Spetälsk

Fy. för att vara sjuk! Jag har visserligen inte feber längre, men har istället fått en snorig näsa och munsår!!! Känner mig otroligt ofräsch och vill bara gömma mig på mitt rum, men idag har jag en entimmesföreläsning. När man väl har föreläsning kan den väl vara två timmar, så slipper man ränna fram och tillbaka hela tiden?! Föreläsningen börjar tolv och är tack och lov det enda schemalagda idag. Jag kostade på mig en ordentlig sovmorgon idag och gick upp halvtio!

Med tanke på att jag är sjuk (har någon undgått det faktumet?), så har jag inga nya bilder. Nöjer mig med att kasta upp några gamla.


"Erasmusarna": Noemi (Italien), jag, Paola (Italien), Sara (Italien),
Francesco (Italien) och Simon (Österrike)


Någon form av välgörenhetsjippo - folk klättrade ner för byggnaden jag bor i (25 våningar!)


Gode gud, jag pluggar juridik i England!

Idag slog det mig att jag verkligen pluggar juridik i England - gulp! Föreläsningar och sånt är ok, men seminarier skrämmer mig. Jag ska alltså prata engelska inför ett rum fullt med engelsmän. Av någon anledning blir min engelska pinsamt dålig när jag pratar med infödingar och det har ju hittills bara varit "vanlig" engelska, men nu ska jag slänga mig med juridiska termer :-S Tack och lov känner jag igen det som sagts på Criminology, Media Law och Contract Law, jag känner dock att jag behöver fräscha upp de gamla kunskaperna som ligger och skräpar någonstans i min hjärna.

Jag har inte mått bättre idag, hade en morgonföreläsning - svettades som aldrig förr, riktigt jobbigt. Sen gick jag hem och tog det lugnt och slumrade till lite, innan jag för andra gången begav mig till uni vid kl fyra. Jag svettades om möjligt ännu mer och kände mig riktigt obekväm. Nu i kväll har jag visserligen känt mig bättre, men har ingen brådska att sätta mig ner med böckerna. Jag har tittat på Svenska Hollywoodfruar istället :-)


Engelskt juridiskt uppslagsverk och den otroligt feta och dyra boken i Media Law
- nu är det jag som satsar på att köpa begagnade böcker!


Även denna dag till ända

Jag har överlevt denna otroligt långa dag! Gick hemifrån vid halvtio för att prata med schemaansvariga, så nu är det problemet löst. Jag svettades okontrollerat när jag satt inne på hennes rum, men jag mår ändå mycket bättre nu än vad jag gjorde inatt. Jag fick byta två kurser, men jag tror att det är till det bättre. Dessvärre innebar det att dagens schema blev mycket mer innehållsrikt än det var innan jag bytte ut kurserna. Mötet med min personal tutor sköts upp från elva till fyra, så det har varit en lång dag.

Min första föreläsning var i Media Law. Det visade sig vara journaliststudenter hela bunten och jag tyckte att de flesta var ganska ociviliserade. Hög ljudnivå och tjejen bredvid mig kommenterade allt föreläsaren sa högt och tydligt hela tiden. Jag tappade humöret totalt, men vad kan man göra annat än bita ihop?

Föreläsningen i Contract law var bättre, eftersom det var juriststudenter och en tysk tjej jag träffade häromdagen, Sarah, var också på den föreläsningen. Vi har nästan uteslutande föreläsningar, seminarier har vi bara varannan eller t.o.m. var tredje vecka. Jag klagar dock inte, jag läser fem (5!) kurser parallellt och jag har ingen lust att plugga ihjäl mig.

Nästa vecka släpps Mariahs nya skiva i England, men redan idag fanns den tillgäng för (laglig!) nedladdning. Så nu sitter jag här och diggar :-) Ska nog bädda ner mig inom kort och börja läsa i den otroligt feta boken Media Law som jag köpte för det nätta priset £ 40...


Mardrömsnatt

Inatt har jag haft feber, varit varm som en tekittel men ändå legat och hackat tänder. Mardrömmarna har avlöst varandra och jag har vaknat en gång i timmen och tittat klockan, trodde jag hade försovit mig varje gång! Det slutade med att jag gick upp 20 min innan väckarklockan och tog en lång varm dusch. Min högsta önskan är att få gå och lägga min arma kropp i sängen igen och inte gå upp idag, men idag måste jag ordna med kurserna, träffa min personal tutor och gå på en föreläsning (media law). Det är bara att bita ihop....

Kulturell söndag

Idag har vi varit på museum - Royal Armouries. Det var väldigt fint, men vi orkade bara titta på hälften. Sen gick vi åt en delicious lunch bestående av en fräsch cajun chicken burger.




      

Jag har införhandlat halstabletter, mössa och halsduk idag för idag har det varit mycket kallare och imorse vaknade jag med halsont. Tror att jag kanske har lite feber också, så det är förstås väldigt synd om mig :-) Ska ägna resten av kvällen åt att läsa ut Stenhuggaren och titta på From Hell.


The best laugh so far

Jag har haft en riktigt bra kväll! Christina kom över och lagade mat till mig, Paola, Simon, Francesco, Noemi och Sara. Sen gick vi till studentkårens pub, som var stojig, varm och ganska hemsk faktiskt. Kvällens höjdpunkter överglänser dock det. Vi såg bl.a. en kille som bokstavligen talat threw himself into the bushes, helt galet roligt! Simon, från Österrike, har samma (underbara?!) humor som jag, så jag har skrattat mycket ikäll. Sara var dock upphovsmannen till mitt mest uppriktiga skratt hittills. Hon pratade om en känd Disneyfilm, som hon inte riktigt kom ihåg den engelska titeln på. Hon blev lite frustrerad och frågade om vi inte sett Snowball and the seven dwarfs! Gode tid, som vi skrattade. Jag börjar verkligen gilla det här gänget :-)


Fotobomb!

Igår var Ersmusarna på en fin italiensk restaurang, men som ändå ur ett svenskt perspektiv var billig. Sååå härligt att få mer för pengarna för en gång skull! Det är en av fördelarna att bo här!


Restaurangen


Solnedgång i Leeds

   
Simon, Paola och Sean     Christina, Mark och Ben    Jag och Chris

Nu imorse gick jag ut och gick två timmar. Jag fick både motion och en hel del kort! Jag känner att jag börjar få koll på var saker och ting ligger, vilket gör att jag känner mig lite mer hemmastadd nu. Det är otroligt fint väder idag, svårt att tro att det är oktober nästa vecka! Jag känner mig väderbiten och lyckades t.o.m. bränna mig lite! Jag som var inställd på regn och rusk för hela slanten, så det här är en trevlig överraskning!


Gula och röda löv - nu är det höst!

     
Exposé i stan


University of Leeds

     
Campus med tillhörande park med vackra blommor

På campus finns en park som har varit en gammal kyrkogård. När jag stod och fotade som bäst vinkade en äldre herre mig till sig. Jag trodde en kort sekund att det var förbjudet att beträda gräset och att jag skulle få en uppsträckning, men han ville bara berätta att Beatles sjöng i en av sina sånger (jag glömde fråga vilken låt!) om en man som låg begravd där. Universitet köpte kyrkogården och forslade iväg kropparna som låg begravda där, eftersom det var gamla gravar som ingen såg efter längre. Lite märkligt, men det finns fortfarande gravstenar lite här och var i parken och det är förbjudet att spela typ fotboll och sånt, eftersom det ska vara en fridfull plats.



 

Nu på dagen var vi och tittade på när Francesco prövade ut för fotbollslaget. Det var en väldigt fin sportanläggning med flera stora fotbollsplaner m.m.


Jag och min flatmate Paola (första fotot på henne på typ tio år!)

   

Nu ikväll ska Christina göra mat till hela gänget i mitt och Paolas kök. Trevligt initiativ, men jag är allt annat än hungrig. Det känns som jag inte gör annat än äter här, jag äter för mycket för ofta. Dålig kombination. Tack och lov för att jag får tillgång till gymmet nästa vecka!


Några bilder på köket

Jag har gått loss med dammsugaren i rummet och kan konstatera att en heltäckningsmatta aldrig kan kännas helt ren och fräsch. Desto äckligare är att samma matta återfinns i köket! Uäck!

Den osmarta kökshon med bara en ho och två kranar, borde vara tvärtom...


Köket i all sin prakt, komplett med en likadan
(dassig i.e.) "soffa" som jag har i mitt rum och en tv.


Dammsugaren! Those crazy brits!

För att ha något att se fram emot inom en snar framtid ska jag nog gå till frisören nästa vecka. Jag fick en ordentlig lön idag, så då tycker jag att jag gott kan få gå till frisören och bli lite ompysslad . Tvätten tänker jag vänta med till imorgon, känner mig inte pigg på att ta itu med det efter nästan ha kvävt mig själv och satt eld på köket. Ska istället hänge mig åt stillsam läsning (Camilla Läckberg!).


Darr i knäna

Ja, var ska jag börja?! Jag har väl egentligen inget av värde att skriva här, men har jag någonsin det?! Jag har varit på ytterligare totalt onödiga introduktionsföreläsningar idag; hur man läser rättsfall och lag..! Har känt mig på oförklarligt dåligt humör idag, är trött på att hela tiden träffa nya människor, ställa och svara på samma frågor och hela tiden vara glad och social. Jag är trött och önskar bara kunna "vara mig själv", vilket är svårt när hänsyn ska till andra och när man måste tala engelska. Behöver jag ens säga att jag saknar mina kompisar, familj och Erik som alla är införstådda med mitt asociala beteende emellanåt?

Nu när jag kom hem bälgade jag i mig vatten i massor och satte i vrångstrupen å det grövsta. Trodde jag skulle behöva spy! Meeeen, jag klarade livhanken uppenbarligen. Lyckades även få igång brandvarnaren i köket när jag stekte kyckling och för en kort stund (ok, kanske 5 min) gick in på rummet. Fick panik och är fortfarande darrig, för larmet tog lång tid att stänga av. Det är fortfarnade rökigt i köket och jag stinker förmodligen matos.

En annnan bidragande faktor till min sinnestämning är att jag måste byta kurser. Jag har två schemakrockar och jag måste alltså byta två kurser. Det är irriterande, kunde de inte ha talat om det tidigare? Fattar inte hur systemet funkar här! Jag tänker droppa Introduction to the law of obligation och Constitutional law I & II. Finns inte mycket att välja mellan, främst straffrätt vilket inte intresserar mig. Jag vill gärna ta Cyberlaw eftersom det kommer komplettera mina sedan tidigare valda kurser Media law och Cybercrimes. Det andra valet var dock svårare, så nu tar jag bara Discrimination law även om den inte verkar överdrivet kul. Tack och lov tenteras nästan samtliga kurser med en eller två uppsatser. Jag vill gärna tro att jag är bättre på det än att skriva tentor.

En strimma ljus är att ikväll ska Erasmusarna ut och äta på italiensk restaurang. Min gulliga flatmate hade sett till att resvera en plats till mig också, vilket gjorde mig väldigt glad! Framtiden bär fler glädjeämnen i sitt sköte; Nästa vecka kan jag börja träna (just nu tar jag de 80 trappstegen i huset istället för hissen, men jag behöver röra på mig mer!), Mariah släpper nytt album 5 oktober (sitter och lyssnar på snuttar nu på youtube), helgen 16-18 oktober tänker jag åka med photography societyn till Peak District (jättefin nationalpark!), Lollo och hennes engelska pojkvän kommer den veckan och 29 oktober kommer Erik! Det är mycket att se fram emot med andra ord, men just nu har jag inte The Time Of My Life som har varit slagordet för Erasmusprogrammet.

Nu ska jag nog kavla upp ärmarna och dammsuga, gå ut med soporna och kanske våga mig på att tvätta. Det bär dock emot, för jag måste våga mig ner i källaren :-S

Alla dessa introduktioner!

Idag har jag varit på ett antal introduktionsföreläsningar - igen. Än en gång vällde det in en drös människor var och varannan minut under hela föreläsningen! Läraren blev skitarg och skällde, förmanade och försökte låsa dörren (misslyckades), men människorna här är ju knappt torra bakom öronen och verkar inte låta sig styras av världsliga saker som klockan. Jag blev ytterst irriterad, för det är otroligt störande när dörren smäller igen ideligen. Jag är inne på mitt femte år av mina juridikstudier medan större delen av de jag ska gå med börjar nu. Med risk för att vara snobbig, så tycker jag att det är skamligt att jag ska behöva gå med upp till sex år yngre, osnutna nybörjare! Visst, att jag inte kan engelska lika bra är mitt handikapp, men folk här kan ju inte ens passa tider!

Vi hade en introduktion till The English Legal System och jag hängde med bra, tack vare att jag läste rättshistoria i våras. Jag tror och hoppas att kurserna går bra, förutsatt att jag kommer in hur man ska skriver bra juridiska uppsatser på engelska.

Jag var och frågade om gymmet idag. För att få använda det krävs en introduktion - givetvis! Det kommer instruktörer hit först nästa vecka, men om jag vill kan jag gå till ett annat boende en halvtimme härifrån och få introduktionen där. Det förutsätter dock att jag har tillräckligt med tid och att jag ringer dit. Vet inte om jag vill utsätta mig för det ännu. Det kan vara svårt att prata med folk face to face här, men på telefon är det alltid sju resor värre. Så jag avvaktar till nästa vecka i stället och får gå på långpromenad i helgen.

Varje kväll går folk ut här. Det är svårt att somna på kvällarna när de står och skriker utanför. Jag har fönstret mot entrén och det är otroligt lyhört här, så varje kväll ligger jag vaken till efter midnatt innan jag somnar. Jag har varit här en dryg vecka, men börjar redan lessna på hur folk (iaf förstaårarna) är, detta eviga festande! Även Erasmusarna går ut varje kväll, om än på pub. Jag följer med ibland, men jag tycker att det blir för mycket. Det mister sin tjusning när det upprepas varje kväll. Jag är en av de äldre här, så jag brukar förklara att mormor behöver sin sömn :-) Jag föredrar att göra något mer konstruktivt än att sitta och dricka varje kväll eller helt enkelt bara vara för mig själv. Sån är jag.

 

Utanför juridiska institutionen med en omissigenkännlig Gossip Girl-stil

 


Min dag so far

För var dag som går känns det bättre att vara här, även om saknaden till en mycket speciell person är stor. Igår samlades en stor grupp Erasmusstudenter ["Erasmusar"] på stundentunionens bar "The Terrace". Det var trevligt, jag hade träffat de flesta redan, men lärde känna dem bättre. Innan jag åkte hit tänkte jag att jag inte ville hänga med Erasmusar, utan hellre britter. Jag har dock ändrat min ståndpunkt av följande skäl:
1) Britterna är mycket yngre,
2) Britterna dricker inte för att ha kul eller ens för att bli fulla, de dricker för att bli beyond wasted,
3) Britterna använder underkläder som festkläder,
4) Jag blir mer osäker när jag pratar med britter för att det är deras språk och för att de har sin brittiska dialekt som jag emellanåt har svårt att förstå, och
5) Alla Erasmusstundeter är inte konstiga nördar, som jag trodde innan jag åkte, MEN ytterst få (egentligen ingen) har stilkänsla! Fördelarna med att hänga med Erasmusar, d.v.s. de är äldre och mer mogna och jag pratar bäst engelska med dem, överväger dock.

Det är en annan tjej från juridiska fakulteten i Uppsala här och vi har umgåtts den här veckan, som är introduktionsvecka för juriststudenterna. Det märks verkligen att vi är äldre och, vad jag gärna vill tro, klokare. Folk drällde in i en strid ström för sent till IT-introduktionen, vilket jag har svårt att förstå. Den som var absolut senast kom 25 min för sent! Och då började vi ändå kl 10.00! Helt otroligt! En majoritet satt och hostade och nös, så nu kommer jag definitivt få svininfluensan! Det här året kommer definitivt bli intressant!


Dagens lunch. Kyckligen hade en gömma
med vitlök och persilja inuti - jättegott!


Tredje inlägget idag

Vilken lång dag detta är! Har varit på campus tour och knäppte några bilder. Campus är inte så stort som jag trodde, men det är för den delen inte litet. Det är väldigt fint och imorgon ska jag gå tidigare till skolan och ta fler kort. Det lutar starkt åt att jag joinar photography societyn, hoppas det går att låna en systemkamera!

En fontän på campus - fin!


Random kyrka/byggnad på campus

Med ryggen åt Parkinson building/campus


Vägen leder till stadskärnan/shoppingen

Ikväll ska jag gå på pub tillsammans med det "vanliga" gänget och en tysk kille som var på samma campus tour som jag + några kompisar till honom. Jag är astrött efter att ha gått mycket idag (campus touren var 90 min + min morgonpromenad 60 min) och dessutom shoppat armarna av mig. Och det är pitch dark ute nu. Nåväl, jag är ju ung och kry så det är väl inga konstigheter att haka på ikväll...

Jag har efter mycket velande fram och tillbaka bestämt mig för att följa med Erik till Småland över jul - förlåt Victoria! Jag tycker bara att det verkar otroligt mysigt att vara i Småland över jul och gå på nattmässa och träffa Eriks familj. Jag kommer vara i Märsta i tre veckor och över nyår, så då blir det bästa av två världar! Det är faktiskt bara tre månader och två dagar till julafton! Galet!


Crazy!

Det finns flera saker som är crazy här:
- Vädret! Ena dagen är det så kallt att vantar och halsduk krävs för att hålla sig vid liv, i nästa stund är det brittsommar, sen regnar det eller så är det som idag - så blåsigt att man skulle kunna svepas med och hamna i Oz!
- Trafiken! Det är inte bara vänstertrafik, utan vägarna är byggda på sådant sätt att det alltid blir en överraskning varifrån bilarna kommer.
- Shoppingen! Okej, jag har gjort det (igen), bränt pengar på tyger ihopsatta till plagg. Jag hittade en underbar outlet, "TK Marxx" tror jag den heter, med unika (d.v.s. inte mer än ett plagg av samma modell) plagg och hur mycket märkesvaror som helst till mindre än halva priset. Fanns galet många fina "finklänningar", men det lyckades jag avhålla mig ifrån att köpa. Hittade även "Borders", som även finns i USA. Det är en stor affär med tidningar, böcker, film och musik. Jättemysig affär att gå och strosa i, jag gillar ju sånt. De sålde böcker av Camilla Läckberg, Hennig Mankell och Stieg Larsson :-) "Boots" är en annan underbar affär, som består av dels ett apotek och dels en kosmetisk avdelning à la Åhléns och NK. De hade ett erbjudande, 3 för 2. Jag slog givetvis till, särskilt som jag såg att de hade märket "Mark Hill"! Det fanns i Sverige för några år sen och deras split end repair-kapslar är inte av denna värld!


Grå casual tröja från Zara, militärjacka/tröja från Primark och stor svart skinnväska (skolväska!) och en alldeles underbar päls från TK Marxx (när jag hade klappat den och känt hur mjuk den var var jag TVUNGEN at köpa den...)


Läppglans från Bourjois Paris, mascara och primer från L'Oréal, mousse (är så trött på mitt platta, döda hår) och kapslar (är det bästa jag provat! Mitt hår känns mycket friskare när jag använt en kapsel) från Mark Hill


Morgonpromend

Idag kom jag iväg på en morgonpromenad - skönt! Hittade Hyde Park/Woodhouse Moor Park, så nu har jag äntligen fått se grönområden i den här annars så gråbruna stad.


Ingången till parken

En svag regnbåge, men ändock en regnbåge!

Biblioteket

 
Parkinson building, campus, en naturlig möteplats

Kyrkan är en nattklubb (!) med det ironiska namnet "Halo"

Idag har jag inget obligatoriskt, så jag tror jag ska gå och titta lite i affärer. Kul med affärer som inte finns i Sverige! Skönt med några kravlösa dagar innan skolan och allt annat börjar. Det finns hur många societies här som helst och jag vill gå med i flera stycken. Jag har redan gått med i horseback riding society, men jag är också intresserad av photography (seminarier ges för att man ska bli bättre fotograf, resor anordnas till olika platser i landet och till påsk anordnas en resa utomlands, men då kommer jag åka hem till Sverige), EraIntSoc (för internationella studenter, bl.a. anordnas en resa till Edingburgh - dit vill jag åka!) och badminton (kul sport och en bra träningsform, om än för bara en arm). Frågan är dock om jag har tid och råd till allt, så jag avvaktar till jag har fått mitt schema nästa vecka.


Saknar ridningen, hästarna och människorna!

 


Freshers' week

Den här veckan är s.k. freshers' week och alla engelska studenter har stormat staden. Det var helt galet mycket folk på campus! Den här veckan har jag introduktion till Law School. Jag är lite rädd att det kommer bli svårare än jag trott, för jag måste verkligen koncentrera mig för att förstå vad föreläsarna säger! Åt lunch med en grupp männoiskor, varav en britt. Hon sa visserligen att min engelska är bra (!), men jag var tvungen att säga "va?" flera gånger när hon pratade. Nåväl, det kommer väl att ge sig.

Igår gick jag och Paola, hennes italienska kompisar och Shawn och åt fish'n'chips. Det är sista gången jag äter det! Förstår verkligen inte rättens storhet. Osalta mjuka pommes, hårt panerad och flottig fisk och krossade ärtor.


Inte att rekommendera

Nu är den smala stigen som gäller. Ett mål jag satte upp innan jag åkte hit var att komma i bättre form, eftersom vi har ett gym i huset. Jag har dock fått höra nu att gymmet inte är tillgängligt förrän man har fått sitt schema (nästa vecka) och haft en gymintroduktion (alla dessa introduktioner!). Jag har även hört lösa rykten om att gymmet är mycket mindre än vad det ger sken av och bara har öppet mellan 8.00 och 21.00. Ingen workout innan skolan alltså och jag gissar att det kommer vara kö till alla maskiner. Jag ska se hur det är sen när jag fått mitt schema. Oavsett ska jag leta upp en park som jag kan ta morgonpromenader i. Har hört att det ska finnas en stor som heter Hyde Park (som den i London).

Bilden på gymmet (lånad från Opal 3:s hemsida) ger mig hopp om att ryktena inte är sanna

En trevlig överraskning so far är vädret! Har varit varmt och fint i flera dagar, med undantag för en köldknäpp häromdagen. Det regnade helt lätt en kort stund dagen när jag kom och nu först regnar det igen. Helt ok!


Shoppingheaven!

Jag och Paola har varit nere på byn och rekat av affärerna här. Gick in på Primark, som har kläder och accessoarer i överflöd till en mycket billig penning! Inte den bästa kvalitén kanske, men jag kan leva med det :-)


Dagens inköp; jacka, bh, brosch, fransig väska och raffiga innetofflor.
Köpte även två ordentliga dunkuddar billigt, så nu hoppas jag kunna sova bättre!


Min nya gosiga jacka!


Stor pampig byggnad, tror det är City Hall

Utanför domstolen/-arna


Morgonpromenad i betongdjungeln

Jag har precis kommit tillbaka från en promenad/exposé. Svetten lackar för idag är det varmt! Vädret är lika ombytligt som i Sverige. Jag borde förstås ha tagit med kameran, för jag såg riktigt häftiga (i.e. gamla, stora) byggnader. Den här staden är verkligen inte stor, det är nära till allt här inklusive tågstationen. Det är dock enbart av godo, eftersom jag hellre går än åker buss.

Ska gå ut en sväng till idag med kameran. Har lovat Paola att bjuda henne på egenlagade köttbullar idag och ikväll ska vi prova fish'n'chips.


o
En bild knäppte jag iaf igår, på väg hem från campus. Jag bor i det spetsiga huset till vänster.
Det syns på långa vägar, så det ingen större risk att gå vilse!


Ny dag, nya tag

Idag skiner solen! Härligt! Det var riktigt skönt att vara ensam igår och idag känner jag att jag är fit for fight igen. Sov många timmar inatt, även om jag vaknade några gånger. Hade varit skönt med en rask promenad nu, men det finns inga grönområden här! Jag längtar till jag får tillgång till gymmet i byggnaden, jag känner verkligen hur behovet av att röra på mig växer.

Jag hade tänkt utforska staden och campus idag, men mötte Paola nu i köket, som ska till campus och möta upp de andra vi har umgåtts med här. Det är internationell filmfestival här nu, de visar bl.a. Tillsammans! Vi ska se någon indisk film, det ska bli kul!


Stolt svensk med svår hemlängtan

Andra dagen jag vaknade upp i Leeds. Alla säger att jag kommer ha "the time of my life", men det har jag inte märkt av ännu. Istället märker jag hur mycket jag pratar om och hyllar Sverige så fort chans ges. Sverige är verkligen världens bästa land!

Det var introduktionsföreläsning idag igen, otroligt tråkigt och långrandigt. Det höll på ända fram till klockan ett och vid det laget kunde jag inte tänka på annat än mat! Skulle äta lunch med min flatmate Paola och en amerikans kille, Shawn. Jag har aldrig träffat några som går så långsamt som dem!!! Jag är medveten om att jag går väldigt fort, men nu bromsade jag in rejält, men gick ändå två steg före dem! Jag höll på att flippa ur! Efter en timme (!) , toabesök, velande om var vi skulle äta o annat velande blev det äntligen lunch. Jag är inte van med så handlingslösa människor. Efter lunchen ursäktade jag mig och gick hem. Pratade med Erik och då kom tårarna. Just nu känns allt trist, ensamt och hopplöst. Längtar hem så otroligt mycket! Har tröstätit lite choklad och planerar att titta på film ikväll och bara tycka synd om mig själv. Sen imorgon får det bli nya tag. Ska gå på exposé i stan och på campus så att jag hittar här. Men idag tillåter jag mig själv vara patetisk och negativ.

Dagens ray of light: solen har lyckats tränga igenom molntäcket!!! Hoppas detsamma händer bildligt talat när lektionerna börjar 28 sep, d.v.s. sysselsättning och förhoppningsvis likasinnade människor!

Här skulle jag vilja vara nu....


Boning av boet

Jag har precis ätit min första egenlagade middag här! En enkel, men ack så god, carbonara. Har köpt mer grejer idag, bl.a. tallrikar, bestick och matlådor. Köpte kastrull och stekpanna igår och med de grejerna lyckades jag ändå svänga ihop något ätbart. Insåg när jag började att jag hade behövt en visp, ett durkslag och en skål att vispa i... I sinom tid kommer jag nog ha allt jag behöver!

Dagens frågetecken: Varför har kökszinken ingen vattenblandare? Istället är det två separata kranar, ena med skållande hett vatten och den andra med isvatten. Okej att "lagom" är väldigt svenskt, men det är svårt att diska eftersom det inte går att uppnå lagom temperatur!

Jag hade tänkt fota lite idag på universitet och omgivningarna, men jag kom mig inte för. Jag tvivlar på att solen någonsin kommer orka leta sig igenom det tjocka molntäcket som ligger som ett tak över staden. Det har iaf inte regnat idag! Tur det, eftersom jag inte har hittat någon affär ännu som säljer paraplyn. Också det är ett frågetecken. I en stad med rykte om mycket regn borde man väl kunna sälja enbart paraplyn och ändå gå med vinst?!

Köpte en lampa och en fotoram



Ny pläd i ett försök att dölja den gräsliga "soffan", kuddar och mitt favorittryck på väggen

Audrey Hepburn lyser upp skrubben innanför dörren

Jag har kastat upp några bilder på anslagstavlan (!), känns genast mer som hemma


Foton som gör mig glad! Jag missade dock några guldkorn till bilder som tyvärr ligger hemma i Sverige

Jag är så pinsamt trött! Ska nog ta min Camilla Läckbergbok och lägga mig och läsa en stund. Jag kan inte nog understryka hur tröttande det är med nya ställen och att behöva tala engelska!


Inte så ensam längre

Nu har jag träffat Paola, en av mina två korridorare. Hon är från Italien, kul och schysst - och lika gammal som jag! Hon kontaktade faktiskt mig på facebook för någon vecka sedan, så vi hade redan "pratat" innan vi kom hit. Imorgon ska vi gå tillsammans till universitet för introdukton. Hon kom i måndags och känner redan några, som hon ska presentera mig för. Det tredje rummet i korridoren är än så länge tomt, vilket bör betyda att det kommer flytta in en engelsk tjej - hoppas!

Det är en hel del papper som måste fyllas i, ska bli skönt om några veckor när man har kommit till rätta och har avklarat all pappersexercis.

För övrigt fick jag se Paolas rum, som till skillnad från mitt inte är ett "deluxerum". Hennes badrum var visserligen handikappanpassat, MEN minst tre gånger större än mitt! Hennes rum var nog större än mitt. Det enda som skiljer våra rum åt är att jag har en queen sizesäng och en dassig "soffa". Tycker det är lite fult att ta så mycket betalt för ett "deluxerum" när det inte är nämnvärt bättre än ett standard...

Har varit ute en gång till och handlat, bl.a. sängkläder. Utbudet var inte det bästa, så det blev lite 80-talsvarning på påslakanet... Jag gillar nog det ändå, det funkar lite som överkast också.

Jag är inte så impad av England ännu. Trottarerna är i dåligt skick och affärerna är grymt ineffektiva. Kassarullbandet är otroligt kort och kassörskan kan inte expediera nästa kund förrän man krafsat ner sina varor i en påse av dålig kvalitet. Det känns lite ryskt, som min farmor skulle ha sagt :-)

Påslakanet, som påminner om mitt överkast hemma...

Nu ska jag nog plocka ur linserna, blir tidig sänggång idag - är sååå trött! Ska prata med Erik på Skype första bara. Mycket bra uppfinning!

 


Framme!

Så var det dags för den här bloggen att göra skäl för sitt namn! Imorse 05.15 klev jag upp och X antal timmar senare sitter jag alltså här i Leeds. Var jobbigt att säga hejdå till Erik imorse, men jag tror och hoppas att månaderna fram till jul kommer att rusa förbi. Flyget åkte precis över Sirius :-)

Det var smidigare än jag trodde att ta sig hit. Jag flög till Manchester International Airport, hoppade på tåget (som var lätt att hitta) och blev uppmött på tågstationen i Leeds av någon form av välkomstkommitté. Stötte på en hel del svenskar, dock inga jag kommer läsa med.

Rummet är en historia för sig. Grön heltäckningsmatta, en toalett som är en direkt avbild av en dito på vilken finlandsfärja som helst och bruna gardiner. Jag är glad ändå, för det är ett stort rum med dubbelsäng och även om toan är otroligt liten så har jag ändå en!  Tyvärr har jag inte sett någon i korridoren. Det verkar som om det bara är två till som bor i den och jag hoppas innerligen att vi kommer ha kul ihop. Killen nere i receptionen har jag redan pratat med tre gånger och han har hjälpt mig med ditt och datt. Han kan redan mitt namn och kallar mig "J" :-)

Jag hade ju absolut ingenting på rummet när jag kom, så det första jag gjorde var att gå till ett supermarket som bara ligger 100 m härifrån. Hittade något paket med två kuddar och dubbeltäcke för £ 10. Tyvärr visade det sig vara av riktigt dålig kvalitet, men det får duga för stunden. Måste gå ut och handla en gång till idag, så att jag kan göra mat ikväll. Har införhandlat stekpanna och kastrull, så nu hoppas jag att jag ska lägga mig till med den goda vanan att göra mat varje dag.

Frågan är vad jag ska göra nu? Har en hel lunta med information som jag måste gå igenom, men helst skulle jag nog lägga mig ner en stund och vila... Så får det bli!


Mitt smakfulla rum


Minibadrummet


Någon form av soffa


Sista dagen i Sverige

Jaha, då var det alltså dags. Dagen är snart kommen. Jag ska åka till England för att plugga juridik på universitet! Vad tänkte jag med när jag ansökte om en plats?! I våras utlyste universitet några restplatser och Jackie, som redan hade ansökt om en plats tyckte att jag skulle söka. Jag låg sömnlös den natten och funderade fram och tillbaka. Jag insåg att skälet till att jag inte ville söka var för att jag var (ÄR!) rädd, vilket gjorde mig så förbannad på mig själv att jag sökte en plats dagen därpå! Det var i slutet av februari och det kändes som en evighet till jag skulle åka - men nu är det bara ett fåtal timmar kvar!!!


Babes hjälpte mig att packa

Fick virus på datorn i söndags och efter fyra turer till dataaffären och 1200 kr fattigare är den äntligen fixad! Köpte virusprogram, som inte bet på viruset och fick därför låta omformatera den. Jättetrist, eftersom jag installerat MS Office och nu tappat bort produktnyckeln. Inte bra! Finns inget nummer till Microsoft, så jag har nödgats skicka ett mail till dem och hoppas att de inom en snar framtid skickar mig produktnyckeln, för nu är det slutbetalat vad gäller datorn!

Behöver jag säga att jag är sjukt nervös och allt känns overkligt?!


Virus

Vaknade imorse och kände att förkylningen som legat och grott har slagit ut och blivit någon form av hosta. Jag hoppas att de inte kommer sätta mig i karantän när jag kommer till England =/ Inte nog med det, min nya, knappt använda dator har fått virus. Det går inte att använda datorn, vilket är lite av en stressfaktor när jag snart ska åka! Viruset ser ut som ett anti-spyprogram och gör att det inte går att göra något alls. Mycket irriterande. Har hittat en dataaffär här i Märsta (!) och har ringt två gånger utan svar. Ja, jag vet, jag måste köpa virusprogram (det jag har var inget vidare vad det märks), men jag tycker om att ringa och kolla först.

I övrigt bjuder dagen på tvättning, städning och packning. Känner mig inte överdrivet laddad för det, hade hellre legat kvar i sängen. Vaknade imorse och kände en liten varm kropp som låg tillsammans med mig under täcket. Babes älskar verkligen att ligga och sova under täcke, han har faktiskt gått och lagt sig igen under täcket. Han är min fina nos ♥


Babes är en riktig goskatt!


Babes i detta nu, nedbäddad i min säng


Sista skälvande dagarna innan avfärd

Jag har varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna, så därför kommer en rejäl update nu! I torsdags åkte jag in till huvudstaden och träffade Jackie, som liksom jag ska åka till England ett år och plugga juridik. Hon kommer dock vara i London, men vi kommer definitivt hälsa på varandra! Vi åt lunch på Moderna museumet, tittade lite i affärer (ok, jag köpte en lila kjol och lila mockahandskar) och sen satt vi i brännande het sol till det var dags att ge sig av mot Uppsala och Erik.


Jacqueline

På fredagen träffade jag Selmina, som var fräsch efter en månads semester i Bosnien. Vi myste runt på stan (ja, det kan hända att jag än en gång kom hem med ett eller två plagg...), åt traditionsenligt lunch på Landings och hade det bra. 

 
Selmina

På fredag kväll åkte vi ut med båt från Sunnersta med forskarteamet Erik jobbat med i sommar. Det visade sig att det serverades surströmming, men jag kände mig inte riktigt manad att smaka... Det var riktigt fint väder och var en väldigt trevlig upplevelse. Det kändes nästan som sommar när solen låg på och det var t.o.m. någon som åkte vattenskidor, men tyvärr tog jag inga bilder!

Igår hade Sara och Martin "inflyttningsfest" eller kanske snarare en sambofest! Jag hade jätteroligt och tiden bara flög iväg. Jag provade på Guitar Hero (jag är inte någon rockstjärna..!), tog några danssteg (moon walk) till Dangerous och önskar att det blir karaoke nästa gång!


Värdparet, Martin och Sara


Ellinor, Kajsa, jag (Barbapappa/paket) och Sara

Hade varit skönt med en rejäl sovmorgon efter gårdagens strapatser, men på förmiddagen åkte jag hem igen till Märsta, eftersom Ekersens och mormor skulle komma på fika. Roligt att leka med Tuva och träffa mormor, det händer alldeles för sällan!


Tiger fick följa med och fattade tycke för mormor


Systrarna och Tiger


Nicke och Tuva

Det verkar inte bättre än min dator har fått virus. Kul! Jag köpte den i våras för dyra pengar, har knappt använt den förrän nu och det första som händer är en virusattack! Mycket märkligt, med tanke på att jag har ett uppdaterat virusskydd.


Ledig torsdag

Idag är jag ledig, men ändå gick jag upp halvåtta. Lika bra, så får man ut lite mer av dagen. Har hunnit med en morgonpromenad och ska strax hoppa in i duschen. Dagens planer är en date med min Jackie, långfika, titta (bara titta!) i affärer och kanske museum om lusten faller på. Det ska bli mysigt och lagom ansträngande. Sedan bär det av till Uppsala till Erik. Nu är det in i duschen!

 
Bilder från igår på bråkstaken Manilla, tagna med min usla mobilkamera


Sanningens dag

Idag var sista dagen på jobbet, vilket verkligen får mig att inse att England inte är något avlägset utan något högst realistiskt. Det var med vemod och spänning inför komma skall som jag tog adjö av det som varit min arbetsplats sedan december. Alla var så himla gulliga, önskade mig lycka till och sa en massa fina saker - jag blev alldeles varm om hjärtat! Dessutom fick jag den finaste blombukett jag någonsin fått OCH ett helt otroligt fint halsband från Thomas Sabo. Jag ljuger inte när jag säger att jag blev rörd! Jag kommer verkligen sakna Advokatbyrån och alla härliga människor där!







Det var även sista ridningen på ett bra tag. Jag hade i förväg ordnat så att jag skulle få favoriten - Manilla - men vilken besvikelse! Hon var otroligt omedgörlig, bet i bettet, ville inte gå framåt, stannade, reste sig (väldig lite, men ändå!) och var inte alls den hästen jag brukar rida. Jättetråkigt! Jag tycker det är så himla synd att hennes utveckling verkar gå bakåt, bara för någon vecka sen gick hon som en dröm! Om jag hade pengar och framförallt tid skulle jag köpa henne utan att blinka! Hon är fantastiskt fin och kan gå hur bra som helst när hon vill... Jag ska tjuvträna i England och komma hem till jul och rida henne igen. Det kan ju omöjligen gå sämre än vad det gick idag! Nu ska jag strax avlägsna mig från datorn, Erik är här, så jag måste ägna lite tid åt honom också!


Drömjacka funnen!

Av en händelse sprang jag på den - drömjackan - idag när jag svängde förbi HM på väg hem från jobbet! Jag tycker den påminner lite om Jennifer Lopez jacka i videon till All I Have och jag kunde helt enkelt inte motstå den! Jag är en riktig sucker för pälsdetaljer. Fick 20 % rabattt på den, så den var otroligt prisvärd! Lycka!



Ännu en underbar ledig dag i Uppsala

Har haft en underbar dag med Elin i Uppsala. Otroligt fint väder, bra shopping och ännu bättre sällskap! Det är så skönt att bara jobba några strödagar och känna sig komplett ledig de övriga dagarna. När man pluggar brukar man känna stressen att man borde plugga hela tiden, lediga dagar existerar inte. Så nu njuter jag i fulla drag!

När jag skulle fota dagens klipp så skulle min katt, Babes, självklart lägga sin rosa lilla nos i blöt. Han älskar att ligga och vältra sig i solen. Han skriker (nej, han jamar inte, han skriker) och eftersträvar en ryggposition som är svår att bibehålla med hans knotiga rygg. Jag kommer verkligen sakna honom ♥

Det blev en aldrig så mjuk rosa stickad tröja från Esprit/Åhléns, mörkblå jean och ett gammelrosa (är väldigt inne på rosa nu, även om det kanske inte är "min" färg) linne från Gina Tricot, svarta ankelskor från Vagabond och ett perfekt rosa läppstift från Clinique. Köpte även Stenhuggaren av Camilla Läckberg, har nästan plöjt igenom Sjöjungfrun och vill ha en till bok att sätta tänderna i innan avfärd. Inser att det är ganska snart, men jag försöker slå ifrån mig det så gott jag kan. Nervös är bara förnamnet...


 
Babes i ett fåfängt försök att använda läppstift,
faktumet att han inte har några läppar till trots...



Hösten har kommit till Uppsala!

Det har varit riktigt ruskigt väder idag. Därför kunde jag med gott samvete börja dagen med att ligga och läsa Sjöjungfrun i några timmar. Den är faktiskt rätt läbbig och jag blev livrädd när Erik kom hem och stod precis utanför dörren när jag skulle gå på toa. Jag kan inte förstå hur man kan tycka en bok är så läskig som jag gör!

   Vi var nere en sväng på stan, hämtade ut min klocka - skönt! Hade faktist tur med vädret som det heter. Visst blåste det, men det regnade inte! Alltid något. Köpte med oss fika och satt vid slottet i snålblåsten Gick igenom botaniska trädgården också, himla fint! Ska strax dra på mig paltorna igen och gå och inhandla mat.


Uppsala

Åkte till Uppsala idag - tänk att jag inte bor här längre! Har haft det riktigt bra idag, dagen har bjudit på ärenden på stan (nya skor! http://www.vagabond.com/vagabond_product.aspx?ItemNr=2812-101&color= (svarta)), god middag (fajitaspasta), film (Juno - världens bästa) och godis (ja, på en torsdag), allt i sällskap med världens finaste Erik.
   Jag har legat och småslumrat sen halvåtta, har sovit så dåligt den här veckan, så det var välkommet. Jag lyckades dock sopa ihop mig och gå och göra mig iordning för natten (mardröm att somna med linser i, sminkad och med oborstade tänder!).
   Får se vad morgondagen bjuder på. Ska hämta min klocka som är på batteribyte. Jag är klocknarkoman, ogillar att inte ha koll på vad klockan är. Idag har det dock varit en välsignelse att strunta i vad klockan är, då är man ledig på riktigt! Jag ska nog också köpa en till bok av Camilla Läckberg. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna fastna för en svensk kriminalroman, men efter att ha läst ett utdrag i SJ:s tidning ur hennes senaste bok, Sjöjungfrun, är jag fast! Rekommenderas varmt! Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite!


Onsdag = ridning!

Jag är just hemkommen från veckans ridlektion, trött och svettig! Hade den gamla trotjänaren Fabiola, som jag har ridit i flera år. På senare tid rider jag dock hellre Manilla, men hon var inte valbar idag. Hur som haver är Fabiola verkligen hur fin som helst och det var kul att rida. Så skönt att rida efter mycket stress på jobbet den här veckan. Tack och lov är jag ledig veckan ut och ska passa på att åka till Erik i Uppsala imorgon.

   
Jag och Fabiola hösten 2006   


Manilla i våras


RSS 2.0