöst inför seminarier. Så jag känner mig nästan taggad över att få göra något konstruktivt!

Pluggångesten har botats med ett "pass" på biblioteket idag. Satt och läste non-stop i 2 h 15 min! Personligt rekord, typ. Det märks att jag inte sitter mycket på bibblan - glömde att ta med en penna! Kvällen kommer fortsätta i pluggandets tecken, för att rensa bort allt jag behöver göra så att jag kan ägna helgen åt en av uppsatserna...

Lite kul blir det i veckan i alla fall. På onsdag ska jag och några kompisar gå och se Valentine's Day och på söndag är det dags för konsert - Mika! Jag är väl inget fan precis, men livemusik är alltid häftigt! Och så gillar jag faktiskt Big Girl (You Are Beautiful) och Grace Kelly :)


Salsakväll





Igår firade vi Christina som blivit myndig. Helt ok kväll, men den kändes ändå lite avslagen av olika anledningar. En var att klubben vi var på bara spelade salsamusik...


Valentins dag



Valentins dag är inte annat än ett kommersiellt jippo, där så mycket pengar som möjligt ska vridas ur alla stackars kärlekskranka dårar genom att sälja fåniga, opersonliga kort, töntiga nallar och annat krimskrams. Även om de flesta är medvetna om detta, även tuffingar som jag, så är det svårt att låta bli att känna sig extra ensam och loseraktig just idag om man inte har någon att "fira" den här dagen med. Så idag känner jag mig ganska miserabel och kommer ägna dagen åt hushållssysslor. Ikväll blir det i alla fall middag med tjejkompisarna och det är ju inte att spotta på.

Om jag låter en smula bitter så är det för att jag är det.


-

Nope, fortfarande inte pluggat. Kan inte bevärdiga mig med att koncentrera mig på Media law när så mycket snurrar i huvudet. Istället lyssnar jag på min iPod på högsta volym, tycker synd om mig själv och funderar på om jag ska bädda ner mig (apakallt på mitt rum) en stund och ligga och stirra i taket. Det får bli en sån dag antar jag. Imorgon får jag ta mig i kragen och tvätta, städa och plugga. Men det är imorgon, nu ska jag vältra mig i självömkan istället.


En av tre...

Mina topp 3-ångester är 1) min ekonomi 2) träning och kost samt 3) plugg. Den här veckan har jag bommat vad gäller att hålla ekonomiångesten i schack genom att shoppa inte minder än tre (3) gånger... Utöver shoppingrundan i onsdags, så har jag efter det köpt:

 
En jeansskjorta (Topshop) och två baströjor (en likadan svart också) (Topshop).

 
En prinsesskjol som jag ääääälskar! Från Topshop - såklart!

Även pluggångesten är något jag inte har kuvat den här veckan, jag har verkligen legat på latsidan när det gäller den biten. Nästa vecka ska jag parkera på bibblan, för där blir jag inte distraherad av datorn eller lyssnar på musik...

Träning och kost är det enda jag har lyckats någorlunda med den här veckan. Jag har tränat fem gånger, ätit mycket sallad och har inte ätit godis under veckan. Det var först igår som jag åt tre kakor och idag har jag ätit lite choklad.


Helgen so far

Igår var jag, något otippat, på en spelning. Helt ok musik (My Auntie Sam), men scenen var ett hörn i ett rum typ, så det kändes mer som att vara i någons replokal än på en spelning. När spelningen var över gick jag och två italienare som också bor i Opal 3; Sara och Francesco, hem och drack te och åt kakor fram till midnatt. Det var en alldeles lagom kväll för mig. Ikväll blir det nog värre röj. En tjej har fyllt 18 (ARTON GOD DAMN IT!!!), så vi ska fira henne.

I övrigt bjuder dagen på plugg (tack för det) och kanske en runda ner på stan...


Solen skiner!



Jag sitter och lapar lite sol på mitt kalla rum. Ett under att solen lyckas ta sig igenom mitt skitiga fönster (som inte går att rengöra på utsidan om man inte har en 30 m hög stege...) :)

Hipp hipp hurra!

    
Liten bebis som växte...


...och som har blivit en stor tjej nu!

J Ä T T E G R A T T I S till min fina systerdotter som fyller tre år idag! Tiden har gått fort sen hon var en liten bebis, men samtidigt känns det som om hon alltid har funnits. Hur tråkigt var det inte innan hon föddes?! Hon är en av de som jag saknar mest och det är inte kul att missa hennes födelsedagskalas. Det får bli en månads försenad firning när jag kommer hem istället :)


Åååh!

Idag låg en liten katalog i mitt postfack om nöje, mode, musik, resor och restauranger i Leeds! Schysst! Naturligtvis var det en hel del reklam och lika självklart fastande jag för ett och annat...


Hur fint är inte det här? £49 från preciousmonkeyjewellery.co.uk


Man kan även designa sitt eget charmbracelet. Mitt skulle kosta £227! Minus för trist utbud av berlocker, Thomas Sabo har så mycket finare varianter...


 


Det lackar mot vår


Bild tagen på campus med dassig mobilkamera.


Jag ser min bostad, Opal 3 (röd/grå/vita byggnaden), halvvägs hem från universitetet.

Idag har det varit kallt, men soligt! Kom just hem och det var fantastiskt vackert med klar himmel och solen som började gå ner. Önskar att jag hade haft en riktig kamera med mig, för nu är det för sent att gå ut (redan mörkt!).

Jag har nu varit här i fyra veckor och tre dagar sedan jullovet och tillika senaste gången jag såg Erik. Trist.

Armar ur funktion

                                             
                                              Detta är tillståndet mina armar befinner sig i!

Ay caramba, vad trött jag är! Övergav crosstrainern idag till förmån för rodd och styrkeövningar. Blev en mycket kortare workout än vanligt, men jag är så mycket tröttare än vad jag brukar vara. Armarna är som jelly! Det är ändå skönt med träningsvärk, för då vet man att man har gjort något!

Idag har jag två seminarier, varav ett är två timmar långt, och en föreläsning. Allt går back to back, från klockan ett till fem, så det kommer bli en lååååång dag.

Ny garderob!

Oh, my! Jag är nu stolt innehavare av en ny garderob! Jag har verkligen köpt mycket idag, men jag höll budgeten som jag i förhand hade satt (både New Look och Topshop ger studenter 10 % rabatt!)! Affärerna som jag gjorde mina raider i är mina tre favoriter: New Look, Topshop och HM (såklart..!).


Istället för att laga min klocka för £40 köpte jag en ny för £12 på New Look!

 
Jag gillar spets och långa cardigans, så de här var givna! Även de från New Look.


Asbilliga baslinnen (att ha under spetströjan) och ballerinor och väska i
min favoritfärg! Allt från New Look för en billig penning.


Den här älskar jag! Det är långt kvar till sommaren, men jag var
tvungen att köpa den... Jag gick verkligen bananas på New Look!

 
De här fick följa med hem från Topshop.


På HM hittade jag ett par ljusa jeans.
Blir det mer vårigt än så?!

Nu har jag min vårgarderob. Det enda som fattas nu är vårväder, vilket lär dröja eftersom det har snöat idag :(


Det är nog bara nördar som jag som uppskattar sånt här...


Fick ett mail från min gulliga kompis Jackie idag med rubriken "IT'S FINALLY HAPPENED!" följt av detta:

  

Beverly Hills 90210-fanet i mig jublar! :)


Uppförsbacke

Fy, vad det känns oviktigt och sekundärt att plugga just nu. Livet känns riktigt tungt, men tack och lov har jag några roliga grejer att se fram emot trots allt:

- På söndag - Valentins dag - ska jag äta på kinarestaurang med mina tjejkompisar;
- Nästa söndag ska jag gå på Mikas konsert här i Leeds;
- Veckan efter det kommer lillasyster hit, vilket ska bli riktigt kul.

 
Nästa vecka ska jag se den här filmen som säkert är överfylld
med klichéer, men det kan man väl behöva emellanåt?!


Jag vill ha vår nu!

Nog för att det inte är lika kallt här som i Sverige, men idag snöade det faktiskt lite och det är verkligen ruggigt kallt! Jag vill ha vår och köpa vårkläder!

  • Satin Lace Up Court                          32in Skinny Jeans
  • Om jag inte vore så lång skulle jag                    De här byxorna skulle passa perfekt till!
    köpa de här från
    New Look för bara £20!          Även de £20 och från New Look.

    Topshop har alltid fina grejer och ger studenter 10 % rabatt!

    Lurex Patchwork Cornelli Tunic Lace Button Front Blouse
    Snygg tunika för £30.      Kan det bli mer vårigt? £35.

    Strappy Bodycon Skirt  Zip Front Lace Skirt
    Jag är en kjolmänniska - bevämt och elegant. De här kostar £28 resp. £35.


    Obehagligt



    Expressens löpsedel idag. Jag får ont i hjärtat.

    Ny "design"

    Jaha, då har jag ändrat "designen" (om man nu kan kalla det för det, detta är ju verkligen på amatörnivå) lite på bloggen. Blev inte alls så proffsigt som om Victoria hade gjort det, men eftersom hon inte har tid och jag ville ha en ny design fick det bli som det blev. Fattar inte hur jag fick ett grått streck mitt i allt. Inte fattar jag heller hur man ändrar font (jag vill ha en större) eller byter profilbild. Det är väl sånt man får läsa på, men nu måste jag fortsätta plugga.

    Ha! Listig som jag är lyckades jag klura ut hur man byter font, storlek och jag fick bort det gråa strecket! Kunde liksom inte sätta mig och plugga, eftersom det störde mig så mycket. Nu återstår bara att byta profilbild, men den nötten knäcker jag senare. Nu är det dags för en kombinerad lunch och middag. Victoria var på MSN och informerade mig om hur man byter profilbild - tack! Ännu ingen mat i min buk...


    Favorit i repris!

    Det verkar som om det blir Rånäs i år igen! Jag älskar det stället och sa förra året att det gärna får bli en tradition att åka dit varje sommar. Trist att Erik inte kan följa med, men det ska bli kul att åka dit med familjen. Pax för att få leka med Tuva :) Jag funderar på att bekosta mig en massage igen, det var verkligen himmelskt förra gången.


    Kulturell helg

                                     

    I fredags var jag och såg en studentuppsättning av operan The Marriage of Figaro på universitetet. Förväntningarna var inte skyhöga, men jag fick verkligen en positiv överraskning! Det var en levande stråkorkester, som gav mig rysningar, och alla i ensemblen var verkligen riktigt, riktigt duktiga! Operan bestod av fyra akter och var totalt tre timmar. För det betalade jag en nätt summa om £5! Fantastiskt!

    Idag har jag varit på en dagsutflykt. Först åkte vi till Warwick Castle.


    Mulet och svinigt kallt, MEN det regnade inte! Mycket tacksam för det!


    Jag tillsammans med mina sällskapsdamer; Paola (min flatmate) och Noemi, båda från Italien.

     
    Såhär får gärna mitt framtida hem se ut :)

         


    Vi var högt uppe i ett av tornen - läskigt!


    Paola och jag, smått medtagna av spiraltrappan som tog oss högt upp över marken.

     
    Rose garden - kan tänka mig att det är riktigt flott där framåt på vårkanten.

    Sen fortsatte vi till närliggande Stratford Upon Avon, där Shakespeare föddes.


    Vi besökte huset där han föddes!


    Innergården. Huset var faktiskt riktigt stort! Jag som trodde att man typ hyste in en hel familj i ett rum på den tiden!


    Nästan lite smått bisarrt att ha varit i rummet William Shakespeare föddes i! Cool.


    En av många corny bilder som knäpptes idag.


    Jag älskar svanar, så den här corny bilden nr 2 var given!


    Herr och fru Svan simmade lugnt.


    Kyrkan där Shakespeare är begravd. Dessvärre var den stängd när vi kom.

    Imorgon blir det mindre kul - plugg för hela slanten. Jag har lovat mig själv, som någon form av morot, att om jag jobbar på bra så får jag titta på en film! The joy of being a student.


    Trist start på dagen

    Imorse vaknade jag vid fem, supersvettig, illamående och med otäck huvudvärk. Jag tog en Ipren och låg och försökte andas lugnt för att illamåendet skulle förvinna, men nix. Tack och lov lyckades jag somna om och vaknade först vid halvtio. Fortfarande illamående och huvudvärk, men det var inte fullt så illa som det var i ottan. Nu missade jag både min morgonträning (åh, vad det grämer mig) och även en två timmar lång föreläsning... Nu är det bara att satsa på seminariet om två timmar istället. Trist, trist, trist start på dagen.


    Tänk om...

    Igår var det någon som berättade att det kan vara så billigt som £5 att flyga till Dublin, Irland och att det inte ens tar en timme att komma dit! Genast började jag smida planer! Tänk om Erik kan komma en längre stund i maj, då skulle det vara perfekt att åka till Dublin! Om man flyger i maj kostar det £30 per person och ett bättre hotell kostar bara £27 per natt! Hoppas! Hoppas! Hoppas att det funkar!

       
    Hur häftigt verkar inte Dublin?!


    Saknad


    Tänk om det kunde vara sommar nu och att jag och Erik var på Tokö - världens mysigaste ställe!

    Den har nu gått tre veckor och två dagar sedan jag såg Erik senast och tre dagar sedan vi pratade - tungt! Så länge jag har honom på Skype är det okej, men nu när vi inte kan prata (och "ses" som man faktiskt gör på Skype) regelbundet känns det riktigt jobbigt.

    Jag är frusen och trött. "Råkade" ta en tupplur, som visst blev en timme lång... Det är så kallt på mitt rum och jag var så trött, så jag kunde helt enkelt inte motstå frestelsen att lägga mig under täcket. Nu känns det som om min halsont gör en comeback och jag vill inget hellre än lägga mig under täcket (igen) och kolla på film! Istället ska jag snart ge mig ut i snöovädret och gå en rejäl sträcka. Ikväll är det Erasmusmiddag hos en kanadensisk kille. Det blir nog trevligt, men jag ser inte fram emot att behöva gå utanför dörren...


    The chocolate scam

         
    Kanske en smula orealistiskt, men det här är iallafall vad jag har fantiserat om...

    Som vi var laddade idag, jag och Paola! I en veckas tid har vi sett fram emot att gå på Chocolate Societyns (!) chokladprovning och idag skulle alltså bli dagen då jag skulle simma ryggsim i en stor chokladbassäng, dricka choklad från en fontän och stoppa fickorna fulla med praliner. Den bistra sanningen var dock att det var en person som PRATADE (ja, du läste rätt!) om choklad och deltagarna satt i en halvcirkel och lyssnade! Vilket.jäkla.skämt! Nog fick de provsmaka säkert, men vi pratar smågrus. Tack och lov att vi inte betalade £3 för en föreläsning om choklad! Jag gillar att vara mer fysisk med choklad om man säger så...


    Filmtips


    Brothers med Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal (<-- skäl bara det att se den!) och Natalie Portman.

    Jag trodde den här filmen var en ripoff av Pearl Harbour, men icke! Den är bitvis obehaglig men är också en 'fin' film - absolut värd att se!


    Finbesök

    Nu är det klappat och klart! Lillasyster kommer till mig om cirka tre veckor, närmare bestämt torsdagen den 25 februari och stannar till måndagen den 1 mars! Ska klura ut saker som vi kan göra då. Jag ska nog ta henne till museet (inte så mycket att se, men det är gratis!). Sen blir det nog också en liten utflykt till York. Jag skulle dit med Erik när han var här i höstas, men då var det fruktansvärt dåligt väder!

    Nu i eftermiddag har jag faktiskt pluggat lite, men nu de senaste timmarna har jag funnit mig själv i full färd med att utforma en ny header till bloggen. Jag kan ju inte sånt egentligen, så jag gör en draft som jag hoppas Victoria kan finalisera… :)



    Nu ska jag faktiskt ta mig friheten att titta på film! Tjilevippen!


    Dubbelmoral


    Inspiration och Motivation... Lite dubbelmoral, men det kan inte hjälpas!

    Att plugga leder mig rakt i fördärvet! "Plugga" menar jag egentligen, för inte blir det mycket gjort här inte. Jag kan faktiskt inte komma på något tråkigare än att sitta rakt upp och ner och LÄSA FACKLTTERATUR! Det har gått an i 4,5 år, men nu har jag banne mig fått nog! Det enda som kan motivera mig är pauser - ofta och långa. Och att småäta och det är det som "fördärvet" syftar på. Kombon stillasittande och dålig självdisciplin vad gäller onyttigheter är kanske inte den bästa. Jag lyckas dock rättfärdiga detta med min träning innan frukost fem dagar i veckan, som jag dessutom har intensifierat sen förra teminen.

    Kan hälsa att det - faktiskt- snöar här! Visserigen av det lite blötare slaget som smälter bort vid kontakt med marken, men ändå. Allt jag hoppas på är att det inte fryser på och blir så där vidrigt halt som det var när jag kom tillbaka från jullovet =S


    RSS 2.0