Ännu en helg tillryggalagd



Den här helgen har jag haft något annat att tänka på än plugg - skönt! Igår var det anhörigdag på Livgardet. Jag fick hålla i både AK5 (jättetungt, typ 10 kg!) och granatgevär, vilket var lite tufft. Vapen är fascinerande för all del, men deras syfte är allt annat än häftigt.

Det var en ganska lång och väldigt kall dag, men jag tycker om att se Erik på sin arbetsplats i uniform! Det var jättekul att träffa hela familjen Utterström också.

Bilder från fredagens ridning när hon inte alls gick lika bra och jag satt som en cheeze doodle.

Idag har jag ridit Hessan igen och det gick mycket bättre idag. På slutet gick hon i fin form och det var häftigt att galoppera i bra tempo och ha henne på tygeln, men oh boy vad man får driva i galoppen! Bra träning! Jag ska be Victoria hjälpa mig att ladda upp ridfilmen från i fredags, så den kommer så småningom att publiceras.

Nu ska jag ro i land en av uppsatserna. Tack och lov för påsken, då måste jag plugga!


En dag i stallet


Busungen Tuva med tuffa jodphurs och Hello Kitty-jeans.


Schyssta Maria skjutsade ut till stallet.


Tiger hade kul i snön.


Gos med stallkatten på den soliga höskullen - livskvalitet!


Fina, snälla Hessan.


Min vinterjacka var åt h*****e för varm idag - solen sken och det måste ha varit runt 10 grader!


Jag skäms över min taskiga sits. Jag har verkligen P-R-O-B-L-E-M med att skjuta tillbaka axlarna. Det tar emot och gör ont! Så nu blir det stretchövningar inför söndagen!

Idag red jag Hessan för första gången! Hon var snäll, men lite annorlunda mot de hästar jag är van vid att rida. Hon har stort steg och jag tyckte att hon inte vilade på steget, men sen när jag fick se filmen som Victoria spelade in (kanske kommer upp lite senare) så såg hon ut att nästan gå i undertempo. Märkligt, men nu vet jag hur hon funkar och nästa gång rider jag med sporrar! Jag blev nästan lite deppig över att inte det inte gick så bra, men jag får skylla på att det är första gången jag rider i år - revansh på söndag!

Jag fick grova ridsår och kommer nog ha träningsvärk imorgon. Känner mig som en stel pensionär för tillfället. Att man tappar så mycket på några månader!

Fredag!


Victoria har hittat ett jättebra, gratis bildredigeringsprogram på Internet - Photoscape. Kul!

Min arbetsvecka är över, men jag är inte ledig. Idag ska jag hänge mig åt studier. Halvsju ringde klockan och nu är jag just hemkommen från en promenad - härligt! Belöningen för idogt pluggande (I wish) blir att få åka Victorias häst för första gången! Jag är lite nervös, jag har ju inte ridit sen i julas!

Igår fick jag mitt skattebesked. Inte lika mycket pengar tillbaka som förra året, men jag får väl vara glad att slipper betala!


Första jobbdagen

Nu när jag är hemma i Sverige igen så har bloggande minskat drastiskt, dels för att jag har annat för mig än att sitta med krokig rygg framför datorn (som att jobba med krokig rygg framför datorn...) och dels för att det inte finns något att skriva om. But I'll give it a go.

Första arbetsdagen är avklarad. Det var ganska folktomt idag, men jag hade ändå att göra hela dagen. Skönt att slippa plugga och ännu lite skönare att tjäna pengar! På vägen hem stötte jag på Jackies madre och vi satt och snackade hela vägen hem till Förorten. Jag har faktiskt lyckats springa på flera välbekanta ansikten sen jag kom hem; Staffan på kebabhaket och Jossan vid engelska parken i Uppsala. Får se om jag stöter på någon imorgon :)

Dagens lilla lyckorus: SL-kortet kostade "bara" 530 kr istället för 700 pix tack vare (!) snökaosets försenande effekt på tågtrafiken den senaste månaden. Jackpot! Jag slapp förseningarna och nu håvar jag in the benefits!


Skogsdag i Uppsala


Karlarna grillade.

Inte roligt att sitta hos moster...

Högt uppe i spejtornet i snyggaste Hello Kitty-galonisarna.

Tuvis grillade mashmallows.


Erik lekte med Niclas yxa.

Maria and Tiger the dog.

Tuvis blev trött och vilade lite.

Nu är jag och Erik just hemkomna efter en skogsdag med Ekersens. Jättemysigt att grilla korv och leka med Tuvis! Känner mig dock lite som en pensionär - blev trött av att vara ute några timmar! Än är dagen inte över. Vi ska gå ner på stan en vända i det underbara vädret. Det ryktas at Jurassic Park går ikväll på TV - det ska vi inte missa!


Jag kan inte sluta...

...lyssna på Darins melodifestivallåt! Så.jäkla.bra! Extra bra blir den på maxvolym och när jag sjunger med :) Jag hoppas på kunna köra igenom den ytterligare några gånger innan Victoria kommer hem. Jag får spö om jag sitter och ylar när hon är hemma!

(Jag har lyckats plugga lite idag, men tar Darin-pauser...) :)


Knäppa djur

Är det någon som någonsin tvivlat på att katter sover 20 h/dygn? Tvivla no more säger jag bara. Våra tre rackare är allt som oftast i horisontellt läge, oftast tillsammans eller på udda ställen...


Tett, a.k.a. Den Feta Katten och Babes, a.k.a. Strumpan myser tillsammans. De blev sura när jag störde med kameran...


Det syns förstås inte så bra, men han har blivit riktigt långhårig och superlockig :)


Jag hörde ljud från garderoben...


...Mimmi låg och sov i en papperskasse (!) under Victorias kläder.

Jag trodde aldrig jag skulle säga detta...

...men godis är faktiskt inte så gott!

Jag vågade mig ut i halkan för att köpa lite godis. När jag stod på ICA hade jag 0 sug, men jag köpte ändå lite godis. Jag klappade i mig det när jag kom hem och även om det bara var typ 10 bitar så känner jag mig lite lätt äcklad. Kanske har jag lyckats vänja mig av med godis?! Hoppas!

Jag hade en jättebra bok förra året i Rätt och Media som jag tänkte använda till mitt projektarbete i European Comparative Law. Irriterande nog så är den inte hos pappa, vilket betyder att den är nerpackad i någon låda... Typiskt! Jag ska till Uppsalas juridiska bibliotek imorgon i vilket fall, så då får jag försöka leta upp den där.




Kattnörd som jag är så måste jag säga att jag har saknat katterna otroligt mycket och det är så kul att "vara med" dem igen! Babes har fått värsta ulliga pälsen sen sist. han är mitt hjärtas fröjd!


Like I never left


Packad och klar på rummet i Leeds.

Oh boy, vilken resa! Det började med att jag gick till stationen med två rullväskor och fullproppad handväska. Visst, taxi hade ju kunnat vara en idé, men jag tyckte att eftersom det är så pass nära och i princip nedförsbacke hela vägen kunde jag gott gå. Kombinationen vinterjacka i cirka 12-gradigt väder, släpandes på 30 kg resulterade i att svetten LACKADE! Värre blev det på tågstationen där jag nödgades bära allt ner för en trappa... Good Lord!

Tåget gick som det skulle, men sista sträckan till flygplatsen gick det på halvfart så det blev lite försenat. Nåväl, det gjorde inte så mycket tänkte jag generöst. Väl på flypplatsen, eller precis utanför snarare, blev alla som skulle gå in stoppade. Tydligen hade flygplatsen blivit evakuerad p.g.a. rök! Det var ungefär då som jag blev stressad de luxe. Förra gången jag åkte hem var ju mitt plan inställt och jag kom hem ett på natten istället för klockan tio.

Cirka 20 minuter senare fick vi tack och lov gå in och det luktade mycket riktigt rök och var otroligt varmt. Effekten av att evakuera och sen släppa in alla samtidigt resulterade naturligtvis i perverst långa köer. Kö till check-in och en helt sjukt lång kö till säkerhetskontrollen. Vid det laget var jag stressad och ledsen. Jag hade sett fram emot att gå på Taxfree och shoppa, särskilt som jag inte hade med mig tandborste och sånt. När jag gick igenom kontrollen blev såklart min väska stoppad och de var tvugna att öppna och undersöka innehållet. Jag hade med mig fina teburkar och det väckte tydligen misstänksamhet. Gubben var snäll mot mig, men det tog lång tid innan jag fick gå vidare.

Väl inne sprang jag till Boots och plockade på mig saker i rasande fart. Vägrar köpa ansiktstvätt i dyra Sverige när det är så billigt i England. Usch, hatar att stresshoppa! Jag tog två minuter och sprang in på Taxfreen också, men jag kunde inte uppskatta alla fina grejer när jag var så stressad (5 min kvar till check-in), så jag sprang (i princip) vidare.

Väl vid gaten rann svetten. Det var något fel på värmen on top of that, så det var olidligt varmt. Iväg kom vi i alla fall, om än 15 min för sent. Väl hemma i Sverige kändes det som om jag bara drömt att jag varit i England. Allt här är ju så välbekant. Snön var dock en chock! Jag hade tänkt börja den här dagen med en morgonpromenad, men det är isigt ute och jag är inte beredd att riskera livet för motion...


Här på pappas gata dominerar stora (fula) snöhögar. Grannbilen är begravd under snö. På riktigt!



Nu sitter jag hemma hos pappa efter en natt med besök av samtliga katter. Det är såklart mysigt, men Mimmi ska alltid försöka slicka en i ansiktet, så det blev mycket parerande innan hon la sig på armen och sov snällt. Jag känner mig fullständigt trött idag efter släpandet av alla väskor! Är lite lätt stressad också, känner att jag har extremt mycket att göra och vet inte riktigt var jag ska börja. Jag trodde jag skulle rida Victorias häst idag, menh tydligen är ridhuset bokat ikväll så då åker jag över till Maria istället och leker lite med Tuvis :)


Mimmi kastade sig på min väska när jag kom hem igår för att gosa på den. Märkliga djur! Nu är väskan heeeelt hårig!


Jag vaknade med den här bjässen på magen.


Perfekt väder sista dagen i Leeds



Jag har sprungit några ärenden och wowsa vad varmt det är ute! Halsduk och handskar var överflödiga. Hade bara på mig en tunn trench och ändå var det varmt och vinden var ljummen! Jag ska ha på mig vinterkappan nu när jag åker hem, eftersom det är det lättaste sättet att få med mig den. Det är bara att vara beredd på att svettas med andra ord...

Förberedelser

Idag är det alltså dopparedan för mig - jag åker hem! Det är ju inte helt utan förberedelser. Igår lyckades jag plita ner det jag behövde på min uppsats, packa (har typ 1 kg övervikt, men det måste de kunna bjuda på) och nu idag är det städning för hela slanten. Jag har just städat duschbrunnen (vad 17 heter det?!) och det var inte roligt! Blev snurrig för att det var äckligt och p.g.a. den starka doften av rengöringsmedel. Nu får jag i alla fall komma tillbaka till ett städat och fräscht rum :)

Som sist, så är jag lite nervös inför hemfärden! Det kommer ta mig cirka sju timmar från dörr till dörr och jag kommer behöva släpa på +30 kg (har böcker och sånt i handväskan som jag hoppas de inte får för sig att väga). Bökigaste delen är tåget. Det är alltid fullproppat, vilket är ganska knöligt när man ska baxa på tre väskor och hitta sin sittplats. Allt det här så klart värt det - belöningen är ju få träffa alla nära och kära.

Snälla, kan inte saker och ting bara FUNKA?!



Nu har jag slösat bort en hel halvtimme på att försöka beställa linser och få rabatten som utlovades, men jag kammade 0. Såååå irriterande när man inte fattar var man ska fylla i koden! Höll nästan på att skita i det  och betala fullt pris, men eftersom mina linser har utgått (!) så nödgas jag köpa nya och de är dyra! Så nu får jag tålmodigt invänta kundtjänsts svar. Tålamod är för övrigt inget jag besitter, blir bara stressad när saker inte kan göras på en gång (och försvinna ur mitt liv...).

Tror jag har fått ordning på packningen. Superdeppigt att behöva väga sig. Varje gång jag ställt mig på vågen har jag vägt ett kilo (!) mer! Paranoid som jag är måste jag väga väskorna igen innan jag lämnar tillbaka vågen och om vågen visar +1 kg igen har jag gått upp 3 kg på en kväll. Får man vara med i Guinness Rekordbok då eller?

Mycket på en gång

Jag kan inte riktigt greppa att jag åker hem imorgon. Det är så mycket som jag måste göra innan dess så jag vet inte var jag ska börja! Packning är väl hyfsat prioriterat, men det är även en av uppsatserna. Jag var på bibblan idag och har lånat böcker som jag fort som attan måste mjölka ur och skriva ner, för imorgon ska böckerna tillbaka till bibblan.

Jag har fått låna Morganes våg för att slippa ångesten över att inte veta vad mina väskor väger.(dessvärre vet jag vad jag väger nu = ångest!). Min stora väska väger 20 kg för närvarande, men jag har inte packat allt ännu så det blir till att köra en Robinsonutröstning på det som inte får följa med hem. Handbagaget väger 10 kg, så jag antar att jag kommer lassa en del i handväskan som de förhoppningsvis inte kommer väga...

Utöver detta så vill jag hemskt gärna se Desperate Housewives, Hollywood-fruar och The Price Of Beauty och så måste jag måste verkligen städa rummet innan jag åker... Listan på göror känns oändlig! Dags att börja med andra ord.

Sista kvällen med gänget


Vi loungade lite innan vi fick vårt bord.


Tänkte på Maria Montazami när jag såg den här jättetoffsen som lätt man skulle kunna dö av att få i huvudet!

Ikväll åt jag middag med mina kompisar på en jättefin indisk restaurang. Det såg ut som en lyxrestaurang, men priserna var överkomliga och det var jättegott! Trevlig avrundning på den här terminen.

Matinspiration

Det tråkigaste med att bo ensam är måltiderna - jag gör bara något som går fort och smakar okej. Nästan utan undantag intas alla måltider framför datorn. Så nu när jag åker hem ska det bli ändring på det här! Har spanat in recepten från TV 4:s program Halv åtta hos mig och känner mig inspirerad till max! Jag kommer definitvt göra något/några recept till mitt födelsedagsfika!

Idag lämnade jag in min uppsats i Media Law. Det var tydligen något form av studentval, för vid inlämningslådan stod en massa ungdomar med skyltar ('vote...'). Det var så tjockt att jag med stor möda kunde tränga mig fram till lådan samtidigt som de stod och viftade med sina skyltar och byttor med obligatoriskt valgodis (som de själva stod och hetsåt). Jag ignorerade så gott det gick. Fattar inte vad det är för val och kunde inte bry mig mindre. Jag ville bara lämna in uppsatsen!

Jag har även suttit två timmar på bibblan och fick en del gjort. Nu fortsätter arbetet här hemma framför datorn innan jag ska träffa några kompisar och gå och äta på indisk restaurang.

Ja!!!!!!!!!

Åh, nu är jag glad! Jag har fått bekräftat att jag får jobba på lovet! Jätteskönt att höra för dels behöver jag pengarna och dels ska det bli skönt att att ha något att göra i en månad annat än att plugga! Dessutom älskar jag mitt jobb och människorna där så det här blir toppen :)

Gotta see!



Jag ♥ Shrek!

Skit!

Jag ordnade ett ICA-bankkort i julas för att slippa betala valutapålägg. Den värsta smällen med det var att betala hyra, 3*20 000 kr + valutapålägg. Så jag var så glad och nöjd att jag skulle betala sista hyran med mitt ICA-kort som är kostnadsfritt att använda utomlands. Tyvärr är jag ett obegåvat pucko, så jag 'lyckades' skaffa ett Maestro-kort och inte ett VISA eller Mastercard... Gissa om man kan betala hyran med ett Maestro?! Det ultimata beviset på att jag har huvudet under armen.

Nu ska jag strax åka ner (så smidigt med hiss!) till tvättstugan och sen blir det bibblan resten av dagen.

Hemlängtan i bilder



Idag har jag extremt mycket hemlängtan. Inte blev det bättre av att titta på gamla bilder - jag vill hem NU! Är i alla fall vid mycket bättre mod än tidigare idag. Lyssnar på musik på hög volym (i hörlurar!) och skiter i plugget idag. Det är nästan omöjligt att tvinga sig själv att skriva när man inte har motivation eller en klar idé om hur man ska lägga upp arbetet.

Darin, Anna och Salem och Jessica Simpsons nya låt Who We Are är de fyra låtar som jag kör på repeat. Risken för att lyssna sönder dem är givetvis stor, men just nu är det det enda jag vill lyssna på! På mindre än en vecka har jag lyssnat på Who We Are 100 gånger! Sån är jag :)

Söndagslyx



Efter dagens raseriutbrott så tyckte jag att jag behövde något uppiggande. Först pratade jag med Erik och då kändes det genast bättre. Nästa helg är verkligen något att se fram emot! Även om det bara är fem dagar kvar tills vi ses så är det nästan som jobbigast nu. Dagarna sniglar sig ju fram!

För att ha något trevligt att göra idag pilade jag iväg och köpte lite smått och gott. Helt makalöst nog var den största mataffären stängd klockan halv-friggin'-sex! Så jag fick gå till ett litet livs och deras utbud var smalt och grunt. Så istället för en god hårdost köpte jag brie som jag matchade med lufttorkad skinka och mörk choklad. Udda mix, icke desto mindre lyx!

DAMP!

Åh, jag vill bara skrika! Är så fruktansvärt FRUSTRERAD, ARG, TRÖTT OCH STRESSAD! Jag har ju hur mycket som helst att plugga, men jag har inte fått något gjort den här helgen av den enkla anledningen att det är för mycket och det gör mig helt handlingsförlamad. Har försökt sitta med min muntliga presentation, men DET GÅR INTE! Det är så grymt hjärndött att pracka på så här många betygssatta moment på en och samma gång. Hur mycket lär man sig om man måste hasta igenom allt för att hinna med nästa grej? 0,0 pedagogikistänkande!

Det största irritationsämnet är European Comparative Law. Jag fattar t.ex. inte hur man ska hitta begränsningar i yttrandefriheten i England, eftersom de inte har någon lag! I samma skitämne ska jag skriva en rutten uppsats som ska vara klar när lovet är slut. Lycka till! Har försökt hitta böcker via Uppsala universitets bokkatalog, men de har gjort om sidan så jag FATTAR INGENTING!


Opal 3 omgiven av mörka moln, ändå lyckas solens strålar hitta mitt fönster och steka mig som en gris på öppen eld.

MITT LIV ÄR SÅÅÅÅÅ TRÅKIGT! Sitter på mitt rum och svettas, för solen ligger på. Det är cirka 1000 grader på rummet, så jag tänkte att jag skulle promenera av frustrationen. När jag kommer ut är solen bort, blåser värsta orkanen och kommer regnstänk (på mina glasögon). Det gjorde mig ännu argare, så jag gick hem igen. Och nu sitter jag här igen med huvudvärken molande och vet inte vad jag ska ta mig till. Imorgon blir det i alla fall helt säkert bibblan. Can't wait...

Lördag kväll

Tänk vad mysigt det hade varit att kunna titta på Melodifestivalen igår! Nu sitter jag istället och kollar in finalisterna på youtube. Darin är nog min favorit! Anna har ju en häftig röst, men låten var lite beige, men jag ändrar mig nog efter några lyssningar :)

Igår var jag och åt middag med Erasmusarna, vilket förstås var trevligt. Mindre trevligt att det låg en sylvass plast- eller glasbit i min mat! Läskigt värre, den hade lätt kunnat borrats in i tandköttet. Idag känner jag mig mer än trött efter två sena kvällar (nätter really) och för lite sömn. Skönt att sova ut idag i alla fall!


The sun will shine again



De svarta, hemska molnen försvann och det sprack upp och blev sol! Nu har solen börjat gå ner, men den lyser på byggnaderna utanför mitt (smutsiga) fönster och himlen är jättevacker (även om det inte syns på bilden). Jag önskar solen kunde driva iväg mina mörka moln...

Packning



Visserligen åker jag hem först på onsdag, men jag kände för att börja packa lite redan idag. Jag har bara fyllt halva väskan med nästan uteslutande kläder och ändå väger den bly! Sååå frustrerande att veta att jag faktiskt skulle kunna knöka ner i princip allt i rummet som jag vill ha med hem, men p.g.a. viktregler får man inte använda väskan i sin fulla kapacitet!

Det var strålande sol på förmiddagen, men det har bytts ut mot dystra, hotfulla, mörka moln. Vädret reflekterar mitt humör lite. Imorse så kanske jag inte precis sken som en sol, men jag var glad. Nu däremot så är jag mer dyster, efter ha fått reda på att lovet inte alls blir som jag hade tänkt mig och förmodligen mest jobbigt och påfrestande. Det är ju inte för intet som det här året är vad jag kallar The Lonely Year.


Only girls allowed



Hade en smashing kväll med mina tjejer Morgane och Sarah. Det var meningen att vi skulle gå ut på en klubb, men vi blev nog uppslukade i prat för helt plötsligt var klockan jättemycket och det var försent att gå ut. Vi pratade hela natten om bl.a. hur vi kände när vi först kom hit i september ("misstag!", "jag vill åka hem", "alla här ju nördar!") och hur bra vi trivs nu och hur glada vi är att vi hittade varandra. Det blev så sent att det slog över och blev tidigt istället - dagen därpå! Det var ett härligt avbrott i allt plugg, men nu är det på't igen!

Uppladdning


Facet är på plats, nu fattas bara tjejerna som kommer snart! Luggen kommer vara sidkammad tills den blir lite längre, känner mig ju som en hovnarr med den framkammad...

Jag har känt mig så konstigt trött idag och var tvungen att lägga mig en timme. Kunde inte röra en lem, utan låg som en klubbad säl i sängen. Det måste vara ungefär så det känns att gå in i väggen. Fast jag har nog mer gått in med en axel i en dörrkarm... Stressen över skolan och oro över att inte få jobba under lovet gör mig helt utmattad. Vilopausen gjorde nog dock susen, för nu känner jag mig lite piggare.

Energilös

Mina ögon håller ideligen på att slås ihop, min kropp värker efter veckans träning och hjärnan känns helt tom. Inte helt optimalt läge när man har hur mycket som helst att plugga. På toppen av det har jag en liten släng av Deppen. Känner att jag inte har något att se fram emot och känner mig bara helt tom inombords. Framtiden känns på många sätt osäker och jag befinner mig vid något form av vägskäl. Vad vill jag göra av mitt liv? Vad är mina drömmar och mål? 

Jag kommer inte rida mina darlingar Manilla och Fabiola när jag kommer hem, bara Gud vet om jag någonsin kommer få sitta på deras ryggar igen. Klart det kommer bli mysigt att bo hemma lite, men samtidigt är jag väldigt van vid att vara ensam och ha min privacy. Nu ska jag bo i ett litet rum och inte ha tillräckligt med utrymme för mina kläder och pinaler. Sånt stjäl ganska mycket energi.

Det är väldigt mycket negativ energi som omger mig just nu. Frågan är hur man på bästa sätt knycklar ihop den och spolar ner den i toan?

Flitig elev


Så här känns det! Oövervinneligt!

Av någon anledning fick jag mycket gjort igår och har snart fått ihop mina 3000 ord till cybercrime essayn. Just nu sitter jag och nitiskt pular med fotnoter och källförteckning på min finaliserade media law essay. Jag ska läsa igenom den i helgen och sen på tisdag lämnar jag in den. One down, many more to go... Eftersom en tredje uppsats ska vara klar precis när jag kommer tillbaka till Leeds måste jag börja med den nu, i all fall skrapa ihop lite källor, kopiera upp dem och sen ta med rasket hem till Sverige. The joys of studying!

Ikväll kommer några tjejkompisar över hit och sen ska vi gå ut och imorgon ska jag på födelsedagspartaj. Trevligt för all del, men jag är ganska stressad över min workload och jag vill inte sova bort halva helgen. Samtidigt kan man ju inte alltid vara asocial, så lösningen får bli att fösöka ha kul utan dåligt samvete och sen gå hem i hyfsad tid.

Blä!

Ytterligare ett uppsatsämne har släppts. Inser att den här våren kan bli den tyngsta pluggmässigt på väldigt länge. Så här ser vårterminen from hell ut:

Nästa vecka: Inlämning av Media Law essay.
21 april (två dagar efter jag kommer tillbaka till Leeds): Inlämning av European Comparative Law essay.
22 april: Inlämning av Cybercrime essay no. 1.
V. 17 eller 18: Betygsatt muntlig powerpointpresentation, European Comparative Law.
6 maj: Inlämning av Cybercrime essay no. 2.
18 maj: Contract Law exam.
25 maj: Media Law exam.
26 maj: Criminology exam.

Detta är verkligen vidrigt. Antingen blir allt halvdant eller så blir vissa skitbra och andra åt skogen, för inte är det väl möjligt att fokusera på inte mindre än åtta olika betygssatta moment på en och samma gång?! Jag förstår verkligen inte hur det här ska gå ihop...

Ett litet steg för människan, ett stor kliv framåt för våren!





Idag har jag haft ballerina för första gången i år och jag frös inte det minsta! Det om något är väl ett tecken på att våren är här?!

Lovely weather and lovely music

Det ska bli 8 grader varmt idag enligt Google väder! Jag har inte varit ute ännu, men den prognonsen kan nog stämma - just nu är det blå himmel och sol! Det är så svenskt att prata väder, men det har ju så stor inverkan på humöret. Bra humör kan man aldrig få för mycket av, men lite extra behövs när man sitter parkerad framför datorn och skriver tidernas tristaste uppsats.

Den här låten har spelats på repeat hela morgonen:


Jessica Simpson - Who We Are, ledmotivet till hennes nya serie The Price Of Beauty.

Examination timetable

Nu har tentadatumen anslagits. Jag är inte jättenöjd... Första tentan - Contract Law - är 18 maj. Veckan därpå är det Media Law på tisdagen och Criminology på onsdagen! Hur ska man orka ladda om på mindre än ett dygn? Och hur ska man kunna plugga till TRE ÅRSLÅNGA KURSTENTOR SAMTIDIGT?!?! Helkorkat! Utöver det så har jag ju tre uppsatser och en (betygssatt) muntlig presentation runt omkrind de datumen. Fy! Det positiva är att jag får sommarlov 26 maj klockan 15.00...

AllPosters.se

Det har kommit till min kännedom att AllPosters.com även finns som en svensk sida nu, finurligt nog döpt AllPosters.se! Så snart jag har en lägenhet tänker jag slå till på ett och annat ängelmotiv. I ♥ änglar!


Min absoluta favorit, "The First Kiss", 164 kr.


Den här är också söt, kostar 203 kr.

Jag ska försöka få med mig änglaprintet ("Detail of the Sistine Madonna") jag köpte i höstas här hem till Sverige. Även det printet finns att köpa på AllPosters.se för den som blir sugen.


Inget nytt under solen

Tja, vad säger man?! Jag stretar vidare med uppsatser, presentationer och fan och hans moster... Less? Liiiiite kanske.... Ska bli ofattbart skönt att få bryta av min trista vardag med en månads lång vistelse i fosterlandet (shit, jag låter som en nasse).

Det har inte riktigt gått in i mitt huvud att jag är på Manchester Airport om exakt en vecka! Till helgen blir det städning, bykning och packning. Jag skulle lätt kunna packa min enorma, big bauta-väska så att den vägde 40 kg, men på SnålASte i stan får man bara ha 20 kg + 8 kg handbagage. Good luck till mig!

Upprymd!

Det ska bli så kul att få åka och rida nästa vecka! Ska få rida Victorias foderhäst så mycket jag vill, hinner och orkar! Lycka!

Idag premiärspelades min idol (jepp, jag är 14 år) Jessica Simpsons nya låt Who We Are. Föga förvånande så älskar jag den :)


Snyggt. På andra.



Båda varianterna kommer från Boohoo.com.

Jag tycker sådana här kängor är skitläckra. På andra. Jag skulle liksom inte kunna pull it off. Jag glider runt i trenchcoat, men de här dojjorna kräver korta, "tuffa" jackor, vilket inte är riktigt min stil. Nåväl, bra skäl att inte göra av med pengar!

Fler snyftarhistorier i min smak

Jag kan inte nog understryka hur mycket jag gillar djur, särskilt när jag läser sådana här artiklar om dem; Frosty överlevde fyra veckor i frysförråd och Här dias ekorren - av en katt.


Frosty.


Ekorren som dias av en katt!

Fler vansinngit gulliga bilder på kamratskap mellan de mest omaka djurarterna.


Alla bilder är från Expressen.se.


Dryga bollar på Bengt



Tänk att det är en hel vecka sen Victoria var här! Det känns både som igår och som för en livstid sen. Nu är det bara nio dagar kvar innan jag själv åker hem. Detta faktum till trots kan jag inte motivera mig till att sitta med min obota trista essay i cybercrime. Det är så torrt att det självantänder och jag får klåda bara jag tänker på hur mycket tid som måste läggas ner på det...

Om jag finge hade haft en TV (med svenska kanaler, vi har ju en TV i köket men de visar inget vettigt här om man nu mot all förmodan skulle få för sig att sitta i det sjukhusupplysta, deppiga köket...) hade jag stängt av datorn och hjärnan och tackat för idag. Istället sitter jag och bloggar, Facebookar och kollar bloggar var tioende minut.

Happy ending

Jag sitter och kämpar emot glädjetårar! Läste den här artikeln på Expressen.se och jag gillar ju happy endings och små, söta djur. Den här bilden fick mitt hjärta att värka - vilken otroligt söt och hjälplös liten krabat!


Nytt hår!


Matdrömmar

Jag sitter och väntar på att det ska bli kväll så att jag kan få göra middag! Inte helt normalt, I know, men ikväll blir  det gottig mat igen - jag ska göra en repis på blomkålsmoset och de baconlindade champinjonerna. Overkligt gott! Tänkte blanda i lite chèvreost i moset också, men jag hittade verkligen inte det i affären (inte har de vaniljpulver eller malen kardemumma heller) så det blir någon form av getost istället.

Det är nästan för varmt att sitta vid fönstret och plugga. Solen ligger verkligen på! Jag har dock inte så mycket val om jag inte vill sitta på golvet eller i sängen...

Ännu en helg är snart tillryggalagd och jag kan konstatera att saker och ting inte alltid blir som man hoppas. Att vara rejält besviken på någon är mycket värre än att vara arg på någon.

Klarblå himmel och soooooool


Opal 3 ser man på långa vägar!


Gick förbi universitet också. Campus är väldigt fint!


Det blev promenad idag igen, men idag slapp jag regnet! Skönt med sol, men det var attans kallt i skuggan.

Igår blev jag så gott som klar med uppsatsen i media law! Imaginär klapp på axeln för det. Jag ska fortsätta mosa på och idag är inget undantag. Är bara tio (10!!!) dagar kvar innan hemfärd. Just nu längtar jag vansinnigt efter min luspudel Babes. Ska bli så mysigt att ligga och gosa med honom! :)


I djup sömn på min mage. Världens gosigaste!


Nedbäddad under filten. Naturligtvis.

Världens snyggaste design


Idag fick jag ett infall att gå på bio. Så jag kilade iväg och såg Alice in Wonderland i 3D mitt på dagen, matiné med andra ord. Det var galet många fjortisar och barnfamiljer där, men jag lyckades lägga vantarna på en av de sista biljetterna - alla dagens visningar blev utsålda! Filmen var mysig, härligt att se en saga när man är vuxen :)

Ni måste kika in på Victorias nya blogg! Den är den finaste blogg jag någonsin har klickat in på!

Promenad i regnet

På helgerna vaknar jag alltid tung och trög i kroppen. Så även imorse när klockan ringde halvnio (jepp, ställer den även på helgerna så att jag inte sover bort halva dan). En kort stund trodde jag att det var vardag och att jag skulle åka upp till gymmet innan det gick upp för mig att det var lördag. Glad över det stängde jag av klockan och sov 50 min till...

Det regnar idag och jag hade verkligen ingen lust att gå ut, men för att starta dagen bra den långa sovmorgonen till trots gick jag ändå ut. Fy fanken vad mitt huvud känns som en isboll nu! Även om det inte regnar jättemycket, så hann jag bli nerkyld. Så nu är det dags för en varm dusch och sen resten av dagen ska ägna åt min uppsats.

Från vår till vinter?


Kvällshimmel i Leeds - observera de snöfria gatorna!


Utveckligen i Sverige (enligt Aftonbladet). -3 dagtid två dagar innan jag kommer hem
är INTE ok!

Det ska såklart bli jättekul att åka till Sverige (12 dagar kvar!), men jag ser inte fram emot att gå från engelsk vår till svensk vinter...

Fredagslyx


Beasåsen var den äckligaste jag någonsin har ätit! Det var den enda jag hittade i affären- jag som trodde de var världsmästare i feta såser här... (Fotade med mobilen av lathetsskäl, därav den sunkiga kvaliteten.)

Oh la la! Jag testade att göra blomkålsmos till middag och det överträffade alla mina förväntningar! Jag gjorde även baconlindade champinjoner och även det var smaskens. Jag blev mätt, men utan att bli så där däst som man annars blir när man äter mycket mat - hurra! Kvällen kommer nog avrundas med morötter och dipp, nedbäddad i sängen framför en film.

Trött som ett svin... eller en isbjörn!



Åh, vad trött jag är både i knopp och kropp. Slötränade imorse, gick långsamt till skolan och nu sitter jag bara och känner att jag vill lägga mig i sängen och inte förbereda ett trist seminarium. Jag är väl medveten om att det till stor del beror på kosten jag håller nu, men enligt olika forum kommer det vända snart och då blir man piggare än någonsin istället. Can't wait!

En stillsam undran

Varför sprutar man på sig parfym när man ska träna på morgonen? Den frågan verkar inte killen som stod på crosstrainer bredvid mig ha ställt sig. Jag höll på att kvävas! Dessutom hade han tics och stod och knyckte på nacken hela tiden. Tyvärr står maskinerna (för) nära varandra, så han var i min periferi och det var omöjligt att inte störa sig på honom. Det var dagens prövning antar jag. Then again, den här artikeln får t.o.m. den snubben att framstå som en normal och rationellt tänkade person.

I sagornas värld är alla flickor prinsessor


I helgen vill jag verkligen gå och se Alice in Wonderland. Det har gått sju veckor och tre dagar sen jag såg Erik (rekord!) så jag är verkligen i behov av något upplivande. För inget är väl roligare än sagor?!

Jag har fått pinsamt lite gjort idag, särskilt med tanke på att jag inte haft varken seminarium eller föreläsning idag. Jag får skylla på att jag känner mig lite ur gängorna efter eftermiddagens släng av illamående. Mår bättre (men inte bra) nu, men har 0 lust att sitta med contract law (a.k.a. mitt hatämne).




Vägskäl







Jag började rida när jag var sex år - 19 år sen! Nu känner jag att jag har gått in i en ny fas i mitt liv, till hösten flyttar jag tillbaka till Uppsala och förhoppningsvis börjar min yrkeskarriär då också. Detta gör det ganska krångligt att fortsätta rida i stallet där jag alltid har ridit och där mina darlingar Fabiola och Manilla är stallade.

Min tanke var att åtminstone åka och rida under månaden jagär hemma över påsken, men jag är fundersam. Jag tillhör inte gruppen längre och således får jag den häst som blir över (läs den ingen annan vill ha) och det känns trist, dels för att ridning kan vara den bästa upplevelsen med rätt häst och tvärtom med en häst man inte trivs med och dels kostar det en hel del!

Jag tycker detta är jättejobbigt! Det bästa vore om det fanns en passande ridgrupp (d.v.s. inte för många i den) på lördagar som var den dag jag red på i många år.

Solsting?



Oh boy, vilken eftermiddag! Solen har skinit in på min lilla arbetsplats vid fönstret och det var verkligen skönt att sitta och lapa sol! Jag tror dock att det blev för mycket av det goda. När jag gick till bibblan (omväg för att få lite luft och mer sol) fick jag ont i huvudet och började må förskräckligt illa.

Dessutom var det riktigt nära att jag blev överkörd av en bil! Jag såg att den kom, men jag såg inte att hon blinkade (om hon nu gjorde det, vilket jag vill hävda att hon inte gjorde)! Var helt säker på att hon skulle fortsätta framåt och hon blev nog lika rädd som jag. Ögonen var stora som tefat på henne. Tilläggas skall att detta var i ett bostadsområde och det inte fanns något övergångsställe.

Väl hemma kände jag mig nästan lite skakig, yr och fortfarande illamående med en brännande mage. Så nu försöker jag hälla i mig en massa vatten. Solkänsligare person än jag finns inte!

Ofokuserad



Jag känner mig helt handlingsförlamad. Har hur mycket som helst att plugga, men jag finner ingen motivation och sitter mest med öppen mun och surfar. Detta kommer resultera i att mitt "lov" blir allt annat än ett sådant.

Idag blev det LCHF-pannkakor igen, men med lite mörk choklad. Så gott! Det var dagens höjdpunkt, så då kanske ni förstår vidden av mitt trista liv.

Morgonträning





Jag har märkt på senaste tiden att det är ljust på morgonen när jag går upp (06:50)! Det tycker jag är häftigt! Idag är himlen BLÅ även om det är lite molnigt. Utsikten från gymmet är verkligen uppiggande. Jag har sovit asdåligt de senaste nätterna, men ändå känner jag mig inte särskilt trött på dagarna. Jag tror att jag kan tacka de ökade timmarna med dagsljus för det.


Precis sånna här hantlar vill jag själv investera i när jag kommer hem. Pinsamt att gymmets enda spegel är "Krabb" från IKEA. Man ser inte mycket i den när man gör olika övningar.

The Price of Beauty

Jag orkar inte sitta med mina uppsatser längre! Jag får liksom inte till det. Jag skulle bra gärna vilja skita i det här för idag och titta på en film, men ångesten piskar mig till att sitta kvar.

Just nu har jag ett litet break och har tittat på ett klipp från Jessica Simpsons nya serie The Price of Beauty - ytterligare en anledning att älska henne!



Jessica blev intervjuad av Oprah idag och på Oprahs hemsida finns ett rörande klipp om anorexia - se det!

Snyggaste plaggen just nu!


De perfekta haremsbyxorna från Littlewoods.com, £35 och en 'to-die-for-klänning' från H&M (som tyvärr inte visas upp i all sin prakt p.g.a. den dumma jackan).

Åh, vad jag vill ha dessa plagg, men nu ska jag hålla mitt köpstopp. Ska spara pengar så att jag kan köpa fina möbler till min future (= i sommar) lägenhet! :)

LCHF-pannkakor



Nu har jag testat LCHF-pannkakorna! Var helt ok, men ganska smaklöst. Bären var ganska friska (läs sura) och socker hade nog gjort det här mer njutbart, men det funkade helt klart. Näst på tur ska jag nog testa blomkålsmos. Ska bli intressant att se hur det blir, med tanke på att jag inte har någon mixerstav...

Personal tutor meeting


Ilkley, Yorkshire.

Ilkley, en kvarts busstur utanför Leeds.

Idag hade jag ett möte min personal tutor. Innan jag gick tänkte jag att vad i allsindar ska vi prata om, men hon var verkligen the sweetest thing! Hon tyckte att min engelska var 'excellent' och att den var 'musikalisk' . Hon försäkrade mig också om att betygen på mina uppsatser var jättebra,  eftersom de är 'mean with the grades here' - hon skulle skicka med mig ett intyg på det så att min framtida arbetsgivare förstår vad betygen innebär. 

Jag beklagade mig lite över att det inte finns några grönområden här, men hon tipsade mig om olika ställen som jag kan åka till (tyvärr måste man åka buss för att gå på en promenad). Ilkley verkar fint och lätt att hitta ut till. Sen nämnde hon ett annat ställe, där systrarna Brontë kommer ifrån. Så någon helg nu under våren ska jag nog ge mig ut på en utflykt. Om Erik kommer i maj skulle det var en perfekt sysselsättning.


Plugghäst

Nu äntligen ska jag avlägsna mig från datorn. Paniken över allt jag måste göra har drivit mig till att plugga till sena kvällen, vilket i princip aldrig händer annars. Tydligen (såg det för en stund sen) har jag till på torsdag på mig att komma på ett ämne till min muntliga presentation. Istället för att göra det imorgon (då jag måste sitta med en av uppsatserna, helst båda)  har jag suttit och brainstormat fram en idé som ligger i linje med det jag har pysslat med tidigare på utbildningen och som jag tycker är intressant - FREEDOM OF SPEECH! Jag ska jämföra engelsk och svensk lag. Jag ska jobba som en tattare innan jag åker hem, så att jag slipper ha pluggångest på lovet!

Dags att lägga i en högre växel

Jag känner hur högarna med skolarbete bara växer och växer! Fyra uppsatser, en betygssatt muntlig presentation och tre tentor på årslånga kurser är det jag har att se fram emot den här våren. Den första uppsatsen ska in om två veckor och resterande tre i april/maj. Mitt mål är att skriva två innan mitt vårlov och en under "lovet" (förhoppningsvis ska jag jobba, så då får plugget stryka lite på foten) och den sista får jag ta bara utav farten när tentaplugget sätter igång i april när jag kommer tillbaka hit... Roligare kunde man ju ha :(

Något kul/rewarding att pyssla med mellan pluggandet är att pröva nya, smarriga recept!


LCHF-'bröd' och LCHF-pannkakor från en toppenbra sida om LCHF! Chokladmoussen och pannacottan kommer jag nog göra när jag har födelsedagsfika i april :)

Lunchtips



Jag visste verkligen inte vad jag skulle göra till lunch idag, så jag tog det jag hade i kylen och stekte allt tillsammans; kyckling, bacon, paprika och fetaost, pepprat med vitpeppar. Det var faktiskt gott, även om det ser ut som hundfoder, en aning salt dock.


Vårkänslor



Jag struntade i att det var snö ute idag och drog på mig en våroutfit. Snön till trots var det varmt (nåja, kanske inte i skuggan) - solen skiner från en blå himmel! Fasar faktiskt att åka till Sverige om två veckor (!), jag vill inte se mer snö i år förrän tidigast i december.

Känner mig komplett omotiverad att plugga, men det måste väl göras. Som vanligt när jag har haft besök känner jag mig lite smådeppig, trots att det är skönt att vara ensam. Dessutom är jag fruktansvärt sugen på onyttigheter, men det kommer inte på fråga!

Btw, Firefox är asbra! Jag har mina favoritbloggar som favoriter/prenumerar på dem och ser snabbt och enkelt om något nytt inlägg dyker upp. Dessutom kan man "designa" sin browser, så jag har en fjäril som sitter uppe i högra hörnet. Festligt värre :)

Kalldusch

Jag som var så glad igår att våren "låg i luften" och så imorse låg det S N Ö på taket! Jag vill ju så dödligt gärna ha på mig mina vårkläder...

Internet Explorer strulade (läs funkade inte alls) både igår och idag så nu har jag startat om datorn och allt funkar, men för säkerhets skull har jag installerat Firefox bara för att gardera mig mot Internetlöshet. Utan Internet blir jag ju knäpp!


Slutlekt


Det sista jag shoppade innan jag åker hem - sött armband/klocka från Miss Selfidge.

Nu sitter Victoria på tåget till Manchester Airport och därmed är det slutlekt och slutshoppat för min deloch hög tid att börja plugga. Tiden har gått fort, men ändå inte de här dagarna hon har varit här. Nu dröjer det inte länge innan jag själv åker hem - lite drygt två veckor kvar till mitt månadslånga springbreak!

Det har varit vårvarmt idag - vinterjackan var för varm! Ska bli såååå kul att få använda vårkläder :)


RSS 2.0